taş duvara tv montajı

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
resimdeki dexar çanağında bile 12 tane çelik dübel vardı onabile plastik dübel vida ile montajladım shell istanyonlarında tts sistemi için tanşas ve migroslarda dahil
dexar.jpg

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
işin aslı tabiki çelik dübel daha sağlam olur.fakat yerdeğişikliği yapmak istediğinizde dübeller sırıtacak ha onunda çaresi var sipral ile taşlanır.plastik dübelle çalışmak bizim için daha kolay şarjlı hiltiyle duvarıdel dübeli tak şarjlıya tornavida ucunu tak vidaları sık.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
resimdeki dexar çanağında bile 12 tane çelik dübel vardı onabile plastik dübel vida ile montajladım shell istanyonlarında tts sistemi için tanşas ve migroslarda dahil
dexar.jpg
Zemin beton ama ,taş değil :) ,taşı deldiğinde pürüz pek olmuyor,betonda plastik olabilir ,ama bir daha beni telefonla aradıklarında soracağım "kim taktı bunları" diye :haha1 <---- Tabii şaka bu yazdıklarım biliyorsundur ama yinede belirteyim :)
estağfirullah abi konu senindir :)
Nazik düşüncen için teşekkür ederim :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Tünaydın, Ben konuya geç kalmışım ama yine de fikir beyan edeyim.
Taş evlerde en büyük sıkıntı, taşın ne kadar taş, deldiğiniz deliğin ne kadar merkezi olduğunu bilmiyor olmanızdır. Çelik dübel konusunda Alo abime katılıyor olmakla birlikte ben kullanmazdım onu da belirtmek isterim zira taşın mukavemetini ve deldiğimiz deliğin, taşın zayıf noktaları veya damar bölgelerine denk geldiğinde ''Nasılsa çelik'' düşüncesi ile sıktıkça maalesef patlatıyor olduğunu biliyorum bu da daha büyük risk teşkil ediyor. Beton olsa hiç sorun değil Allah ne verdiyse çakalım ve sıkalım ancak taş evlerde ben kendi düşünceme göre bu montaj şeklini tercih etmezdim.

Herkesin mutlaka ki kendince bir taktiği vardır, ben kendi taktiğimi şu şekilde açıklayayım müsaade ederseniz.

alo.png

Klima dış ünitelerinde de yükün bineceği açının aksi istikametine açı ile delerim delikleri, Böylece yerçekimi ve ağırlık baskısına karşı direnç oluşturur bu deliş şekli.

Dübel kendisi bir tutarken, deliğin açısı da ayrı bir mukavemet veriyor bu şekilde.

Bizim taş duvara tv montajı projemizde de yine aynı şekilde delikleri sağ ve sol olmak üzere dışa açı ile deler, 10cm vidayı karşılıklı ters açılarla plastik (Varsa burgulu) dübel ile sıkarım, Taş sağlam ise oraya artık sevgili TEKNOwest teknovest ustamın asmak istediği adamı da asabilirsiniz :)

Seviyorum hepinizi ? :cay

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Tünaydın, Ben konuya geç kalmışım ama yine de fikir beyan edeyim.
Taş evlerde en büyük sıkıntı, taşın ne kadar taş, deldiğiniz deliğin ne kadar merkezi olduğunu bilmiyor olmanızdır. Çelik dübel konusunda Alo abime katılıyor olmakla birlikte ben kullanmazdım onu da belirtmek isterim zira taşın mukavemetini ve deldiğimiz deliğin, taşın zayıf noktaları veya damar bölgelerine denk geldiğinde ''Nasılsa çelik'' düşüncesi ile sıktıkça maalesef patlatıyor olduğunu biliyorum bu da daha büyük risk teşkil ediyor. Beton olsa hiç sorun değil Allah ne verdiyse çakalım ve sıkalım ancak taş evlerde ben kendi düşünceme göre bu montaj şeklini tercih etmezdim.

Herkesin mutlaka ki kendince bir taktiği vardır, ben kendi taktiğimi şu şekilde açıklayayım müsaade ederseniz.

alo.png

Klima dış ünitelerinde de yükün bineceği açının aksi istikametine açı ile delerim delikleri, Böylece yerçekimi ve ağırlık baskısına karşı direnç oluşturur bu deliş şekli.

Dübel kendisi bir tutarken, deliğin açısı da ayrı bir mukavemet veriyor bu şekilde.

Bizim taş duvara tv montajı projemizde de yine aynı şekilde delikleri sağ ve sol olmak üzere dışa açı ile deler, 10cm vidayı karşılıklı ters açılarla plastik (Varsa burgulu) dübel ile sıkarım, Taş sağlam ise oraya artık sevgili TEKNOwest teknovest ustamın asmak istediği adamı da asabilirsiniz :)

Seviyorum hepinizi ? :cay

bende düşüncelerinize katılıyorum hocam.Dediğiniz gibi açılı delmek önemli hocam.Benim klima dada dediğiniz gibi delikleri hafif aşağıya doğru deldiler.Çelik dübelin taşın kenarına veya sıva arasına denk geldiğini patlatığını tecrübe ile gördüm bende hocam.

Bu arada benim tv montajı nasıl olmuş hocam?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
güzel yorumunuz için teşekkür ederim hocam :)

Üniversitede çakılı kadro olmasam Edirne de asla durmazdım hocam .:ara
Eleştirdiğim yanları elbette ki olmakla birlikte, Yaşadığım yeri seviyorum gerçekten.
Güzel ülkemin her coğrafyası ayrı güzel olsa da, EGE başka bir yer ?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Eleştirdiğim yanları elbette ki olmakla birlikte, Yaşadığım yeri seviyorum gerçekten.
Güzel ülkemin her coğrafyası ayrı güzel olsa da, EGE başka bir yer ?
MUğla , İzmir , Bursa benim için aşık olduğum kentler hocam .Belki günün birinde göç ederim hocam :) Geliriz oralara .

Geri
Üst Alt