taş duvara tv montajı

K Çevrimdışı

kimkidük 

Aktif Üye
12 Eyl 2018
114
37
Arkadaşlar merhaba.
Köydeki taş duvar evimize bir led tv almak istiyoruz. 1000-1500 fiyat aralığında 40 43 inç arası tv tavsiye ederseniz sevinirim. Bu arada asıl sorum ise,dün bir adet sonorous surefix 231 model duvara askı aparatı aldım. Daha tv yi almadan duvara askı aparatını bağlayacağım. Taş duvara yapacağım montaj için bir öneriniz var mı? Askı aparatının içinden çıkacak olan dübel ve vida ile mi montajını yapayım yoksa çelik dübel mi alıp takayım? Takacağım vida ya da dübel metrik kaç olsun ve uzunluğu kaç cm civarı olsun? Hem tv hem askı montajı için tavsiye ve tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim. Adem Helvacı Ado abi özellikle senin tecrübe ve tavsiyeni de beklerim :)

askı aparatı (kutuda 4 adet metrik8 civata ile geldiği yazılı)
110012841-1-sonorous-surefix-231-sabit-plazmalcd-tv-aski-aparati.jpg

çelik dübel
borulu-dubel.jpg

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
hiç gerek yok daha geçen arkadaşın 49 inç tv yi alçı sıvalı duvara astık 4 vida attım taş gibi oldu.Arkadaşa özel gizli montajda yaptım çok sevindi.

IMG-20190619-WA0015.jpg

IMG-20190619-WA0014.jpg

IMG-20190619-WA0013.jpg

IMG-20190619-WA00132dee6e8fe5c467de.jpg

IMG-20190619-WA0011.jpg

IMG-20190619-WA0012.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

meebbe meebbe, Adem Helvacı Ado teraspy teraspy Umut Barış Umut Barış Sota Sota

üstadlarım nasıl olmuş başarılı mı?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sevgili mert,nasıl buldun kablo yolunu yav :) dıt dıt öten alet mi var yoksa ,eline sağlıık tek kelimeyle süper olmuş.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
K kimkidük
Taş duvar derken ,şu iri taşlardan örülmüş duvar ise bence çelik dübel tavsiye ederim,ben de yusuflu köyünde arkadaşa öyle yapmıştım,çelik dübelle,8lik dübel işini görür,plastik dübeller çıkar duvardan,iyi tutmaz,gerçi sevgili Adem Helvacı Ado bir şeyler mutlaka karalar ama benim nacizane fikrim "çelik dübel" dir :ok

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Sevgili mert,nasıl buldun kablo yolunu yav :) dıt dıt öten alet mi var yoksa ,eline sağlıık tek kelimeyle süper olmuş.

teşekkür ederim hocam.Arka duvarda elektrik prizi anten ,telefon prizi vardı.Mütahit heralde ters duvara koymuş.Tv olduğu yerde hiç biri yoktu yani hocam.Bende metre ile ölçtüm biçtim az bişi elektrik bilgim ile sıva yapılmadan önce elektrikçiler böyle 3 hattın geçtiği yerlerde tek boru yolu kırdıklarıklarını hatırladım , elektrikçiler desant derler hocam.Bu da genelde üç prizin ortası gibi denk gelir hocam.Şansa kırdık hocam az bişi büyüttük deliği ama arkadaşın babası epey karışsada işime buldum bir şekilde.oradan borunun yanından keserek , aşağıdan anten kablosunu elektrik kabloları ile yukarı çevirdim delikten karşı tarafa verdim.Sonrası priz kasasından elektrik prizine geçirdim kabloları . bağladım sıvadım bitti hocam.Bir arada gidip ince saten sıva zımpara olayını halledicem arkadaşa.Kablolar zaten 2.5 luk sıkıntı olmaz .Tv olduğuna topraklamayada gerek yok.Güzel oldu yani.??

K Çevrimdışı

kimkidük 

Aktif Üye
12 Eyl 2018
114
37
hiç gerek yok daha geçen arkadaşın 49 inç tv yi alçı sıvalı duvara astık 4 vida attım taş gibi oldu.Arkadaşa özel gizli montajda yaptım çok sevindi.

IMG-20190619-WA0015.jpg

IMG-20190619-WA0014.jpg

IMG-20190619-WA0013.jpg

IMG-20190619-WA00132dee6e8fe5c467de.jpg

IMG-20190619-WA0011.jpg

IMG-20190619-WA0012.jpg

meebbe meebbe, Adem Helvacı Ado teraspy teraspy Umut Barış Umut Barış Sota Sota

üstadlarım nasıl olmuş başarılı mı?
hocam elinize sağlık çok güzel olmuş. Ama mevzu taş olunca ben biraz işkillendim açıkçası. Yani plastik dübel taşta ne kadar sağlam olur bilemiyorum. Hani tutar sıkıntı olmaz ama ben bir süre sonra sarkma ve gevşeme yapmasını istemiyorum. Ondan dolayı sizlere danışayım dedim.

K kimkidük
Taş duvar derken ,şu iri taşlardan örülmüş duvar ise bence çelik dübel tavsiye ederim,ben de yusuflu köyünde arkadaşa öyle yapmıştım,çelik dübelle,8lik dübel işini görür,plastik dübeller çıkar duvardan,iyi tutmaz,gerçi sevgili Adem Helvacı Ado bir şeyler mutlaka karalar ama benim nacizane fikrim "çelik dübel" dir :ok
Evet hocam iri taşlarla örülmüş duvar. Açıkçası benim de aklımda 8 lik çelik dübeller geçiyor ama yinede bir sorayım dedim. Siz fotoğrafını koyduğum çelik dübelden mi kullandınız? Onların da çeşitleri var bu fotoğraftakinden kullansam olur mu? Birde taşta 8lik dübel için kaçlık matkapla delik deldiniz? Darbeli mi deldiniz?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
teşekkür ederim hocam.Arka duvarda elektrik prizi anten ,telefon prizi vardı.Mütahit heralde ters duvara koymuş.Tv olduğu yerde hiç biri yoktu yani hocam.Bende metre ile ölçtüm biçtim az bişi elektrik bilgim ile sıva yapılmadan önce elektrikçiler böyle 3 hattın geçtiği yerlerde tek boru yolu kırdıklarıklarını hatırladım , elektrikçiler desant derler hocam.Bu da genelde üç prizin ortası gibi denk gelir hocam.Şansa kırdık hocam az bişi büyüttük deliği ama arkadaşın babası epey karışsada işime buldum bir şekilde.oradan borunun yanından keserek , aşağıdan anten kablosunu elektrik kabloları ile yukarı çevirdim delikten karşı tarafa verdim.Sonrası priz kasasından elektrik prizine geçirdim kabloları . bağladım sıvadım bitti hocam.Bir arada gidip ince saten sıva zımpara olayını halledicem arkadaşa.Kablolar zaten 2.5 luk sıkıntı olmaz .Tv olduğuna topraklamayada gerek yok.Güzel oldu yani.??
Eline koluna sağlık süper olmuş inan, bu arada bizler mutlaka karışırız,bir türlü gençlerin işi adamakıllı yapacağına inanamayız da, bende az fırça yemedim benim oğlandan bu konuda :haha1

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
hocam elinize sağlık çok güzel olmuş. Ama mevzu taş olunca ben biraz işkillendim açıkçası. Yani plastik dübel taşta ne kadar sağlam olur bilemiyorum. Hani tutar sıkıntı olmaz ama ben bir süre sonra sarkma ve gevşeme yapmasını istemiyorum. Ondan dolayı sizlere danışayım dedim.

resim koyabilir misiniz hocam ?Yanlış yönlemdirme yapmayalım.

plastik dübel bildiğiniz gibi ölçüsünde uç ile delindiğinde içine giren vida ile duvara sıkışır plastik olduğuna tırnakları iyice tutunur duvara.Misal arkadaşın duvar 3 cm alçı sıvaydı 8 lik ince tuğla olmasına rağmen abartmıyorum taş gibi oturdu insan bassa üstüne tutar cinsten.

çelik dübelde ise hocam somun sıkıldıkça çelik dübel kendini açtığı için , tutuncağı dübel beton taş gibi aşırı sağlam sert olmalı yoksa patlatır hocam.

Genelde çanak anten konstrüksiyon gibi hareketli yada hareketten etkilenecek durumlarda kullanılır.

tv sabit kalacağı için bence gerek yok.Yeterki plastik dübel yuvası aşırı geniş olmasın ölçüsünde olsun.

üsradlar çok daha iyi bilir şimdi duvarı içini birde yakından görmek gerekir ki benim düşüncem budur.

Eline koluna sağlık süper olmuş inan, bu arada bizler mutlaka karışırız,bir türlü gençlerin işi adamakıllı yapacağına inanamayız da, bende az fırça yemedim benim oğlandan bu konuda :haha1
sizler karışın hocam da bizlerde tecrübelerinizden faydanalım Haşa itiraz ettiğim bir nokta yoktur hocam. :kiskis :sirit

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

kimkidük 

Aktif Üye
12 Eyl 2018
114
37
resim koyabilir misiniz hocam ?Yanlış yönlemdirme yapmayalım.

plastik dübel bildiğiniz gibi ölçüsünde uç ile delindiğinde içine giren vida ile duvara sıkışır plastik olduğuna tırnakları iyice tutunur duvara.Misal arkadaşın duvar 3 cm alçı sıvaydı 8 lik ince tuğla olmasına rağmen abartmıyorum taş gibi oturdu insan bassa üstüne tutar cinsten.

çelik dübelde ise hocam somun sıkıldıkça çelik dübel kendini açtığı için , tutuncağı dübel beton taş gibi aşırı sağlam sert olmalı yoksa patlatır hocam.

Genelde çanak anten konstrüksiyon gibi hareketli yada hareketten etkilenecek durumlarda kullanılır.

tv sabit kalacağı için bence gerek yok.Yeterki plastik dübel yuvası aşırı geniş olmasın ölçüsünde olsun.

üsradlar çok daha iyi bilir şimdi duvarı içini birde yakından görmek gerekir ki benim düşüncem budur.

sizler karışın hocam da bizlerde tecrübelerinizden faydanalım .Aşa itiraz ettiğim bir nokta yoktur hocam. :kiskis :sirit
hocam köyde değilim. yanımda da foto yok ama şu fotodaki gibi düşünün.

914891ff-ce27-47a0-bfd2-0688652f6267.jpg

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
hocam köyde değilim. yanımda da foto yok ama şu fotodaki gibi düşünün.

914891ff-ce27-47a0-bfd2-0688652f6267.jpg

böyle duvar ören kaldı mı yahu ?Aşırı sağlam yazın serin olur.

Vida atacağınız kısım iki taş arası harç kısmına gelirse pek sağlam tutmaz.Zaten taşı delip plastik dübel bile atsanız yeteri kadar sağlam tutar bence.Çelik dübelde deneyebilirsiniz tanesi 1 lira falandı.Baktınız gördünüz güven vermedi sonra çelik dübel atarsınız.Ancak şöyle bir durum var çoğu zaman çelik dübeli yerinden çıkarmak zordur.Yanlış olur yada olmazsa çıkarmak için uğraşırsınız.

K Çevrimdışı

kimkidük 

Aktif Üye
12 Eyl 2018
114
37
böyle duvar ören kaldı mı yahu ?Aşırı sağlam yazın serin olur.

Vida atacağınız kısım iki taş arası harç kısmına gelirse pek sağlam tutmaz.Zaten taşı delip plastik dübel bile atsanız yeteri kadar sağlam tutar bence.Çelik dübelde deneyebilirsiniz tanesi 1 lira falandı.Baktınız gördünüz güven vermedi sonra çelik dübel atarsınız.Ancak şöyle bir durum var çoğu zaman çelik dübeli yerinden çıkarmak zordur.Yanlış olur yada olmazsa çıkarmak için uğraşırsınız.
Var hocam var :) Gayet serin oluyor.
Harç arasına gelmemesi için montaj edeceğimiz kısmın sıvasını biraz kıracağız hocam taşı göreceğiz yani. Evet çelik dübeli çakıp çıkaramadığımız oldu :) Siz ne diyorsunuz m8 çelik dübel bulundurayım o zaman. Peki plastik dübel ve normal civata olarak kaçlık kaç cm uzunlukta civata kullanayım o konu hakkında ne diyorsunuz? Zira askı aparatı daha gelmedi kutusundan çıkacak civata belki sürpriz olabilir, ben çelik dübel almışken normal dübel ve civata da alayım birkaç tane.

Geri
Üst Alt