valla hocam şimdi ezbere şu metrik 8 lik dübel demek istemem.Ancak askı aparatınız sonorous falan kaliteli bir marka değilse içinden çıkan vidalar aşırı dandik oluyor.Arkadaşta matkap ile sıkayım dedim anında sıyırdı dağıldı.Kendimden vida attım sonra.Siz en iyisi askı aparatı gelince nalbura gidin ,duvardaki sıva kalınlığı vs . kaç santimse onuda söyleyip uygun vida dübel isteyin.Var hocam var Gayet serin oluyor.
Harç arasına gelmemesi için montaj edeceğimiz kısmın sıvasını biraz kıracağız hocam taşı göreceğiz yani. Evet çelik dübeli çakıp çıkaramadığımız oldu Siz ne diyorsunuz m8 çelik dübel bulundurayım o zaman. Peki plastik dübel ve normal civata olarak kaçlık kaç cm uzunlukta civata kullanayım o konu hakkında ne diyorsunuz? Zira askı aparatı daha gelmedi kutusundan çıkacak civata belki sürpriz olabilir, ben çelik dübel almışken normal dübel ve civata da alayım birkaç tane.
??Benden farklı cevap versin ,kırarım kemiklerini
Hocam ben mesela örneğin 8lik dübele 7lik matkap ucu kullanırım. 8lik yada 9luk vidayıda vidalayınca inanın taş gibi oluyor.meebbe ve K kimkidük ve sonradan katılan tkartal
Taş olduğundan (ben anlamıştım zaten il mesajda nasıl taş olduğunu ) plastik olan duvarı tam kavramıyor ve zamanla kayma yapıyor ,denenmiştir
o yüzden çelik olmasında çooook fayda var
Hanımda yandan yana ekranı kesiyor oda plastik dübel dedi hocam.???Benden farklı cevap versin ,kırarım kemiklerini
Hocam çok teşekkürler.İşte böyle tecrübe edilmiş olmasının bana faydası olur İnanın benim aklıma gelen de buydu. Plastik dübelin, taşın pürüzsüz yüzeyinde yeterince kayma mukavemeti sağlayamamasından dolayı bir süre sonra sarkma yapması. Ondan dolayı özellikle sormak istedim belki birileri denemiştir diye. Çok teşekkürler cevabınız içinmeebbe ve K kimkidük ve sonradan katılan tkartal
Taş olduğundan (ben anlamıştım zaten il mesajda nasıl taş olduğunu ) plastik olan duvarı tam kavramıyor ve zamanla kayma yapıyor ,denenmiştir
o yüzden çelik olmasında çooook fayda var
Kutudan plastik çıkıyor,taş delinince plastiğin tırnakları taşı çok sıkı kavrayamıyor,tuğla duvarda malzeme delinince genelde tuğla tırtıklı olduğundan plastiğin tırnakları vidayı sıkınca açılıp,iyice kavrıyor,plastik dübelde vidayı ne kadar sıkarsan sık ,taş içinden yavaş yavaş çaktırmadan kayıyor,tv aşağı doğru eğildiğinde anlaşılıyor,sonradan çelik attım da sorun bittiVar hocam var Gayet serin oluyor.
Harç arasına gelmemesi için montaj edeceğimiz kısmın sıvasını biraz kıracağız hocam taşı göreceğiz yani. Evet çelik dübeli çakıp çıkaramadığımız oldu Siz ne diyorsunuz m8 çelik dübel bulundurayım o zaman. Peki plastik dübel ve normal civata olarak kaçlık kaç cm uzunlukta civata kullanayım o konu hakkında ne diyorsunuz? Zira askı aparatı daha gelmedi kutusundan çıkacak civata belki sürpriz olabilir, ben çelik dübel almışken normal dübel ve civata da alayım birkaç tane.
sonorous hocam askı aparatı.valla hocam şimdi ezbere şu metrik 8 lik dübel demek istemem.Ancak askı aparatınız sonorous falan kaliteli bir marka değilse içinden çıkan vidalar aşırı dandik oluyor.Arkadaşta matkap ile sıkayım dedim anında sıyırdı dağıldı.Kendimden vida attım sonra.Siz en iyisi askı aparatı gelince nalbura gidin ,duvardaki sıva kalınlığı vs . kaç santimse onuda söyleyip uygun vida dübel isteyin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
??
AynenHocam ben mesela örneğin 8lik dübele 7lik matkap ucu kullanırım. 8lik yada 9luk vidayıda vidalayınca inanın taş gibi oluyor.
Baksın baksın,arada kontrol edin zaten,dediğim gibi zamanla kayıyor aheste ahesteHanımda yandan yana ekranı kesiyor oda plastik dübel dedi hocam.???
Aynen denediğim için yazdım,ama mesela bizim köydeki evin duvarı tuğla,plastikle dübelledim (dolu tuğladır,delikli tuğla değil),delikli tuğlada da dübeli duvara takarken mutlaka alttan veya üstten dübelle beraber bir ağaç parçası da koyarım ,ki ağaç da sıkıştırsın diye ,bu arada çok da çanak anten taktım,genelde yan duvara takarken dübelle beraber alta mutlaka ağaç parçası koyarım,daha iyi tutuyorHocam çok teşekkürler.İşte böyle tecrübe edilmiş olmasının bana faydası olur İnanın benim aklıma gelen de buydu. Plastik dübelin, taşın pürüzsüz yüzeyinde yeterince kayma mukavemeti sağlayamamasından dolayı bir süre sonra sarkma yapması. Ondan dolayı özellikle sormak istedim belki birileri denemiştir diye. Çok teşekkürler cevabınız için
Sonra beni çağırıyorlardı,çanak oynadı diye,gidip çelik atıyordum,demek o sendinçelik dübele hiç gerek kalfalık zamanında yüzlerce vestel çanak taktım içinden çıkan çelik dübelleri hiç kullanmadım tirfon vida ve plastik dübel.çelik dübelleride cıvatacıyla takas ederdik adam asmayacaksanız çelik dübele gerek yok
yahu hocam akşam akşam güldürdünüz çok yaşayın.??Sonra beni çağırıyorlardı,çanak oynadı diye,gidip çelik atıyordum,demek o sendin
Hocam taş duvar yalnız. Bildiğimiz taşa montaj yapıcazçelik dübele hiç gerek kalfalık zamanında yüzlerce vestel çanak taktım içinden çıkan çelik dübelleri hiç kullanmadım tirfon vida ve plastik dübel.çelik dübelleride cıvatacıyla takas ederdik adam asmayacaksanız çelik dübele gerek yok