- 23 Kas 2017
- 21,560
Kendi altyapısını kullanıyor fiberde.Kendi alt yapısını mı kullanıyor acaba umut ,belki onda da tt olmasın![]()
VDSL de Türk Telekom.
Kendi altyapısını kullanıyor fiberde.Kendi alt yapısını mı kullanıyor acaba umut ,belki onda da tt olmasın![]()
Valla ilk aklıma gelendi ,neler çekmiştik biz dslden ,sonunda iade etmiştik ,üstelik para da ödetmediler bize sağolsunlarKendi altyapısını kullanıyor fiberde.
VDSL de Türk Telekom.
Router'ı modeme takıp denediniz mi?Bende yeni taşındığım evde turkcell fiber wifi6 modem taktırdım, hızlar sitelere (fast,nperf,speedtest) göre değişken,anlayamadım. Şirket bilgisayarı belki 5ghz bağlantıyı tam alamıyor olacakki outlook ve teams aşırı yavaşlamaya başladı. Ping bilgisayarda Fast sitesinde aşırı kötü 250 küsür. Birde modemi bridge moduna alamıyorum maalesef :( Tplink router bağlanmıyor, böyle bir menüsü yok Turkcell modemin. Bilen varsa sevinirim.
Hocam çekim gücünde hiç sorun yok. Telefonda hızda çok iyi ama speedtest ve fast siteleri bambaşka sonuçlar veriyor. Birde laptop aşırı kasmaya başladı outlookta, onun fast sitesindeki sonuçları rezalet ötesi. Akıllı robot süpürge 5ghz bağlanmıyor bu yüzden airties bağlamak istedim eski evdeki gibi ama modemin arayüzünde bridge mode yok, araştırdım özel şifreyle modemi kırıp yapabilenler varmış. Router direkt olarak dediğiniz gibi denemedim. Bu şekilde 2 ayrı sinyal veren modem olacak sorun olurmu bilemedim. Ana modemi kesmek istemiyorum çünkü televizyon ve cep telefonu sorunsuz. Laptop ve akıllı süpürge ise tp linki seviyordu. Arada kaldımRouter'ı modeme takıp denediniz mi?
Önbellek dolduğu için yavaşlama olmuş olabilir.
Modemi kapatıp açın.
Bir de telefonunuza Wi-Fi Analyzer yükleyip etrafınızdaki ağlara bakın.
Ağınızı en ideal kanala alın.
Fazla duvar vs varsa 5 GHz yerine 2.4 kulllanın.
5 GHz sinyali daha kolay bozulur.
Hocam 5 GHz cihazlar 2.4 GHz ile de çalışabilir.Hocam çekim gücünde hiç sorun yok. Telefonda hızda çok iyi ama speedtest ve fast siteleri bambaşka sonuçlar veriyor. Birde laptop aşırı kasmaya başladı outlookta, onun fast sitesindeki sonuçları rezalet ötesi. Akıllı robot süpürge 5ghz bağlanmıyor bu yüzden airties bağlamak istedim eski evdeki gibi ama modemin arayüzünde bridge mode yok, araştırdım özel şifreyle modemi kırıp yapabilenler varmış. Router direkt olarak dediğiniz gibi denemedim. Bu şekilde 2 ayrı sinyal veren modem olacak sorun olurmu bilemedim. Ana modemi kesmek istemiyorum çünkü televizyon ve cep telefonu sorunsuz. Laptop ve akıllı süpürge ise tp linki seviyordu. Arada kaldım) Birde tplink bağlarsam acaba ping ve hız ne olur merak ettim şimdi. Bir ara dener yazarım
![]()
O zamanda hız kaybediyor anlamadım neden olduğunu :(Hocam 5 GHz cihazlar 2.4 GHz ile de çalışabilir.
Huawei modeminizi 2.4 GHz'e alın.
Sizin bilgisayarda da sorun olabilir, virüs, trojen, miner vs bunları kapmış olabilirsiniz.O zamanda hız kaybediyor anlamadım neden olduğunu :(
Bunlarda 5G ve 2,4G fark hızları. 2,4ü Tplinkle ölçtüm. Huawei 2,4 yapsam sonuçlar yine benzer. Hız çok düşüyor. Sırf robot için 2,4 yapmak istemiyorum. Onun için Tplink router yapacağım ama diğer problem can sıkıcı :(Sizin bilgisayarda da sorun olabilir, virüs, trojen, miner vs bunları kapmış olabilirsiniz.
Wi-fi yoğun kullanılıyorsa, birden fazla kişi, modemin altyapısı yetmiyor olabilir.
Telefonunuz Android ise dediğim uygulama ile çevrenizdeki wifi ağlarının çalışma kanalına bakın.Bunlarda 5G ve 2,4G fark hızları. 2,4ü Tplinkle ölçtüm. Huawei 2,4 yapsam sonuçlar yine benzer. Hız çok düşüyor. Sırf robot için 2,4 yapmak istemiyorum. Onun için Tplink router yapacağım ama diğer problem can sıkıcı :(
Bilgi işlem format atacak bakalım çözülecek mi.
![]()
Malesef iphoneTelefonunuz Android ise dediğim uygulama ile çevrenizdeki wifi ağlarının çalışma kanalına bakın.
En rahat kanala alın modeminizi.
5 Ghz'de hangi kanallar az kullanılır bilmiyorum, Google'dan bakın derim.Malesef iphone
Kayseri İstanbul arasında operatöre bağlı olmakla birlikte en az 3 poptan geçersiniz.Umut Barış hocam merhaba, sorunu çözebildiniz mi? tam olarak bu sorunu yaşıyorum. bu yüzden kaydoldum hatta.
dün superonline ekipleri geldi kurulum yaptı, ben sanıyorum ki pingim %50 felan düşecek, ancak umduğum gibi olmadı. eski TT ADSL hattım ile neredeyse aynı kaldı. Valorant istanbul sunucusuna 27-31 frankfurt 1'e 64-67 arasında ping alıyorum. valveye ise 73-76 felan.
siz bir çözüm bulabildiniz mi? ne yapmalıyım?
konum; kayseri