Sunny üretimi Samsung Tv'ler hakkındaki düşünceleriniz ?

S Çevrimdışı

Sharky

Yeni Üye
29 May 2019
6
69
Merhaba

Vatan Bilgisayar'dan Samsung 55NU8000 tv aldım. Tv bugün teslim edildi ancak kutusunda "Assembled In Turkey"yazıyor yani sunny montaj.
Benim bildiğim Samsung tvler genelde Macaristan veya Slovakya menşeli oluyordu.
Sunny hatırladığım kadarı ile kaliteyi çağrıştıran bir firma değil ve 5500 lira verdiğim bir ürünün Sunny olmasını istemem açıkçası.
Sormak istediğimse ben üründe kalite problemi yaşarmıyım?
Kurulum henüz yapılmadı, sizce ürünü iade mi etmeliyim yoksa sadece montaj yapılıyor fazla önemli değil diyerek kullanayım mı?

Yorumlarınızı bekliyorum.

tvsm6884eaff7efd26cd.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Selamlar;

SAMSUNG markasını forumda bu kadar önermiş birisi olarak kesinlikle itiraz ettiğim durumdur.

Tamam kabul TV ye ait mühendislik ve donanım kalitesi yine Güney Koreli abilerimizin lakin SUNNY markasının Atmaca Elektronik çatısı altında geçirdiği 30 yıldan fazla süreyi ve daha ancak gelebildikleri noktayı varsayarak ben de hiç bir şekilde o tesislerde üretilmiş (Montajlanmış) bir SAMSUNG NU8000 e o parayı vermeyi kabul etmem.

Buradaki kıstasım şu dur.

TEKNOwest teknovest usta iyi bilir, bizim eski LCD tv lerde yine bu gün olduğu gibi SAMSUNG ve LG markasından alınırdı paneller. Servis menüsüne girdiğinizde ise bariz şekilde bu üretici markaları görürdünüz. Önemli nokta ise şu idi. Panel dediğiniz unsur SAMSUNG veya LG den KOMPLE gelirdi. Yani toplaması dahil olmak üzere SAMSUNG kalitesi olurdu.

Daha sonra konu LED teknolojisine döndü. Bizim cin fikirli mühendiler Kafayı çalıştırdı (!) ve komple panel yerine sadece hücre yapısını almaya karar verdiler. O noktada elbette Backlıght havuzu ve polarizer katmanları oluşturma ve toplama işi TÜRK Mühendisliğine (!) kaldı.

Sonra başladı VESTEL tv lerde sürekli Clouding ve Işık sızması sorunları. Oturmayan çerçeveler, normalden daha fazla sallanan hücre duvarı vs vs.

Tamam kabul, Hücrenin mühendisliği yine koreli abilerin diye diye kendimizi avuttuk yıllarca lakin geçmiş yıllardaki kaliteyi görüp sonra aynı SAMSUNG paneli daha berbat bir görüntü ile TÜRK eseri olarak karşımızda görünce ben oldukça hayal kırıklığına uğramıştım yalan değil.

Neyse ki son 2 yıldır oldukça ama oldukça işi ilerletti VESTEL efendi.

Bu gün bir çok AWOX markasında Modelinde dahi görmediğimiz bulutlanma sorunlarını VESTEL tv lerde görüyor olmamızın temelinde yatan da bu dur. AWOX da olmama sebebi de yine yurt dışından bir bütün olarak gelmesidir panellerin.

Şimdi buradan hareketle. 90 ların Oto teyp/Vcd üreticisi (Montajcısı) olarak yola çıkıp o kafadan bir türlü sıyrılamamış Atmaca Elektronik teknolojisi ile NU8000 yanyana anılmaya devam edecekse, Ben NU8000 önerirken 3 kere düşünürüm artık nokta net :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Vay vay vay.

Dur bakalım daha neler göreceğiz:slap

Yalnız afedersiniz, burada Sunny montajı olduğu nerede yazıyor?

Samsung'un Türkiye partneri Sunny mı?

Evet 1-2 ay kadar önce röportaj verdi Atmaca elektronik CEO su.

%100 yerli diye lanse ederken arka planda yerlerde kutulara elleriyle tv yerleştiren sevgili kardeşlerimizin videosu dönüyordu. SAMSUNG ve PHILIPS.

Tamam VESTEL den zaten bu konuya aşinayız lakin, Kimse kusura bakmasın eleştirir ve hatta bazen yerin dibine sokarız da, VESTEL de bulunan teknoloji ile SUNNY nin yan yana anılması dahi büyük hata olur. Biz VESTEL i bile beğenmezken SUNNY. Tartışmaya dahi gerek yok.

Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Evet 1-2 ay kadar önce röportaj verdi Atmaca elektronik CEO su.

%100 yerli diye lanse ederken arka planda yerlerde kutulara elleriyle tv yerleştiren sevgili kardeşlerimizin videosu dönüyordu. SAMSUNG ve PHILIPS.

Tamam VESTEL den zaten bu konuya aşinayız lakin, Kimse kusura bakmasın eleştirir ve hatta bazen yerin dibine sokarız da, VESTEL de bulunan teknoloji ile SUNNY nin yan yana anılması dahi büyük hata olur. Biz VESTEL i bile beğenmezken SUNNY. Tartışmaya dahi gerek yok.
Güleceğim de , arkadaş yanlış anlar diye çekiniyorum.

Hal böyle iken , bizler ve diğer arkadaşlar da rica etsem artık Vestelin montajcı imajına pek takılmasak artık diyorum üstad. Ne dersin.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yok, senin için demedim üstad. Hani hepimizin aklına kazınmış olan MONTAJCI olayı varya, o sebeple söylüyorum.

Görüyoruz ki hepsi aynı terane.
Abi samimiyetle yazıyorum ki VESTEL de bulunan o robot teknolojisi, bant üzerindeki gelişmiş otomasyon vs ile SUNNY nin yaptığı montaj adı altındaki anakarta 4 tane vida takmak mukayese dahi edilmemeli.

Yine samimiyetle yazıyorum ki bilinenin aksine bir çok konuda VESTEL artık o eski montajcı dönemlerini aşalı 10 yıl dolayında bir süre oldu.
Tamam kabul panel üretmiyor ancak bomboş bir pertinaxı alıp tamamen Türk mühendisliği ile dizayn edip hiç bir şekilde insan eli değmeden en ufak ve hatta serçe parmağınızın tırnağının 20 de 1 i küçüklüğündei parçalara kadar robot kollar ile kendileri monte ediyor, anakart ve besleme kartı haline getiriyor, kendi ürettikleri o kartları kendi ürettikleri tv lere kullanıyorlar ve hatta tüm yazılımları da yine kendilerine ait.

VESTEL in bu anlamdaki başarısını görmezden gelemeyiz. Anlatmak istediğim ise, Biz VESTEL de bunu dahi beğenmez iken, SAMSUNG efendi bu teknolojiye sahip marka ile anlaşabileceği yerde (Ki aslında LG uzun zamandır VESTEL ile görüşme halinde) halen tornavida ile kasaya kart vidalamayı tv üretmek zanneden zihniyete NU8 serisi tv leri emanet ediyorlar ve bizler de gidip 5-6 bin TL para verip bu tv leri satın alıyoruz.

Ben TOFAŞ fabrikasında üretilmiş bir MERCEDES için, gerçek MERCEDES parası ödemeyi kabul etmem yalan değil. MERCEDES, eğer MERCEDES fabrikasından çıkmış ise MERCEDES dir benim için :)

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
İnşallah samsung bu yanlıştan döner yoksa bu kadar para verip sunny alacağıma sevmediğim halde Vestel -lg alırım daha iyi.

Geri
Üst Alt