Bi akıl virsene sevabına.
Şincik şöyle bi durum var: 14 ay oldu cihazı kullanmaya başlayalı. Piyasanın dediğine göre filtrelerin değişmesi gerek ama matematik hesabı yaparsam yok öyle bir şey. Ki eğer musluğu tam açar hızlı su alırsam, su yavan oluyor, amma ip gibi yavaş alırsam suyu, gayet lezzetli, ilk zamanki gibi oluyor, hatta musluktan akma hızı ile lezzeti ters orantılı.
Sonuçta RO'dan geçen su tanka gidiyor, biz oradan alıyoruz suyu, GAC karbondan geçirip içiyoruz. Yani benim musluğu az ya da çok açmamın suyun arıtılma hızına bi etkisi yok, sadece suyun tatlandırıcı karbondan geçme hızı değişiyor. Yavaş süzülen su halen lezzetli ise, o zaman sadece o inline GAC filtreyi değiştirir, yoluma devam ederim diye düşünüyorum. RO "beni emekli edin" diyeydi, su kabalaşırdı. Ama öyle bi sorun yok. Sadece musluğu tam açıp tanktan hızlı alırsam yavan oluyor, ama dediğim gibi kaba değil.
Gidip de takım halinde değişim yapasım yok, işçiliği de dert, sadece inline tatlandırıcıyı değiştirmekse kolay, hemi de ucuz. Ne dersiniz?
Zamanla tadı kabalaşırsa, tds kalemi ile ölçer, "gerekirse" gereğini yaparız diye düşünüyorum.