Sony 75XF8596 Panel Kırıldı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Şu yaptığım şaka ama----------> ben o TV için bile özel sigorta yaptırdım.
Gerçekten düşünmedim değil

3-4 gün önce bir tüketicim ile görüşürken geçti bu sohbet aramızda.

65'' panel kırılınca çok canı yanmış haklı olarak.

Dedim ki ''Sigorta yok, Koruyucu panel yok, Online UPS yok. TV ye 10.000 veriyorsun ama korumak için 500tl vermiyorsun''

Bunları söylerken aklıma geldi, ''Oha ben evin sigortasını yenilemeyi unuttum'' :kiskis

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633

Dedim ki ''Sigorta yok, Koruyucu panel yok, Online UPS yok. TV ye 10.000 veriyorsun ama korumak için 500tl vermiyorsun''

Bunları söylerken aklıma geldi, ''Oha ben evin sigortasını yenilemeyi unuttum'' :kiskis
Sizde sigorta seninsin sorun mu ?
Bu işte ve sektörde olmanin avantajları mevcut
Kendim oturur yaparım mantığı ile bi türlü sigorta işine giremedim ?
Forumda ev sigrotasi konusu da açtım kapsamlı ve açıklayıcı biri de olmayınca kaldı

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Panel fiyatlarının değişik olmasının öncelikli temel nedeni tv fiyatının yüksekliği ve piyasadaki ustalarımızın bunu bir fırsat olarak görüp yaklaşması. Art niyetli yazmıyorum kimse yanlış anlamasın üstlenilen risk doğrultusunda bedel biçilmesi ve bunun bir tarifesi olmadığı için bu böyle. ''Aaabicim adam 20 binlik tv kullanıyor, bin tl fazladan ödeyecek elbette'' mantığının yaygınlığından kaynaklanır bu. Bu konu bildiğim kadarıyla otomotiv sektöründe de böyle ki bunu sevgili Domestos Domestos daha iyi bilir. Bazen aynı işçilik uygulanmasına rağmen 100 binlik mercedes ile 10 binlik Şahinden alınan fiyatlar hep farklı oluyor :)

Servis fiyatları ile saha fiyatlarının arasındaki fark ise BlockCell ile Opencell
Panel fiyatlarının değişik olmasının öncelikli temel nedeni tv fiyatının yüksekliği ve piyasadaki ustalarımızın bunu bir fırsat olarak görüp yaklaşması. Art niyetli yazmıyorum kimse yanlış anlamasın üstlenilen risk doğrultusunda bedel biçilmesi ve bunun bir tarifesi olmadığı için bu böyle. ''Aaabicim adam 20 binlik tv kullanıyor, bin tl fazladan ödeyecek elbette'' mantığının yaygınlığından kaynaklanır bu. Bu konu bildiğim kadarıyla otomotiv sektöründe de böyle ki bunu sevgili Domestos Domestos daha iyi bilir. Bazen aynı işçilik uygulanmasına rağmen 100 binlik mercedes ile 10 binlik Şahinden alınan fiyatlar hep farklı oluyor :)

Servis fiyatları ile saha fiyatlarının arasındaki fark ise BlockCell ile Opencell farkından kaynaklanıyor

Servis bu ebatta tv lerde Opencell riskine kesinlikle girmez. O nedenle BLU ünitesi ile tümleşik sevk edilen Blok panel kullanırlar. (Ve hatta muhtemelen panel parasına size yeni tv yollayarak eski tv iade alınabilir güvenlik gerekçesi ile)

Eğer tv arka kapak etiketi paylaşırsanız bu işin kaynağında o televizyonu yaptırtabilmeniz için bir ön görüşme sağlayarak sizi direkt olarak yönlendirebilriim.

Önceden görüşmemin sebebi ricacı olmak adına. Kolay kolay iş kabul etmiyorlar yoğunluklarından dolayı.

Abi peki ürün sahibinin de bahsettiği gibi başka bir tv nin daha ucuz panelini takabilirler mi bu tv ye panel yazılımı vs

Birde dediğin gibi bunu tamir etmekte risk en ufak hata büyük zahiyat demek

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Abi peki ürün sahibinin de bahsettiği gibi başka bir tv nin daha ucuz panelini takabilirler mi bu tv ye panel yazılımı vs

165 ekran paneli elimde kaldı dükkan sigortasından ödedik. Her zaman risk vardır 0.2mm lık cell den bahsediyoruz

Son düzenleme:
ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41

Hemen yenileyelim abime :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sizde sigorta seninsin sorun mu ?
Bu işte ve sektörde olmanin avantajları mevcut
Kendim oturur yaparım mantığı ile bi türlü sigorta işine giremedim ?
Forumda ev sigrotasi konusu da açtım kapsamlı ve açıklayıcı biri de olmayınca kaldı

Konut sigortası ile ilgili neyi merak ediyorsun

B Çevrimdışı

Boolidge 

Yeni Üye
5 May 2020
12
30

Servis fiyatları ile saha fiyatlarının arasındaki fark ise BlockCell ile Opencell farkından kaynaklanıyor

Servis bu ebatta tv lerde Opencell riskine kesinlikle girmez. O nedenle BLU ünitesi ile tümleşik sevk edilen Blok panel kullanırlar. (Ve hatta muhtemelen panel parasına size yeni tv yollayarak eski tv iade alınabilir güvenlik gerekçesi ile)

Eğer tv arka kapak etiketi paylaşırsanız bu işin kaynağında o televizyonu yaptırtabilmeniz için bir ön görüşme sağlayarak sizi direkt olarak yönlendirebilriim.

Önceden görüşmemin sebebi ricacı olmak adına. Kolay kolay iş kabul etmiyorlar yoğunluklarından dolayı.
Öncelikle ilginizden ve değerli bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim Adem bey. Servis tvyi kutuya kaldırdığı için tek başıma çıkartamadım ve çok iyi çekemedim ama umarım işimize yarar. Olmadı kutusunda yanda barkod var orayı da verebilirim bilmem aynı işi görür mü.

6001655A-FBA2-4F47-8738-3A196D0BC2EA.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Öncelikle ilginizden ve değerli bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim Adem bey. Servis tvyi kutuya kaldırdığı için tek başıma çıkartamadım ve çok iyi çekemedim ama umarım işimize yarar. Olmadı kutusunda yanda barkod var orayı da verebilirim bilmem aynı işi görür mü.

6001655A-FBA2-4F47-8738-3A196D0BC2EA.jpg
Evet olur, siz ekleyin lütfen, kendime not aldım ben, sabah ofise gider gitmez ilk iş bu konu ile ilgileneceğim. :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Aslında teknikolarak mümkün ancak mutlaka fire verdiği alanlar oluyor farklı panellerin. Tüketici bunu kâh farkeder kâh farketmez ama neticede nadir de olsa bu olasılık var.

Örneğin LG nin 3D destekli bir paneli var, Artık dünyada bulunmuyor, tv çöp olmsın diye onun yerine yyine LG nin standart paneli takılıyor. Görüntü performansından zerre kadar fark eden durum olmaz ama sonuçta üretimde tv nin kullandığı panel değil. Bu da bir nevi modifiye oluyor.

Yine LG nin çeneli panel dediğimiz bir modeli var, Bu panel de yine bulunmadığı için (47'') onun yerine yine LG nin farklı paneli takılır ancak mm anlamında kenarlarda boşluk kalır ve (Bu tv çerçevesizdir) tv nin içi görünmesin diye siyah bez bant çekilir ama hani öyle bildiğiniz elektrik bantı gibi görünmez. Neticede bu da orijinal değil.

Ancak LG televizyona ''Dur şurada ucuz İnnolux var alıp onu takayım'' diyemezsiniz. Görüntü alır, Performans alamazsınız

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
o TV nin yenisini zaten 15/17 kağıdı alabilirsiniz,ancak zaten bir sürü para vermişken bir daha böyle
absürt bir meblağ da verilmez,hele IPS için hiç verilmez!

Adem hocanın da dediği gibi örneğin panel olarak ucuz yollu bir Innolux panel takarlar!
Sony yetkili servis LGD nin üst seviye IPS panelini takar!

fiyat farkı bu tip işlemler de çok oluyor!

ancak aynı görüntüyü almanız mümkün değildir! düşük seviye bir panelle

Geri
Üst Alt