Sony 75XF8596 Panel Kırıldı

B Çevrimdışı

Boolidge 

Yeni Üye
5 May 2020
12
30
Merhabalar, Sony 75XF8596 televizyonumun paneli önden darbe aldı ve iç ekran kırıldı. En uyguna ve güvenilir nerede yaptırabilirim? Bir de birkaç yerden fiyat teklifi aldım. 2si Sony yetkili servis biri 14.000 TL diğeri 12.900 TL teklif verdi. 2 adette özel servisten fiyat aldım biri 7.500 TL Diğeri de 6.300 TL teklif verdi. Bu aradaki fark nedir? Panellerin çakması ya da alt kalitesi var mı? Ya da başka bir tv için olan 75 inç panel örn Sunny Philips vs bu tvye takabilirler mi? Fiyat farkı bu yüzden çok yüksek çıkar mı? İstanbul Üsküdar’da yaşıyorum güvenilir ve uygun fiyata Yaptırabileceğim bir yer var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Adem Helvacı Adem Helvacı

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Panel fiyatlarını görünce şokladim sonra modeli görünce hmm dedim. Geçmiş olsun. Kimisi panel dediğimiz ledbar gurubu metal kasası bir değiştirir. Kimi sadece önde bulunan sizde kırık olan cell dediğimiz parçayı değiştirir.foyat farkları bundan başlar. Gelelim farklı kalitelere evet kalite farkı olabilir. Birisi uyumlu birisi ise orjinal takabilir. Birisi (kırılma harici) garanti verir kimisi vermez.
Değer mi?
Sony olunca değer diyebilirim. Ama bu fiyatlara 2 tane TV bile alınabilir. Tabiki bu alınanlar Sony kalitesi vermeyebilir.

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Öncelikle geçmiş olsun tamir konusunda pek yardımcı olamayacağım fakat yüklü bir meblağ ile karşı karşıyasınız sanırım

Eviniz sigortalı ise elektronik eşya klozunda kazaen kırılma ile teminat limitini karşılıyor ise onarımını yetkili serviste rahatlıkla yaptırabilirsiniz aklınızda da soru işaretleri kalmamış olur

B Çevrimdışı

Boolidge 

Yeni Üye
5 May 2020
12
30
Her servis 1 yıl garanti veriyor kullanıcı hatası hariç. Benim tek sorunum orijinallik ve güven tabi ki bir de ücret ? Adem Helvacı Adem Helvacı beyin yardımcı olabileceğini telegram grubunda söylediler ben de o yüzden foruma konu açmak istedim.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Öncelikle geçmiş olsun tamir konusunda pek yardımcı olamayacağım fakat yüklü bir meblağ ile karşı karşıyasınız sanırım

Eviniz sigortalı ise elektronik eşya klozunda kazaen kırılma ile teminat limitini karşılıyor ise onarımını yetkili serviste rahatlıkla yaptırabilirsiniz aklınızda da soru işaretleri kalmamış olur
Evet güzel fikir aklıma gelmemişti. Evde sigorta var mı ?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Her servis 1 yıl garanti veriyor kullanıcı hatası hariç. Benim tek sorunum orijinallik ve güven tabi ki bir de ücret ? Adem Helvacı Adem Helvacı beyin yardımcı olabileceğini telegram grubunda söylediler ben de o yüzden foruma konu açmak istedim.
İyi yapmışsın Adem Helvacı Adem Helvacı müsait olunca yazacaktır.
Abi çok pahalı beaaaa ? ben hala 12bin TL verilmesini ne doğru olur bilemedim. Panel konusunda daha bilgili olduğu için Adem helvacıyi bekliyelim

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
780
Ben hem garanti uzatırım hem sigorta yaptırırım.
Ne olur ne olmaz.

B Çevrimdışı

Boolidge 

Yeni Üye
5 May 2020
12
30
İyi yapmışsın Adem Helvacı Adem Helvacı müsait olunca yazacaktır.
Abi çok pahalı beaaaa ? ben hala 12bin TL verilmesini ne doğru olur bilemedim. Panel konusunda daha bilgili olduğu için Adem helvacıyi bekliyelim
Şu anki durum gereği kesinlikle 12.000 TL veremem zaten son çare 6.300 TL olana yaptırmak geliyor aklıma ama ondan öncesinde Adem beyi bekleyelim umarım güzel bir sonuca varırız.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Panel fiyatlarının değişik olmasının öncelikli temel nedeni tv fiyatının yüksekliği ve piyasadaki ustalarımızın bunu bir fırsat olarak görüp yaklaşması. Art niyetli yazmıyorum kimse yanlış anlamasın üstlenilen risk doğrultusunda bedel biçilmesi ve bunun bir tarifesi olmadığı için bu böyle. ''Aaabicim adam 20 binlik tv kullanıyor, bin tl fazladan ödeyecek elbette'' mantığının yaygınlığından kaynaklanır bu. Bu konu bildiğim kadarıyla otomotiv sektöründe de böyle ki bunu sevgili Domestos Domestos daha iyi bilir. Bazen aynı işçilik uygulanmasına rağmen 100 binlik mercedes ile 10 binlik Şahinden alınan fiyatlar hep farklı oluyor :)

Servis fiyatları ile saha fiyatlarının arasındaki fark ise BlockCell ile Opencell farkından kaynaklanıyor

Servis bu ebatta tv lerde Opencell riskine kesinlikle girmez. O nedenle BLU ünitesi ile tümleşik sevk edilen Blok panel kullanırlar. (Ve hatta muhtemelen panel parasına size yeni tv yollayarak eski tv iade alınabilir güvenlik gerekçesi ile)

Eğer tv arka kapak etiketi paylaşırsanız bu işin kaynağında o televizyonu yaptırtabilmeniz için bir ön görüşme sağlayarak sizi direkt olarak yönlendirebilriim.

Önceden görüşmemin sebebi ricacı olmak adına. Kolay kolay iş kabul etmiyorlar yoğunluklarından dolayı.

Geri
Üst Alt