Sony 55w805c tcon arızası 5 kırmızı ışık hatası.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Adem bey Sony tvler kendi orjinal t con olmadan çalışmaz demeleri tuhaf degilmi sonuçta gelen kart aynı kart çalıştırıyor sonra 5 kırmızı ışığa dönüyor bunu yazılımla ayarla olması lazım aslında
Gelen kart tamamen aynı mı, buna emin miyiz?
Ufak bir jumper veya pasif bileşen farkı bile böyle bir sonuç çıkarıyor olabilir.
Gözle iki kartı da görsel açıdan kıyaslayın derim.

Adem abinin dediği gibi arka planda buna bir önlem almış da olabilir Sony.
Sonuçta o chipleri hatta bir zamanlar panelleri bile yapmış bir firma.
Yapamayacağı iş yok kısacası. :hihi

K Çevrimdışı

kemaltahir

Yeni Üye
3 Ocak 2021
7
39
kartı takan arkadaşa tv yi verdim yeni gelen kartla eskisini nasıl bir işlem yapacak bilmiyorum. inşallah olur.
yani tv yi sıfırdan başlatınca tv açılıyor izlenebiliyor görüntü kalitesi de eskisi gibi.
çöp olmasın da tv.

B Çevrimdışı

brian35

Yeni Üye
22 Kas 2020
7
35
Bu sorunla alakalı video çektim orjinal TV'den çıkan t con kart üzerinde bir devre var onu yeni satın alınan karta takılması halinde çözüleceğini belirti satıcı bu konuda Adem bey fikrinide almak isterim

IMG_20210116_153103.jpg

K Çevrimdışı

kemaltahir

Yeni Üye
3 Ocak 2021
7
39
Bu sorunla alakalı video çektim orjinal TV'den çıkan t con kart üzerinde bir devre var onu yeni satın alınan karta takılması halinde çözüleceğini belirti satıcı bu konuda Adem bey fikrinide almak isterim

IMG_20210116_153103.jpg

Aliexpressteki satıcı bana da bunu demişti kartı değiştiren arkadaş bunu yaptığını ve olmadığını söyledi. sonra aparat gelmesini bekliyorum dedi kartın çipine yazılım atmak için (nasıl bir işlem bilmiyorum)
siz değiştirin ben de arkadaşa ulaşmaya çalışayım.
benim tv şu anda stabil çalışıyor. ev akşamları sıcak gündüz soğuk . hafta sonları soğukta çalıştırıp akşam sıcak ortama geçince acaba bir sıkıntı olur mu ki?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bir de tconkartına tv açıken kablo mu taktınız tehlikeli değil mi?

B Çevrimdışı

brian35

Yeni Üye
22 Kas 2020
7
35
Yani bu da bize, bizim verdiğimiz öngörüye dayalı bilgilerin doğru olduğunu anlatıyor. Panel ID durumu söz konusu demek ki.

Evet komponent aktarımı işe yarar. Aynı durum birçok üründe SPI aktarımı ile de çözülüyor

Yani bu da bize, bizim verdiğimiz öngörüye dayalı bilgilerin doğru olduğunu anlatıyor. Panel ID durumu söz konusu demek ki.

Evet komponent aktarımı işe yarar. Aynı durum birçok üründe SPI aktarımı ile de çözülüyor
Devre değişim işini yaptırınca tekrar bilgi paylaşımı yaparım bakalım düzelme olacakmi
Aliexpressteki satıcı bana da bunu demişti kartı değiştiren arkadaş bunu yaptığını ve olmadığını söyledi. sonra aparat gelmesini bekliyorum dedi kartın çipine yazılım atmak için (nasıl bir işlem bilmiyorum)
benim tv şu anda stabil çalışıyor. ev akşamları sıcak gündüz soğuk . hafta sonları soğukta çalıştırıp akşam sıcak ortama geçince acaba bir sıkıntı olur mu ki?

bir de tconkartına tv açıken kablo mu taktınız tehlikeli değil mi? Mrb siz bilgi

Siz arkadasiniza sorun bakalım nasıl bir yol izlemiş bende işlemi kolaylaşmış olurum

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

brian35

Yeni Üye
22 Kas 2020
7
35

Görsel devre değişimi bugün. Yaptırdım sorunsuz çalışıyo

Orjinal t con karttan görsel deki devre ile değişim yapıldı bugün TV sorunu düzeldi sorun yaşayan olursa bu uygulama ile sorunlarını çözerler artık

E Çevrimdışı

emin616 

Aktif Üye
6 Nis 2017
289
Malesef 805c TV lerin kronk sorunu tcon arızası. Banim de başıma geldi ve 1100 TL ye servis tarafından değiştirildi ve sadece 6 ay garanti verildi. Muhtemelen 2-3 yıl içinde yeniden arıza yapacak. Aslında Televizyondan çok memnunum. Gönül ister Qled TV alalım ama malum kurdan, vergilerden, ithalatçıların karını da katınca fiyatı %50-60 artıyor.

Bu arada Adem Helvacı Adem Helvacı bilgibiz vardır belki TV de wifi sorunu yaşıyorum. Fabrika ayarlarına alınca düzeliyor sonra 2-3 gün sonra ! işareti çıkıyor. Google uygulamaları Youtube, Play Store çalışmıyor. Netflix çalışıyor tuhaf birşey.

T Çevrimdışı

tarihcix

Yeni Üye
24 Ocak 2021
4
50
Malesef 805c TV lerin kronk sorunu tcon arızası. Banim de başıma geldi ve 1100 TL ye servis tarafından değiştirildi ve sadece 6 ay garanti verildi. Muhtemelen 2-3 yıl içinde yeniden arıza yapacak. Aslında Televizyondan çok memnunum. Gönül ister Qled TV alalım ama malum kurdan, vergilerden, ithalatçıların karını da katınca fiyatı %50-60 artıyor.

Bu arada Adem Helvacı Adem Helvacı bilgibiz vardır belki TV de wifi sorunu yaşıyorum. Fabrika ayarlarına alınca düzeliyor sonra 2-3 gün sonra ! işareti çıkıyor. Google uygulamaları Youtube, Play Store çalışmıyor. Netflix çalışıyor tuhaf birşey.
tv nin ayar guide gibi yerlerine girmek istediğimde kapatıyor sizce neden

K Çevrimdışı

kemaltahir

Yeni Üye
3 Ocak 2021
7
39
tv nin ayar guide gibi yerlerine girmek istediğimde kapatıyor sizce neden

saat ve tarih ayarlarından birşeyi otomatik yapınca düzeliyordu hocam o bende de oldu.

T Çevrimdışı

trchopper

Yeni Üye
19 Şub 2021
3
39
WhatsApp-Image-2021-03-09-at-09.27.31.jpg

Değerli üstadlarım bende çinden t-con board sipariş ettim elime ulaştı ve kart değişimini gerçekleştirdim. Ancak resimde görüldüğü üzere sony logosundan ileri gidemiyor TV, fabrika ayarlarına resetlemek dahil hepsini denedim ancak sonuç değişmedi. Yardımcı olacak arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
WhatsApp-Image-2021-03-09-at-09.27.31.jpg

Değerli üstadlarım bende çinden t-con board sipariş ettim elime ulaştı ve kart değişimini gerçekleştirdim. Ancak resimde görüldüğü üzere sony logosundan ileri gidemiyor TV, fabrika ayarlarına resetlemek dahil hepsini denedim ancak sonuç değişmedi. Yardımcı olacak arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Fabrika çıkışı TCON ile elinizdeki TCON'u kıyaslayın.
Jumper vs herhangi bir fark mevcut mu bir bakın derim.

Bir arkadaş bu konuyu chip programlama veya değişimi ile çözmüştü galiba.
Konuyu okuyun, foruma bakın derim.

Geri
Üst Alt