Sony 55w805c tcon arızası 5 kırmızı ışık hatası.

P Çevrimdışı

Pirasa

Yeni Üye
22 Nis 2020
5
38
IMG_20200513_233847.jpg

Evet arkadaşlar servis menüsüne girdim ve hatayı görüntüleyebildim. Ne düşünüyorsunuz bu hata hakkında :)

B Çevrimdışı

brian35

Yeni Üye
22 Kas 2020
7
35
Merhabalar aynı TV bendede var aynı sorun oluştu Sony servis verdim dönüş bekliyorum siz sorunu cozebildinizmi?

K Çevrimdışı

kemaltahir

Yeni Üye
3 Ocak 2021
7
39
Merhaba aynı hatayı ben de aldım . ben de aliexpressten tcon aldım ve 5 kırmızı ışık hatası alıyorum . aynı şekilde sıfırdan kurulumda başlıyor ama tekrar aynı hatayı veriyor.
çözüldü mü sizin hatanız ne yaptınız?

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

brian35

Yeni Üye
22 Kas 2020
7
35
Merhaba aynı hatayı ben de aldım . ben de aliexpressten tcon aldım ve 5 kırmızı ışık hatası alıyorum . aynı şekilde sıfırdan kurulumda başlıyor ama tekrar aynı hatayı veriyor.
çözüldü mü sizin hatanız ne yaptınız?
Gelen t-con birebir aynısımi?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu konuda sorun yalayan dostlara genel bilgi.

Dün sırf sizin için tekrar SONY Yetkili Servisi ile görüştüm.

Kesinlikle Tcon kartın arızalı, takılıp da çalışmayanların uyumsuz olduğu konusunda ısrarcı.

''Abi elimde şu an 805C var 140 ekran ve Tcon arızalı, aynı durum bende de var'' bilgisi paylaştı.

Sizlere aktarmak istedim. :ok

B Çevrimdışı

brian35

Yeni Üye
22 Kas 2020
7
35
Bu konuda sorun yalayan dostlara genel bilgi.

Dün sırf sizin için tekrar SONY Yetkili Servisi ile görüştüm.

Kesinlikle Tcon kartın arızalı, takılıp da çalışmayanların uyumsuz olduğu konusunda ısrarcı.

''Abi elimde şu an 805C var 140 ekran ve Tcon arızalı, aynı durum bende de var'' bilgisi paylaştı.

Sizlere aktarmak istedim. :ok
Adem bey Sony tvler kendi orjinal t con olmadan çalışmaz demeleri tuhaf degilmi sonuçta gelen kart aynı kart çalıştırıyor sonra 5 kırmızı ışığa dönüyor bunu yazılımla ayarla olması lazım aslında

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem bey Sony tvler kendi orjinal t con olmadan çalışmaz demeleri tuhaf degilmi sonuçta gelen kart aynı kart çalıştırıyor sonra 5 kırmızı ışığa dönüyor bunu yazılımla ayarla olması lazım aslında
Dikkat ederseniz bilerek bunun servis beyanı olduğunu belirttim.

Dijital dünyada imkansız diye bir şey yok ne yazık ki. SONY her ne kadar donanımını başkasından (Samsung mesela) alıyor olsa da mühendisliği hem kendisine ait hem de ileri düzeyde. Bu nedenle donanımlara bir uyum kodu eklemiş olmayacağının garantisi yok.

Servis eğer bilgi gizliyor ise ona bir şey diyemiyorum elbette. Belki de yeni kart sonrası yeni yazılım yüklenmesi gerekiyordur :alala

K Çevrimdışı

kemaltahir

Yeni Üye
3 Ocak 2021
7
39
şikayetvarda aynı sorunu yaşayan kişi sony yetkili servise veryansın edip aliexpressten tcopn kart alıp kendisi takmış ve stabil çalıştığı yazıyordu.
yani onda neden stabil çalıştı da bizde kırmızı ışık hatası verdi ilginç.
bir de tv deki eski renkli bozuk goruntu yok . sıfırdan kurulum yapılınca tv çalışıyor ve kapatmadığın sürece sorun yok.
bir yerlerde bir hata var ama nerde :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ürünü aldığım linkten yorumlara tıkladım bir kullanıcı şunu yazmış "ürün aynı ürün ama markası farklı AUO marka yerine AUQ farklı marka geldi Sony 55w805c modelinde uyumlu değil"
ben de aynı satıcıdan almıştım .

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
şikayetvarda aynı sorunu yaşayan kişi sony yetkili servise veryansın edip aliexpressten tcopn kart alıp kendisi takmış ve stabil çalıştığı yazıyordu.
yani onda neden stabil çalıştı da bizde kırmızı ışık hatası verdi ilginç.
bir de tv deki eski renkli bozuk goruntu yok . sıfırdan kurulum yapılınca tv çalışıyor ve kapatmadığın sürece sorun yok.
bir yerlerde bir hata var ama nerde :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ürünü aldığım linkten yorumlara tıkladım bir kullanıcı şunu yazmış "ürün aynı ürün ama markası farklı AUO marka yerine AUQ farklı marka geldi Sony 55w805c modelinde uyumlu değil"
ben de aynı satıcıdan almıştım .
Bunu kesin sorun olarak göremem zira Novatek üretimi NT39 serisi bir COF yerine Dongbu üretimi DB7899 serisi bir COF kullanabilirim, kodlama tekniklerinin ve vcc vdd vs gibi hatların aynı olması yeterli. Sizin de eğer aynı diagram ve yazılım mantığı ile üretilmiş ise AOQ yazmasında sorun olmaz, yalnız kodlar uymamış ise o zaman AUO dahi yazsa sorun oluyor.

Yine bir örnek daha vereyim size. Bir gün SONY yetkili servisi PHILIPS bir tv getirdi bana. Ledlere işlem yaparken panele sorun oluşturmuşlar acil durum, Adamın durumus ıkıntılı ya, bak sen ki elimde de o koddan COF yok ki panele basalım.

Muadil listesinde de kayıt yok o kodla ilgili.

ne yapayım ne yapayım derken ilk defa o gün sırf arkadaşa yardımcı olayım diye 2 saate yakın mikroskop altında hat eşleşmesi yapmaya çalıştım ve nihayet bir tane buldum. Baktım ki tüm hatlar uyuyor fakat üretici farklı.

Başka çaremiz yok deneyeceğiz dedik, riske girdik ve paneli makineye aldım, COF u bastım, tv ye taktık şak dedi çalıştı alet.

Baktım servis arkadaş çok mutlu vs ancak test moduna geçtiğimde ben sorunu gördüm. Ton farkı vardı o COF un kontrol ettiği bölgede. Koyu renklerde sorun yok ancak özellikle sarı beyaz sahnelerde 12 cof un 11 i örneğin 6300 kelvin veriyorsa, benim taktığım 6000 kelvin veriyor gibi düşün.

Eskiden, Eski elektronikçiler bilir A dan Z ye ve 2N şeklinde karşılık kitapları vardı her elektronikçide mutlaka olurdu. Bir transistör elinde yok ise muadil arardın veya o da yok ise elindekilerden hangisi ona uygun olur veya bacak yapısını kaydırıp uyarlayabilirsin diye bakardık.

Şimdi temel olarak yine birbirinin yerine uyan bir çok kart chip vs var fakat tamamının yazılı olduğu bir kurallar kitabı yok ne yazık ki.

Yaşadığınız sıkıntının da temelinde bu var.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem abi cevabınız için teşekkür ederim. peki sonyden tcon kartını almak gibi bir şansımız olamaz değil mi?
SONY PHILIPS LG markaları yedek parça konusunda çok sıkıntılı markalar ne yazık ki. SONy kolay kolay bilgi dahi vermez bırak yedek parçayı.

Yasal olarak alırsınız onda sorun yok zira 30 Mayıs 2014 tarih itibari ile hiç bir yetkili servis yedek parça satışından yasal olarak imtina edemez ''Yedek parça satışı yapmıyoruz'' diyemez hiç bir marka.

Sorun şu ki o Tcon size 1500tl ye gelir. Sattık mı sattık kardeşim yasa ne dediyse o.

Kanun koyucular yasayı bu şekilde yapıyor ancak fiyat kontrol mekanizması sorsan ''O ne'' diyorlar.

O yüzden zaten firmalar panel konusunda YOK demiyorlar, VAR diyorlar ama panel 5 ise 10 bin diyorlar aynen yine SONY de yaşadığımız gibi. Sistemden baktırdım arkadaşa bir gün SONY panel yedek parça olarak, evet sipariş edebilirsiniz kısmı aktif, fiyatı 11.200tl. TV nin kendisi 9000tl ye satılıyordu zaten. (6 Ay önce yaşandı bu konu)

İşin ilginç yanı, Geçen hafta SONY servisi ile bu konuyu görüşürken sizin Tcon karttan arıyordu çıkma nereden bulurum diye :)

E Çevrimdışı

Ersn82 

Yeni Üye
2 Ocak 2020
44
42
Sony sharp gibi tvler sistemde herhangi bir sorun olursa bu duruma düşebilir. Farklı kart takılması da dahil. Bence üzerindeki entegreleri değiştirme şansınız varsa ona bakın.

Geri
Üst Alt