Son Dakika !!! MÜJDE - TÜRKTELEKOM ADİL KULLANIM KOTASINI KALDIRIYOR

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
valla hanım kamu personeli 50mbit 50gb pakete geçecektim bende ama hem sıkıntı olunca onu arada bırakmak istemedim hemde telekomcu arkadaşlar sağolsun resmen 24mbit 35gb pakete teşvik ettiler. sonuçta evde atom parçalamıyoruz, idare ettiğimiz bir web sitemizde yok :krotey gariban ev kullanıcısıyız, günde 3-4 saat youtube film vs... o kadar. bakalım bekleyip göreceğiz. 1 ocakta dananın kuyruğu kopacak.

Günde 3-4 saat youtube veya film e 35 gb yetmez bence. :bilmiyom

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Bende internet baglatmak istiyorum.bulundugum yerde superonline turkcell vodafone ve uydunet kablo var.hangisinş tercih edelim.

Fiber kablo ile geliyorsa Superonline tercih edin.
Binanızda Superonline'a ait kutu var mı bakarak anlayabilirsiniz.
Superonline Telekom altyapısı ile bakır kablodan hizmet veriyorsa uzak durun derim.

Superonline bakır kabloyla geliyorsa Türksat Kablonet (Eski adıyla uydunet) tercih edin derim.
AKN yönünden Superonline fiber'e göre daha f/p paketleri var.

E Çevrimdışı

emin616 

Aktif Üye
6 Nis 2017
289
Arkadaşlar benimde 17.12.2018 de superonline ile 50mbps 200gb akk + ev telefonu + 4 gb 500 dk 1000 sms li cep telefonu 105 TL lik sözleşmek bitmek üzere. Superonline ile devam etmek istedim yalnız sadece internete ilk yıl 94 TL, 2. Yıll 104 TL istiyor. Açıkçası totalde 105 liraya hepsini kullanırken şimdi sadece internete ortalama 100 lira vermek istemiyorum.

Neyse dedim birde TÜRKNET ile deneyeyim. Onlarda alt yapınız ADSL 16 mbps destekliyor diyor. Müşteri hizmetlerine şuan VDLS kullanıyorum ve portum aktif. Taşıyacaksanız böyle taşıyın diyorum. Istarla adsl 16 mbps taşıyalım siz sonra yükseltme yaparsınız diyor. Eee diyorum ben vdsl portumdan çıkınca başkasına vermeyecekler mi o portu diyorum. O zaman sık sık kontrol edin poş port olduğunda yükseltiriz. Son 10 aydır 2-3 günde 1 kontrol ediyorum hiç port boşalmadı. 65 tl verir 16 mbps hız beni hiç tatmin etmeyecek.

Neyse dedim birde TURKTELEKOM da paketler nasılmış bakayım. Ev telefonu + 50 mbps 200 gb vdls 110 tl 24 ay taahhütlü.

Kafam geçrekten karıştı. En mantıklısı 2-3 ay türknette takılmak olacak herhalde ama bu sefer de vdsl port kapanırsa sonra yeniden alabilecek miyim korkusu var. 45-50 mbps hızdan 16 a düşmek beni nasıl etkileyecek hiç bilmiyorum. 2 ortak kullanıyoruz interneti. Totalde 10 cihaz bağlı modeme. O yüzden 16 hız konusunda çok kararsızım. Turktelekomda 24 ay bağlıyor.

Ne yapsam acaba?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
E emin616, modeminizde bandwidth ozelligi varsa.
Cihazlara tektek ust limit tanimlayarak mesala
5mbit gibi
16mbitle Sikintisiz 10cihaz internete baglanabilirsiniz.

Diger turlu 2kisi youtube girse internet çakılır :kiskis

E Çevrimdışı

emin616 

Aktif Üye
6 Nis 2017
289
E emin616, modeminizde bandwidth ozelligi varsa.
Cihazlara tektek ust limit tanimlayarak mesala
5mbit gibi
16mbitle Sikintisiz 10cihaz internete baglanabilirsiniz.

Diger turlu 2kisi youtube girse internet çakılır :kiskis

16 mbps ayarlı komşuya verdiğim internet. Peki internet olarak hangi şirketi önerirsin?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
35 gb sonrası kesilmiyor internet hız düşüyor sadece

Bu sefer izlerken sorun olmuyor mu? Pardon paketiniz 50 megabitmiş, o zaman benim gibi 8 e düşmüyordur. :haha
Arkadaşlar benimde 17.12.2018 de superonline ile 50mbps 200gb akk + ev telefonu + 4 gb 500 dk 1000 sms li cep telefonu 105 TL lik sözleşmek bitmek üzere. Superonline ile devam etmek istedim yalnız sadece internete ilk yıl 94 TL, 2. Yıll 104 TL istiyor. Açıkçası totalde 105 liraya hepsini kullanırken şimdi sadece internete ortalama 100 lira vermek istemiyorum.

Neyse dedim birde TÜRKNET ile deneyeyim. Onlarda alt yapınız ADSL 16 mbps destekliyor diyor. Müşteri hizmetlerine şuan VDLS kullanıyorum ve portum aktif. Taşıyacaksanız böyle taşıyın diyorum. Istarla adsl 16 mbps taşıyalım siz sonra yükseltme yaparsınız diyor. Eee diyorum ben vdsl portumdan çıkınca başkasına vermeyecekler mi o portu diyorum. O zaman sık sık kontrol edin poş port olduğunda yükseltiriz. Son 10 aydır 2-3 günde 1 kontrol ediyorum hiç port boşalmadı. 65 tl verir 16 mbps hız beni hiç tatmin etmeyecek.

Neyse dedim birde TURKTELEKOM da paketler nasılmış bakayım. Ev telefonu + 50 mbps 200 gb vdls 110 tl 24 ay taahhütlü.

Kafam geçrekten karıştı. En mantıklısı 2-3 ay türknette takılmak olacak herhalde ama bu sefer de vdsl port kapanırsa sonra yeniden alabilecek miyim korkusu var. 45-50 mbps hızdan 16 a düşmek beni nasıl etkileyecek hiç bilmiyorum. 2 ortak kullanıyoruz interneti. Totalde 10 cihaz bağlı modeme. O yüzden 16 hız konusunda çok kararsızım. Turktelekomda 24 ay bağlıyor.

Ne yapsam acaba?

Bölgenizden Türksat kablo geçiyor mu ona bakın, binanızda Türksat'ın kutusu varsa Türksat'tan internet alırsınız.
Millenicom diye bir firma da vardı, ona da bakın derim.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Bu sefer izlerken sorun olmuyor mu? Pardon paketiniz 50 megabitmiş, o zaman benim gibi 8 e düşmüyordur. :haha

Bölgenizden Türksat kablo geçiyor mu ona bakın, binanızda Türksat'ın kutusu varsa Türksat'tan internet alırsınız.
Millenicom diye bir firma da vardı, ona da bakın derim.

50 değil 24 mbit, 8'e düşünce sıkıntı yaşamadım hiç, 1080p izleyebiliyorsun. kota kalkarsa 24mbit sınırsız olacak zaten

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
593
ben yazlıkta ttnet yazlık yalın ultranet 16 mps hızında 50 gb akk 3 aylık kullanıyorum bunlarda akn kalkacak mı acaba

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Konuda mesajları karıştırmışım, 50 sizinki zannetim.:hihi
8 de 1080p beklemeden izlenemez gibi geliyor bana. :hmm

o zaman :hoba1

t1489426b5dbf82eae.jpg

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
bugün team viewer ile almanyadaki kuzenimin bilgisayarına bağlandım. bir iş için dosya indirdim saniyede 20 mb ile indiriyordu . bir de bu düşük internet diyor bana

Geri
Üst Alt