Koro96
Süper Üye
- 24 Şub 2019
- 2,531
Hmm bi dkanlatmadin eczanedeki plazmayi anlattin
Hmm bi dkanlatmadin eczanedeki plazmayi anlattin
Hocam sizi etiketleyerek yeni bir konuda detaylı açıklama yapacağım.eyi değiştirdiğini hatırlıyormusun diyeceğim ama hatırlasan eski haline getirirdin sanırım. Arçelikçi eski ustalara sorarım istersen orijinal ayarlarını. (Hatırlayan var ise yardımcı olur)
anlatmadin eczanedeki plazmayi anlattin
[/QU
Evet doğru.
40D5000 var bende paneli arızalı. (Müşteri bıraktı.) Paneli bulunsa değiştirip Mutfaktaki 43'' Awoxu satıp onun yerine koyarım, o derece kıymetli tv
yaw bende bir tane efsane hem de tam efsane 1987 model Sony KV-2100WX vardı
1988-2017 arasında full çalıştı demeden! geçen sene kapıdan geçen eskiciye vermiştim beleş
Black Trinitron,"Made ın JAPAN"!! Ahşap kasa! (Gül ağacı kapmalıdır bu kasa!)yine kendi Ahşap sehpası
ki bunlar Made in JAPAN idiler,hatta sehpa şu anda duruyor benim 42lik Tosh un altında
Bu TV Sony ilk OSD modeliydi dikkatinizi çekerim ve hatta Sony nin yine ilk STEREO modeliydi!
USA/Arap/Körfez ülkeleri için yapılan özellikle o yıllarda oralarda moda olan AHŞAP kasalıydı!
Sayın Can Bey; babamda da iki adet UK yapımı iki adet Sony Tv var. Birisi 55 veya 56 ekran Black Trinitron, diğeri de 37 ekran trinitron tv. Ne attırıyor ne de sattırıyor birisini balkonda diğerini de yatak odasında kullanıyor. Sonra da bizle dalga geçiyor sizin tv deki görüntü benim Sony tv lerdeki görüntünün yanına yaklaşamaz diyor. Sanırım her iki tv de 30 yıllık.
Buna şöyle bir cevap vereyim,o yıllar da;
(Sony için yazıyorum)
-en iyi montaj-üretim ülkesi UK idi70/80 ler de
İspanya veya Almanya "hikaye" denirdi,zira bu ülkelerde de montajlanıyordu
-Made in Japan özellikle Sharp için ciddi geçerliydi ama Sony için veya Panasonic için böyle değildi!
bazı yıllar özellikle UK veya Malaysia aranırdı,zira bazı HiEnd seriler de Japan dan çıkmazdı(Sharp hariç tabiki)
-Pio bile bir tek UK de montajlandı +Mexico
Bu arada Sony o zaman da bu zaman da yani bugün de her bir şeyi "kendim üretiyorum" der ama bu da "hikaye" dir
hele şimdiler de tam hikaye;sağolsunlar ÇİN liler yaw
kısaca TV işinde "Assembled in UK" her zaman en iyisiydi Pio dahil
Bunu ben de yazacaktım ama nostalji iyi geldi bir yandan da Ustacım ?Konu başlığı son 10 Yıldı fakat bir çok arkadaş 20 - 25 Yıl öncesi crt tv ye kadar gitmiş.