Son 10 yıl içerisinde satın aldığınız tv ler (Anket İçerir)

Televizyonunuz Kaç Sene Çalıştı?

• 1-2 Yıl

Oy: 5 4.7%
  • 2-3 Yıl

Oy: 12 11.3%
  • 3-4 Yıl

Oy: 6 5.7%
  • 4-5 Yıl

Oy: 10 9.4%
  • 5-6 Yıl

Oy: 9 8.5%
  • 6-7 Yıl

Oy: 8 7.5%
  • 7-8 Yıl

Oy: 7 6.6%
  • 8-9 Yıl

Oy: 8 7.5%
  • 9- Halen çalışıyor

Oy: 64 60.4%

• Kullanılan toplam oy
    106
akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,282
63
Bende de 2011 model,2014 de alınma Panasonic L 47 et 5e model 3d,led ,smart tv salonda,2014 model 2015 de alınma 40 inç smart,dahili uydulu Vestel marka tv oturma odasında mevcut.Halen kullanmaya devam,şimdilik bir arıza yok.

Karl1 Çevrimdışı

Karl1 

Aktif Üye
17 Haz 2018
76
50
yaw bende bir tane efsane hem de tam efsane 1987 model Sony KV-2100WX vardı
1988-2017 arasında full çalıştı demeden! geçen sene kapıdan geçen eskiciye vermiştim beleş:hihi

Black Trinitron,"Made ın JAPAN"!! Ahşap kasa! (Gül ağacı kapmalıdır bu kasa!)yine kendi Ahşap sehpası
ki bunlar Made in JAPAN idiler,hatta sehpa şu anda duruyor benim 42lik Tosh un altında:hoba1
Bu TV Sony ilk OSD modeliydi dikkatinizi çekerim ve hatta Sony nin yine ilk STEREO modeliydi!
USA/Arap/Körfez ülkeleri için yapılan özellikle o yıllarda oralarda moda olan AHŞAP kasalıydı!

Sayın Can Bey; babamda da iki adet UK yapımı iki adet Sony Tv var. Birisi 55 veya 56 ekran Black Trinitron, diğeri de 37 ekran trinitron tv. Ne attırıyor ne de sattırıyor birisini balkonda diğerini de yatak odasında kullanıyor. Sonra da bizle dalga geçiyor sizin tv deki görüntü benim Sony tv lerdeki görüntünün yanına yaklaşamaz diyor. Sanırım her iki tv de 30 yıllık.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,390
Sayın Can Bey; babamda da iki adet UK yapımı iki adet Sony Tv var. Birisi 55 veya 56 ekran Black Trinitron, diğeri de 37 ekran trinitron tv. Ne attırıyor ne de sattırıyor birisini balkonda diğerini de yatak odasında kullanıyor. Sonra da bizle dalga geçiyor sizin tv deki görüntü benim Sony tv lerdeki görüntünün yanına yaklaşamaz diyor. Sanırım her iki tv de 30 yıllık.

Buna şöyle bir cevap vereyim,o yıllar da;
(Sony için yazıyorum)

-en iyi montaj-üretim ülkesi UK idi:ok70/80 ler de
İspanya veya Almanya "hikaye" denirdi,zira bu ülkelerde de montajlanıyordu
-Made in Japan özellikle Sharp için ciddi geçerliydi ama Sony için veya Panasonic için böyle değildi!
bazı yıllar özellikle UK veya Malaysia aranırdı,zira bazı HiEnd seriler de Japan dan çıkmazdı(Sharp hariç tabiki)

-Pio bile bir tek UK de montajlandı:ok +Mexico

Bu arada Sony o zaman da bu zaman da yani bugün de her bir şeyi "kendim üretiyorum" der ama bu da "hikaye" dir
hele şimdiler de tam hikaye;sağolsunlar ÇİN liler yaw:clap2

kısaca TV işinde "Assembled in UK" her zaman en iyisiydi Pio dahil

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Buna şöyle bir cevap vereyim,o yıllar da;
(Sony için yazıyorum)

-en iyi montaj-üretim ülkesi UK idi:ok70/80 ler de
İspanya veya Almanya "hikaye" denirdi,zira bu ülkelerde de montajlanıyordu
-Made in Japan özellikle Sharp için ciddi geçerliydi ama Sony için veya Panasonic için böyle değildi!
bazı yıllar özellikle UK veya Malaysia aranırdı,zira bazı HiEnd seriler de Japan dan çıkmazdı(Sharp hariç tabiki)

-Pio bile bir tek UK de montajlandı:ok +Mexico

Bu arada Sony o zaman da bu zaman da yani bugün de her bir şeyi "kendim üretiyorum" der ama bu da "hikaye" dir
hele şimdiler de tam hikaye;sağolsunlar ÇİN liler yaw:clap2

kısaca TV işinde "Assembled in UK" her zaman en iyisiydi Pio dahil

Sony'nin adı yeter biliyorsun. :kas ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,390
evet adı acaip DEV bunların AD ları!
gerçi bazı nokta atışı ileri de yok değil ama total de ise hiç de böyle değilken,SONY diye duyan adam
illeki bunu Sony bulmuştur diye inanıyor,yaw parayı çok uzun zamandır marka dan götürüyor bu uyanıklar!

Sharp ile Toshiba özellikle TV işinde en iyisidirler diğerleri sonra geliyor,bunlar da gördüğünüz gibi artık sahada yoklar!

Ama Sony hep sahada yaw,hiç bir mok üretemeden sahada kalıyor adam,herkes değişiyor ama bu adam hep sahada yaw
saha daki 11 adamın tek değişmeyen oyuncu su SONY,adam direk ilk 11 de her zaman:haha1

R Çevrimdışı

rasbay 

Yeni Üye
7 Haz 2020
48
49
1975 - 1995 Telefunken siyah beyaz tüplü televizyon
1995 - 2019 Vestel Onyx Flat 72 ekran 100 Hz renkli tv
2013 - Hala kullanımda Vestel 47PF9090
2019 - Hala kullanımda Vestel 32HB5000

Yanlış hatırlamıyorsam Telefunken 'in tüpleri 1985 gibi değişti. Değişimi yapan tamirci yanında durup tamir etmesini izlememe izin vermişti. Lehim kokusunu ilk o zaman koklamıştım. Ölçü aletlerini, osilaskopları görmüştüm. 10 yaşındaki bir çocuk olarak ileride ne iş yapacağım konusunda karar vermiştim. Bütün eğitim hayatım bu doğrultuda gelişti. Sonuç, mutlu son. (Her ne kadar şu anda çalışmıyor olsam da.)

Geri
Üst Alt