Son 10 yıl içerisinde satın aldığınız tv ler (Anket İçerir)

Televizyonunuz Kaç Sene Çalıştı?

• 1-2 Yıl

Oy: 5 4.7%
  • 2-3 Yıl

Oy: 12 11.3%
  • 3-4 Yıl

Oy: 6 5.7%
  • 4-5 Yıl

Oy: 10 9.4%
  • 5-6 Yıl

Oy: 9 8.5%
  • 6-7 Yıl

Oy: 8 7.5%
  • 7-8 Yıl

Oy: 7 6.6%
  • 8-9 Yıl

Oy: 8 7.5%
  • 9- Halen çalışıyor

Oy: 64 60.4%

• Kullanılan toplam oy
    106
E Çevrimdışı

EĞİNLİ

Yeni Üye
23 Ağu 2019
1
61
Nordmende 70 yılların başlarında alınmıştı 93 yılında tüpü bitince tüpü çıkarıp içini boşaltıp banyoya dolap yaptım onuda 2019 da söküp attım,daha sonra arkadaşımda schaub lorenz marka ilk renkli tv'yi kullanmadığı için bana verdi 7-8yıl kullandım o TV'nin başına gelmeyen kalmadı en son kardeşime verdim hatta ben büyük çekmeceye kadar sorunsuz götürdüm enişte bagaj kapağını açınca 4 takla atmıştı uzatma kablosu ile denedik çalışmazsa çöpe atalım 8 kata çıkarmayalım dedik yine çalışmıştı. Sonra 2 tane 70 ekran biri babama,biri bana küçük odaya 51 ekran ve birde PC ye monitör hepsi Vestel bir daha asla almam 4 üründe her sene periyodik olarak aşşağı yukarı aynı tarihlerde arızalandı,garanti bittikten sonra ilk arızada hepsini çöpe attım şimdi evde Arçelik tüplü TV babamda Toshiba var (Vestel üretimi değil) bilgisayar monitörü ise tanıdığım herkesin alma dediği İnca var 2007 yılından beri tepe tepe kullanıyorum ekranda 5-6dikey çizgi dışında sorun yok,yeni TV alacağım Va panel ve 100 Hz önceliğim burada olsa vizio veya Tcl merak ettiğim ürünler lakin önceliğe göre Samsung veya Sony arasında tercih yapacağım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Senin aklına o geldi benim aklıma siyah beyaz ya da yeni çıkmış renkli kumandası bile olmayan 51 ekran tv ile commodore 64 ya da amiga günleri geldi, Almancı babası olan Burak diye bir arkadaşımız vardı evlerinden çıkmazduk ?
İlk bilgisayarımız, 1982 veya 83 yılında rahmetli Babamın aldığı ZX Sprectrum 48K Sinclair dı. Siyah beyaz tv nin rf girişinden yani normal anten girişinden bağlar, oyun oynayabilmek için günler ve gecelerce basic kodları yazar, RUN komutu verir, eğer bir yerde hata yapmamışsak oturup oynardık.

İşin en kötü yanı neydi biliyormusun? Hafıza kartı yok bir halt yok, elektiği çektinmi bütün iş biter, her şeyi en baştan yazman gerekirdi :kiskis

Sonra kasetten yüklemeler çıktı, LOAD'' Enter , Heeey gidi hey..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
2011 Samsung 40D5000 50hz panel 100hz yazılım halen çalışmakta bir tane ölü pixel bile yok

2020 Hi Level 55UHL950 böyle kurcalamaya devam edersek ömrü çok uzun olmayacak gibi ?
40D5000 var bende paneli arızalı. (Müşteri bıraktı.) Paneli bulunsa değiştirip Mutfaktaki 43'' Awoxu satıp onun yerine koyarım, o derece kıymetli tv :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Bende sık değişir abi.
Bu aralar topladığım TV ile devam 3 sene oldu eş değer olarak 55ud8300 diyebilirim
Zaten ben ne ankete katıldım ne de yorum yaptım zira bizimkilerin kıymeti yok.
Hayatım boyunca bozulan tek bir televizyonumu dahi bilmem. Hep kısa kısa kullanıp değiştirdim :kiskis

Youtube da bazen soruyorlar ''Hocam sizin evde hangi tv var?'' diye, Mutfaktan başlayıp arka odada bitiriyorum, aylar sonra o yorum önüme düşüyor bazen, bakıyorum ki tv lerin neredeyse hiç birisi yok :kop

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Altus AL 555 XS tam 17 sene oldu alalı hâlada çalışıyor geçen sene tv açılmıyordu kondansatör değişimi yapıldı.(100₺) Hala çalışıyor. Geçen sene servis menüye girip ayarları karıştırmıştım düzeltemedim. Eskisi gibi göstermiyor çözümünüde bulamadım. Tek sıkıntısı şuan bu ?
eyi değiştirdiğini hatırlıyormusun diyeceğim ama hatırlasan eski haline getirirdin sanırım. Arçelikçi eski ustalara sorarım istersen orijinal ayarlarını. (Hatırlayan var ise yardımcı olur)

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
2015 Yılında Kasım ayıydı galiba Vestel Almıştık 49FA 7000 Modelli 2016 yılını sorunsuz devirdi 2017 de girdik gireli tv servisten servis bizden bıktı 1 yıl boyunca arıza arıza bunalttı baydı bizi yani 1.5 yıla yakın çalıştı.

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
2015 Yılında Kasım ayıydı galiba Vestel Almıştık 49FA 7000 Modelli 2016 yılını sorunsuz devirdi 2017 de girdik gireli tv servisten servis bizden bıktı 1 yıl boyunca arıza arıza bunalttı baydı bizi yani 1.5 yıla yakın çalıştı.
Seyyar elektronikci olarak kimbilir ne eziyetler ettin televizyona Koray

Geri
Üst Alt