Sitenin en büyüğü ve en küçüğü

• Konbuyu başlatan ibrahimykr
  • Başlangıç tarihi
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hoş bulduk ADEM BEY. AC 187-188 transistör lerle ve 3N55 lerle uğraşan bir neslin devamıyım ben. Elektronik sevdiğim konu olunca içimize işlemiş bir kere.sizi takibe devam.(forum anlamında)
Elektronikçiliğin iyiden iyiye öldüğü, Artık mesleğe ilk adım atma yolunun renk skala kodları öğrenmek ve Ohm kanununu ezberlemek kaidesinden çıktığın bu günlerde sizlerle sohbet edebilmek benim adıma büyük zevk.

İlk elektronik devremi her elektroniğe gönül veren gibi 2 transistörlü Flip Flop devre şeklinde 9 yaşımda bitirmiştim.

Adını ta hatırlayamayabilirim ama Hobby Kit Devreler diye bir kitap vardı, o kitaptan baka baka ben Maykıl Nayt arabası olan KİTT'in önündeki vuuuv vuuu ışığını da yapmıştım :kiskis

Hey gidi beee, Bütün introyu yine izledim eskilere gittim :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,102
65
çok şey demişsin be yahu :cak
tavsiye ederim, bu yaştan sonra çocuk sahibi olunca direk "dede" levelına atlıyorsun, torun falan beklemene gerek kalmıyor. Anlatılmaz yaşanır deyip noktayı koyayım (sen kimi kandırmaya çalışırsan çalış :hihi )

edit: alıntı yapamadım o yüzden ikinci kez yazdım kusura bakmayın
G nqsar ,yaşlılıktandır :hihi

Hocam ben de tüplü televizyonları çok seviyordum. Hatta bir çok evde halen var, ve şuna inanamıyorum görüntü kalitesi neden harika geliyor bana?
@ibrahimykr , ucuz olduğundan,şimdilerde 50 tlye alınabiliyor bu tvler :) <--Şaka haaa,sakın kızma hemen :)

Hoş bulduk ADEM BEY. AC 187-188 transistör lerle ve 3N55 lerle uğraşan bir neslin devamıyım ben. Elektronik sevdiğim konu olunca içimize işlemiş bir kere.sizi takibe devam.(forum anlamında)

powerboard powerboard ,Bizim burada(Gaziemir), belediyenin "elektronik atık toplama" konteyneri var,elimdeki eski pertinakslarla eski transistörlerin hepsini verdim(belki köyde halen vardır,bilemiyorum),belediye çalışanı "abi ne iş yapıyorsun" dediğinde gülerek "hanımın deyimiyle çöpçüyüm" dedim,sonra biraz muhabbet ettik falan :)

Sn.@powerboard foruma hoş geldiniz, benim yaş 58 oldu.Bu arada yeni dede oldum.Büyüklere saygılar,küçüklere sevgiler.
akrep2018 akrep2018 , Allah analı babalı büyütsün,darısı başımıza diyeceğim ama,daha yeni işten çıkardılar bizim oğlanı,"hadi artık evlen" diyoruz" baba ya,iş yok güç yok nasıl olacak" diyor,susuyoruz tabii ?

40 yıllık Alocum'un ( teraspy teraspy ) adını Emmi yaptım ya.
Ölsemde gam yemem :haha
Hanım bile yemeğe çağırırken bazen "hadii emmi" diye sesleniyor iyimi,kıracağım kemklerini zaten :haha1

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,844
G nqsar ,yaşlılıktandır :hihi

@ibrahimykr , ucuz olduğundan,şimdilerde 50 tlye alınabiliyor bu tvler :) <--Şaka haaa,sakın kızma hemen :)

powerboard powerboard ,Bizim burada(Gaziemir), belediyenin "elektronik atık toplama" konteyneri var,elimdeki eski pertinakslarla eski transistörlerin hepsini verdim(belki köyde halen vardır,bilemiyorum),belediye çalışanı "abi ne iş yapıyorsun" dediğinde gülerek "hanımın deyimiyle çöpçüyüm" dedim,sonra biraz muhabbet ettik falan :)

akrep2018 akrep2018 , Allah analı babalı büyütsün,darısı başımıza diyeceğim ama,daha yeni işten çıkardılar bizim oğlanı,"hadi artık evlen" diyoruz" baba ya,iş yok güç yok nasıl olacak" diyor,susuyoruz tabii ?

Hanım bile yemeğe çağırırken bazen "hadii emmi" diye sesleniyor iyimi,kıracağım kemklerini zaten :haha1
Dezzemin ellerinden öperim :deli1

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,289
63
Allah analı babalı büyütsün,darısı başımıza diyeceğim ama,daha yeni işten çıkardılar bizim oğlanı,"hadi artık evlen" diyoruz" baba ya,iş yok güç yok nasıl olacak" diyor,susuyoruz tabii ?

Sn.@teraspy bey abiciğim amin,çok teşekkür ederim.Darısı tüm isteyenlerin başına olsun.Maalesef ülkemizde gençlerin geleceği konusunda hiç umudum yok..Senelerce okuyorlar mezun oluyorlar iş yok,sonra çocuklar nasıl evlensin,yuva kursun,çocuk yapsın,nasıl ev geçindirsin?Allah yardımcıları olsun.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,102
65
Sn.@teraspy bey abiciğim amin,çok teşekkür ederim.Darısı tüm isteyenlerin başına olsun.Maalesef ülkemizde gençlerin geleceği konusunda hiç umudum yok..Senelerce okuyorlar mezun oluyorlar iş yok,sonra çocuklar nasıl evlensin,yuva kursun,çocuk yapsın,nasıl ev geçindirsin?Allah yardımcıları olsun.
Amin inşallah ,gelecek için bizimde pek yok umudumuz maalesef :bilmiyom

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
Ben de 60 yaşları civarlarında seyretmeye başladım.. e bu yaştan sonra sağlıklı yaşarsak ne alâ, yaşayamazsak muallâ.. önemli olan sağlık ve tabi ki huzur.. e biraz da argoda söylendiği gibi "kene" yani para olursa hayatın olağan akışına uyum sağlama konusunda pek bir endişe kalmaz..

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt