Selamlar, bugün lnbleri takip ettim yukarıda ek yapılmış başka kabloyla acaba ordan mı sonra üste çıktım çanağın oraya çanağın lnbsi de baya kötü serleşmiş yeni kestiğimde kendi kendine dökülüyor kablolardan mı sıkıntı acaba ? yeni eksiz yeni bir kablo olsam düzelir mi acaba ?
Sevgili
D
Donjuan ,konuyu öyle karışık anlatıyorsun ki, bunca yıl görmüş birisi olarak yazdıklarını zor anlıyorum inan,televizyondan bahsediyorsun sonra birden bire uyduya geçiyorsun

Yazdıklarını çözmek için kendime
kod çözücüsü alacağım,evde bulunsun (bu şaka tabii

)
Merhaba şöyle yaptım tv kendi uydusuydu şimdi farklı bir uyduyla yaptım.
2- sadece 1 evde 2 adet ayrı lnb bi var biri benim odam da diğeri başka oda da aynı yete bağlamıyorum ve 2 farklı lnb var bağımsız
3-kanal çekti derken kalite hiç yoktu 40-50lerfe gözüktü
4-sinyal ve kalite 50-60 arası
5- bi ara çok kuvvetli rüzgar vardı ama diğer odadakinde sorun olmadı bu odadaki gitti. Geçenlerde çatıya çıktım kabloya bakmaya lnb giriş yerini değiştirdim ama diğer tkgs günceleme deki kanallar açılmıyor işte.
2 numarada yazmışsın, LNB bağımsız diye, nasıl oluyor ,yani ikinize gelen tek çanak mı var yoksa senin çanak ayrı mı bunu benim bilmem biliyorsun mümkün değil, bilmek için falcı olmam lazım
Şu sorularıma tek tek cevap vermen lazım ,oku ve tek tek cevap ver benim gibi
1- Sana gelen kabloya ait olan çanak sana mı ait ? (evet-hayır)
1a- Cevap evet ise çanak ayarını yaptır,gerekirse kablonu değiştirt,Hayır ise yine kablonu değiştirt.
2- Sana gelen kabloya bağlı olan LNB de kaç çıkış var ( 1- 2 - 4 - 8 - v.s)
2a- 2 veya daha çoklu ise LNB yi değiştirt
3- Ekli kablo yazmışsın, kaç metre geliyorsa kablonu değiştirt
Senin sorunun nedeni yine anladığım kadarı ile :
1-Çanak
2-LNB
3-Kablo
Kolay gelsin