Sinyal varken bir anda gitti kanallar çekmiyor

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,342
66
Tivibu sanırım çanak ile izlenmiyor(emin değilim) iptv gibi bir şey diye hatırlıyorum.Diyelim anten bağlantısı var, o zaman çanaktaki lnb'yi 2li lnb ile değiştireceksin,bir kablo da tivibu için çekeceksin :)
Bu arada tv'de 2 adet hdmi girişi de olmalı,birine DT bağlanacak diğerine tivibu bağlanacak,seçimi kumandadan kaynak girişini seçerek yapacaksın, yani demem o ki izlersin.
Haaa, yok benim tv de tek hdmi girişi var dersen o zaman hdmi çoğaltıcı alacaksın ,bende var mesela hangi cihazı açarsam otomatik olarak hdmi de açılıyor, açılmaz ise üzerindeki düğmeden seçebiliyorum, hatta kumandaya kodladım tek tuş ile seçimi yapabiliyorum, unutmaz isem bir foto atayım daha sonra :ok
hdmi çoğaltıcısı:

WhatsApp-Image-2026-01-15-at-00.52.58.jpg

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,347
64
Sayın teraspy müsaadenle bir ekleme yapayım.Tivibu'nun uyduda yayını var ve çanak ile izleniyor.Türksat'da birkaç frekans'dan yayın yapıyor.11789 H 20000,11853 H 25000,11880 H 20000.Frekanslar Flysat'dan alıntıdır.Selamlar. :ok :bye

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,342
66
Diyelim anten bağlantısı var, o zaman çanaktaki lnb'yi 2li lnb ile değiştireceksin,bir kablo da tivibu için çekeceksin :)

Sayın teraspy müsaadenle bir ekleme yapayım.Tivibu'nun uyduda yayını var ve çanak ile izleniyor.Türksat'da birkaç frekans'dan yayın yapıyor.11789 H 20000,11853 H 25000,11880 H 20000.Frekanslar Flysat'dan alıntıdır.Selamlar. :ok :bye
Teşekkürler,şimdi baktım :ok

D Çevrimdışı

Donjuan

Yeni Üye
21 Haz 2024
62
25
Arkadaşlar güncelleme galiba sorunun ne olduğu beli olur ben kablodan sorun olduğunu düşünüyorsum sonra türksat ın yanında diğer uydular çekiyormu diye baktım yabancı astana mı ne orda kalite arttı sonra yeni uydu ekleyim dedim türksat frekansıyla 20 e yakın kanal buldu ama beyaZ tv gibi ama genel kanalları bulmuyor bu sorun çanakla mı alakalı ?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,342
66
Arkadaşlar güncelleme galiba sorunun ne olduğu beli olur ben kablodan sorun olduğunu düşünüyorsum sonra türksat ın yanında diğer uydular çekiyormu diye baktım yabancı astana mı ne orda kalite arttı sonra yeni uydu ekleyim dedim türksat frekansıyla 20 e yakın kanal buldu ama beyaZ tv gibi ama genel kanalları bulmuyor bu sorun çanakla mı alakalı ?
Çok karışık yazmışsın ,anladığım kadarı ile cevaplıyayım :
1- Aynı kabloyu harici uydu alıcısında denedin mi evde bulunmazsa arkadaştan istenip anten kontrolü yapıldı mı?
2- LNB'den gelen anten kablosuna kaç uydu bağlı(uydulu tv dahil)
3- Türksatın yanındaki uydular yayın çekmez ,açıları farklıdır,frekanslar aynı olabilir o frekansların yayını gelir.Burda bir yanlışlık var :)
4- çeken 20 kanlın sinyal seviyesini gösteren bir foto ekle bakalım, değerler nedir.
5- Eğer fırtınalı hava oldu ise çanak biraz oynamış olabilir,ayarlanması lazım olabilir.

D Çevrimdışı

Donjuan

Yeni Üye
21 Haz 2024
62
25
Merhaba şöyle yaptım tv kendi uydusuydu şimdi farklı bir uyduyla yaptım.
2- sadece 1 evde 2 adet ayrı lnb bi var biri benim odam da diğeri başka oda da aynı yete bağlamıyorum ve 2 farklı lnb var bağımsız
3-kanal çekti derken kalite hiç yoktu 40-50lerfe gözüktü
4-sinyal ve kalite 50-60 arası
5- bi ara çok kuvvetli rüzgar vardı ama diğer odadakinde sorun olmadı bu odadaki gitti. Geçenlerde çatıya çıktım kabloya bakmaya lnb giriş yerini değiştirdim ama diğer tkgs günceleme deki kanallar açılmıyor işte.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,342
66
Merhaba şöyle yaptım tv kendi uydusuydu şimdi farklı bir uyduyla yaptım.
2- sadece 1 evde 2 adet ayrı lnb bi var biri benim odam da diğeri başka oda da aynı yete bağlamıyorum ve 2 farklı lnb var bağımsız
3-kanal çekti derken kalite hiç yoktu 40-50lerfe gözüktü
4-sinyal ve kalite 50-60 arası
5- bi ara çok kuvvetli rüzgar vardı ama diğer odadakinde sorun olmadı bu odadaki gitti. Geçenlerde çatıya çıktım kabloya bakmaya lnb giriş yerini değiştirdim ama diğer tkgs günceleme deki kanallar açılmıyor işte.
Diğer odadaki tv halen kanal izlenmesi yapılıyorsa ve sinyal-kalite de %80'nin üstünde ise senin odandaki tvde sorun vardır, bunu altında ise anten yönü değişmiştir.Verdiğin sinyal %likleri çok düşük, şahsi fikrim önce anten ayarlamasını yapmak,biliyorsan kendin ayarla ,sinyalleri görerek anteni hafifçe sağa veya sola çevirip sinyal seviyesinin yükseldiği yerde bırakmak ve 11 veya 13 anahtarla yine sinyal seviyelerine dikkat ederek vidaları sıkmak gerekir,bilmiyorsan bir antenci çağırmalısınfakat unutulmamalı, diğer odadaki tvde sinyaller 80nin üzerinde ise o zaman tvde sorun vardır (tv uydusunda).

D Çevrimdışı

Donjuan

Yeni Üye
21 Haz 2024
62
25
Diğer odadaki tv halen kanal izlenmesi yapılıyorsa ve sinyal-kalite de %80'nin üstünde ise senin odandaki tvde sorun vardır, bunu altında ise anten yönü değişmiştir.Verdiğin sinyal %likleri çok düşük, şahsi fikrim önce anten ayarlamasını yapmak,biliyorsan kendin ayarla ,sinyalleri görerek anteni hafifçe sağa veya sola çevirip sinyal seviyesinin yükseldiği yerde bırakmak ve 11 veya 13 anahtarla yine sinyal seviyelerine dikkat ederek vidaları sıkmak gerekir,bilmiyorsan bir antenci çağırmalısınfakat unutulmamalı, diğer odadaki tvde sinyaller 80nin üzerinde ise o zaman tvde sorun vardır (tv uydusunda).
2 sinide denedim kendi uydusunu sonra başka uydu taktım bu uyduda kanallar çıktı . Ama yukarıya çıktığımda 1 çanakta hepsi doluydu

Ya da şöyle yapsam başka bir uydunun çanağına taksam?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,342
66
2 sinide denedim kendi uydusunu sonra başka uydu taktım bu uyduda kanallar çıktı . Ama yukarıya çıktığımda 1 çanakta hepsi doluydu

Ya da şöyle yapsam başka bir uydunun çanağına taksam?
Olur deneyebilirsin, sanırım tv 32 veya 42 inçtir :ok ben ayrıca sinyallerin seviyelerini de sordum kaç geliyor diye.Mesela taktığın başka uyduda kanalın sinyal seviyeleri kaç idi bu önemli dediğim gib %80 altında hatta hadi %70 diyeyim gelen sinyallar düşüktür, bazı uydularda sorun yaratır onun için foto istedim :ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,342
66
Maalesef maçımız başlamak üzere, umarım sahamızda yine galip geliriz şimdilik çıkıyorum :ok Sinyal seviyelerini mutlaka kontrol et 🆗

D Çevrimdışı

Donjuan

Yeni Üye
21 Haz 2024
62
25
Aynı uyduyu 2. Lnb ye taktığımda 89-80 arası aldı sorunlu olan 32 inç tv de o bulduğu 20 kanalda 59

Geri
Üst Alt