Sinovac vs Biontech - Hangi aşı ? Anket İçerir

Sinovac mı ? Biontech mi ? Hangi Aşıyı Olurdunuz ?

  • Sinovac ( Çin ) inaktif aşı

  • Biontech ( Almanya - Abd ) mnra aşı

  • Diğer aşılardan

  • Hiçbir aşıyı yaptırmam

  • Aşı olsun da ne olursa olsun


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,135
Merhaba forum ahalisi , bilindiği üzere artık iki adet aşımız var , biri Sivonac diğeri Biontech. Yaş itibari ile annemede aşı çıkmış , randevu almak için girdiğimde iki adet aşı çıkıyor Sivonac ve Biontech aşısı , istediğiniz birini seçip o aşıyı olabiliyorsunuz. Sizler ne düşüyorsunuz , siz olsanız kendinize veya ailenize hangi aşıyı yaptırırdınız ?

S10331-195226.jpg
 
E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Annem ve babama 2 gün önce Sinovac yapıldı. Seçenek sunulursa inaktif Sinovac derim ama hangisi denk gelirse yaptıracağım. Bu işin şakası yok. Dün bir tanıdığımız bugün de babamın kuzeni bu hastalıktan vefat etti.
 
The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,135
Biontech aşısının tehlikeli olduğunu okudum bir kaç yerde , yeni bir aşılama yöntemiymiş hiç denenmemiş , aciliyetten hemen uygulamaya geçildiği şeklinde doktor tezleri var. Bazı doktorlar ise daha etkili olduğunu söyleyip Biontech aşısını tavsiye ediyor.

Sivonac inaktif yani bildiğimiz güvenilir yöntemlerle üretilen bir aşı olduğunu söylenmekte , Biontech aşısının ise mrna yöntemi ile yapılan bir aşıymış ve bu yöntemin ilk defa denendiği ne gibi yan etkileri olacağının bilinmediği ifade edilmekte :alala
 
A Çevrimdışı

aykuttt 

Aktif Üye
14 Şub 2019
137
37
İzolasyon iyiyse, virüs bulaşı ihtimali zayıfsa, şahsen aşı olmam... Tabi bu benim düşüncem, tavsiye niteliği taşımaz. Sorumluluk kabul edilmez.
Aslında aşı kullanmak güzel bir şey. Fakat şu aşamada hangi aşının ne kadar işe yarar olduğu, uzun süreli etki ve yan etkilerinin ne olduğu bilinmediği için insanlar sizin gibi ikilemde. Şahsen ben atlattım. Birkaç gün halsizlik dışında; tat-koku kaybı yaşadım bir hafta. Ama eşim benden bir tık ağır geçirdi.
Lakin bu işte sanki gen ile alaklı bir durum var. Sıkıntı yaşayanların yakınlarında hep sıkıntılı geçirme durumu söz konusu. Hafif atlatanların özellikle çocuklarında (yetişkin çocuklardan bahsediyorum) hafif atlatma durumu söz konusu gibi duruyor.
 
ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,098
40
Mümkün olduğu sürece ikisini de almamakta fayda var bu aşıların uzun süreli etkileri henüz tam olarak bilinmiyor veya saklanıyor orasını bilemeyiz

Çin malı maden suyu daha iyi bir seçenek gibi duruyor biontech ile ilgili çok iddia ortaya atıldı ve sanki birşeyler orda sümen altı edildi

Çevremiz de çin aşısı olup covid e yakalanan kimseyi de duymadım henüz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri