Seg marka televizyonunun kırmızı ışığı yanıp sönüyor fakat açılmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,804
Ustam ilgine teşekkür ederim cenaze dolayısı ile yükleyemedim ilk fırsatta yükleyip sonucu buraya yazacağım birde sunu sorayım kumanda ile TV açılmıyor yine de ok tuşuna basarak yüklemem mi gerek yoksa başka bir yolu varmı
Öncelikle başınız sağ olsun.
Yazılım OK tuşu ile yüklenecek tv kendi üzerindeki tuş ile çalışıyorsa öncesinde de farklı bir yazılım yüklenmediyse yazılım yüklemeye çalışmayın tv de sorun yoktur uzaktan kumada veya alıcı göz arızalıdır.

C Çevrimdışı

cebrailcebrail

Yeni Üye
6 Ağu 2022
22
42
Öncelikle başınız sağ olsun.
Yazılım OK tuşu ile yüklenecek tv kendi üzerindeki tuş ile çalışıyorsa öncesinde de farklı bir yazılım yüklenmediyse yazılım yüklemeye çalışmayın tv de sorun yoktur uzaktan kumada veya alıcı göz arızalıdır.
Teşekkür ederim biraz önce yükledim kumanda ve göz sağlam bundan kesin eminim sebebi arkadaşımdan bir adet mb96 kart bulmuştum test için takmıştım herşey güzel calismisti kumanda göz sorunsuz çalışmıştı sadece ekran tersti şimdi sizden gelen yazılımı yükledim başarılı yüklendi ama kumandayı yine tanımadı başka bir Vestel TV var bende onun kumandasını da tanımadı bu arıza olmadan önce o kumanda ile de açılıp kapanıyordu ha birde şu kafama takıldı kumandanın ok tuşu ile yükledim yani yükleme sırasında kumandayı algıladı yazılım yüklenince ilk kurulum ekranı çıktı orda tanımadı aceba sürüm sorunu olabilirmi

IMG_20221009_140303.jpg

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,804
Teşekkür ederim biraz önce yükledim kumanda ve göz sağlam bundan kesin eminim sebebi arkadaşımdan bir adet mb96 kart bulmuştum test için takmıştım herşey güzel calismisti kumanda göz sorunsuz çalışmıştı sadece ekran tersti şimdi sizden gelen yazılımı yükledim başarılı yüklendi ama kumandayı yine tanımadı başka bir Vestel TV var bende onun kumandasını da tanımadı bu arıza olmadan önce o kumanda ile de açılıp kapanıyordu ha birde şu kafama takıldı kumandanın ok tuşu ile yükledim yani yükleme sırasında kumandayı algıladı yazılım yüklenince ilk kurulum ekranı çıktı orda tanımadı aceba sürüm sorunu olabilirmi

IMG_20221009_140303.jpg
OK tuşu komut sinyali standart o nedenle yazılım yüklendi. Arkadaşınızdan emanet aldığınız uzaktan kumandanın pil kapağını açın orada kumandaya ait kod var veya size arkadaşınız kod resmini göndersin aynı kodlu kumandadan temin edin. Kumandanın dış görünüşü aynı olsada gönderdiği sinyal farklı oluyor.

C Çevrimdışı

cebrailcebrail

Yeni Üye
6 Ağu 2022
22
42
OK tuşu komut sinyali standart o nedenle yazılım yüklendi. Arkadaşınızdan emanet aldığınız uzaktan kumandanın pil kapağını açın orada kumandaya ait kod var veya size arkadaşınız kod resmini göndersin aynı kodlu kumandadan temin edin. Kumandanın dış görünüşü aynı olsada gönderdiği sinyal farklı oluyor.
Teşekkür ederim birde bu şekilde deneyeyim bakalım olursa neticeyi buraya yazarım

C Çevrimdışı

cebrailcebrail

Yeni Üye
6 Ağu 2022
22
42
Yazılım
*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***

Tv nin donanımı orijinal ise yazılımı yükleyin.
Sorumluluk tamamen sizdedir.
Yazılımı zipten çıkartın.
Fat32 Formatında biçimlendirilmiş boş bir flash bellek içerisine kopyalayın.
Flash belleği tv nin usb portuna takın.
Uzaktan kumanda üzerindeki OK tuşuna basılı tutun.
Tv nin fişini prize takın.
Öndeki led hızlı hızlı yanıp sönmeye başlayınca OK tuşunu bırakın.
2-3 Dakika içerisinde yazılım yüklenecektir.
Ustam enson kumanda etiket kodu demiştik orjinal kumanda aldım olmadı yeni kart aldım olmadı kafayı yemek üzereyim Vestel servisleri dahi böyle hata görmedik diyor acil yardım lutfen

C Çevrimdışı

cebrailcebrail

Yeni Üye
6 Ağu 2022
22
42
Ustam ilgine teşekkür ederim cenaze dolayısı ile yükleyemedim ilk fırsatta yükleyip sonucu buraya yazacağım birde sunu sorayım kumanda ile TV açılmıyor yine de ok tuşuna basarak yüklemem mi gerek yoksa başka bir yolu varmı
Ustam telefon ile konusabilirmiyiz çözüm bulamadım birturlu cor yazılım ile duzelirmi aceba tel versem yada dm den hızlıca sorunu çözsek çok sikintili

C Çevrimdışı

cebrailcebrail

Yeni Üye
6 Ağu 2022
22
42
Yazılım
*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***

Ustam sonucu yazayım TV nin herşeyi sağlam anakart arızalı çıktı anakart 2 adet almıştım netten ama aksilik onlarında göz bölümü bozuk tu sonunda yeni gelen 3. Kart sağlam çıktı onu taktım sorun çözüldü yazılım uyumsuzluğu var ona da sizin verdiğiniz yazılımı yükledim sorun çözüldü herkes bilsin nasır de olsa 17mb97 ana kartlarda kumanda algilama sorunu oluyor yazılımla düzelen olabilir ama bende yazılım da kar etmedi by trol ustam yardımlarınız için çok teşekkür ederim Allah'a emanet olun

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,804
Ustam sonucu yazayım TV nin herşeyi sağlam anakart arızalı çıktı anakart 2 adet almıştım netten ama aksilik onlarında göz bölümü bozuk tu sonunda yeni gelen 3. Kart sağlam çıktı onu taktım sorun çözüldü yazılım uyumsuzluğu var ona da sizin verdiğiniz yazılımı yükledim sorun çözüldü herkes bilsin nasır de olsa 17mb97 ana kartlarda kumanda algilama sorunu oluyor yazılımla düzelen olabilir ama bende yazılım da kar etmedi by trol ustam yardımlarınız için çok teşekkür ederim Allah'a emanet olun
Rica ederim.

F Çevrimdışı

Fatih4141

Yeni Üye
12 Ocak 2023
10
31
Merhaba benimde aynı bu konudaki gibi problemim var, "SEG 32SBH720" model kullanıyorum. Dün gece çalışan televizyon sabah açmaya çalıştığımız da ışık yanıp sönüyor ama görüntü yok, SEG yazısı bile gelmiyor. Ekran simsiyah ve başka kumanda ile de denedim, başka prizde de denedim. Sırf annemin tvsi olduğu için üzülüyorum. Bana da yardımcı olabilir misiniz ? Update yapılacaksa en azından şansımı deneyeyim. Bu arada televizyonun çalışıyor diye düşünüyorum. Çünkü bilgisayara HDMI ile bağladığımda PC, TV'yi algılıyor. Ses falan gelmiyor TV'den... Umarım yardımcı olabilirsiniz, arkasındaki barkodu ekledim.

IMG_4280.jpg

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,804
Abiler bide bana bakarmısınız bizim tv nin kırmızı ışığı yanıp sönüp duruyor bir türlü açılmıyor

4743E5FB-D910-40E3-BE18-38EAA1C2655B.jpg
646CDBE5-7712-4770-8044-2E835B06BA29.jpg
C546EBC5-7932-4196-8AB0-C06F1FA1DDFE.jpg
Yazılım

D Çevrimdışı

deyer2000

Yeni Üye
24 Mar 2023
6
42
Benimde TV aynı sorunla açılmıyor, kırmızı ışık yanıp sönüyor açılmıyor, sonra tekrar sabit kırmızı. Rica etsem bunuda çözebilir misiniz?

16796816671453629798666104703977.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt