SEG 32" 32855 Ekran Kararma Arızası

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
fotodan gördüğüm kadarıyla şişmiş kondansatör görünmüyor .fotoda görünen büyük olan inverter trafosu yada panel florasanları olabilir.kondansatörlerin kapasiteleri düşmüş olabilir.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Adem Helvacı Ado hocam az önce meraktan söylediğin gibi içini açtım Tv'nin durum bu , açabiliyormuşum :hihi

IMG_20181013_150059656.jpg

20181013_151036.jpg

20181013_1457105b502d15ab830aff.jpg

20181013_1515022b8303c1a85c496c.jpg

Şurada erimiş gibi bir parça dikkatimi çekti hocam , sorun bumu acaba :alala

Adem Helvacı Ado TEKNOwest teknovest
merhaba,
@ TEKNOwest teknovest 'in bahsettiği gibi şişen kondastör yok, bana kalırsa florasanlardan yapıyordur.(florasandan çıkacaksa değimez yenisini al)
iyi günler

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
fotodan gördüğüm kadarıyla şişmiş kondansatör görünmüyor .fotoda görünen büyük olan inverter trafosu yada panel florasanları olabilir.kondansatörlerin kapasiteleri düşmüş olabilir.
merhaba,
@ TEKNOwest teknovest 'in bahsettiği gibi şişen kondastör yok, bana kalırsa florasanlardan yapıyordur.(florasandan çıkacaksa değimez yenisini al)
iyi günler

Bilgileriniz için teşekkür ederim hocalarım , büyük ihtimalle florasanda görülüyor yani durum. Ekran gittiğinde Tv'yi kapatıp açınca ekran geliyor zaten , ama 5 dakika içinde tekrar kararıyor. Sorun kartla alakalı olsa kapatıp açtığımda ekran gelir mi ? Yoksa bi kere gittimi hiç gelmez mi ?

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Şimdi dikkatlice takip ettim , Tv'nin üstünden baktım şu hava alması için olan deliklerden , içeride florasan ışıklarını bariz görebiliyordum , ekran gidince yine baktım hiç ışık göremedim , kap karanlık içi :uzgun

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Bir arkadaşım sonucu ulaştığımız başka bir arkadaş , eğer florasanlar belli bir süre yanıyorsa florasanlar sağlamdır. Büyük ihtimalle inverter bobini yanmış onun değişirse düzelir demiş , bu inverter bobini ne ola ki hocalarım :alala

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Evet arkadaşlar sorun ekran kartında çıktı ve bana 180 TL masraf çıktı :sopa

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
panel florasanlarının sönmesiyle t con kartını pek bağdaştıramadım.florasanlar yanıp görüntü gidiyorsa tcon kartı olabilir.tcon kartında işlemcideki üretim kodlarına kadar birebir aynı kartı bulup değiştirmesi çok ilginç geldi.neyse sorununuz çözülmüş.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
panel florasanlarının sönmesiyle t con kartını pek bağdaştıramadım.florasanlar yanıp görüntü gidiyorsa tcon kartı olabilir.tcon kartında işlemcideki üretim kodlarına kadar birebir aynı kartı bulup değiştirmesi çok ilginç geldi.neyse sorununuz çözülmüş.

Valla hocam bende birşey anlamadım , belkide basit birşeydi hiç birşey yapmadı. Aynı kart diyecem ama aızalı olan karttaki yazılar canlı , servisin taktığında ise yazılar soluk ve silinmiş gibi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Düzeldiyse iyi.
Peki T-CON olduğuna nasıl karar verdiniz?
Ben karar vermedim hocam , tamirciye verdim o yaptı. Kart yanmış dedi bana , yenisini takacağım fiyatta anlaştık tamam dedim. Eve gelince içini açıp baktım ne yaptı acaba diye.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado hocam senin düşüncenide alabilirmiyim süreç hakkında :alala

Tcon kartı ile (Elekart CTRL) inv besleme hattı arasında uzaktan yakından alaka yok.

Meslek hayatım boyunca değiştirdiğim Tcon satısı 5 bile değildir. 9 Yaşımdan beri bu tezgahların içerisindeyim ve yaşım 45, 2005 lerden beri yaygın olduğunu düşünürsek bu lcd lerin, 13 senede 5 tane bile değiştirmemişim Yani kolay kolay bozulmazlar demek istiyorum.

Herşeyi geçtim ilgili kartın fiyatı 254TL nasıl oluyorda 180TL ye işçilik dahil onarım yapılıyor ve sevgili TEKNOwest teknovest in belirttiği gibi uyumlu kodu nasıl şak diye buldu vs vs vs

Benim piyasa ustalarına zerre kadar güvenim yok kimse kusura bakmasın bu konuda çok tepki aldığımın ben de farkındayım lakin şartlar ve karşılaştıklarımız ortada iken kimsenin bana kızmaya hakkı yok diye düşünüyorum.

Sorun şu ki adam bu kartı değiştirmedi de ne yaptı o zaman?

Besleme kartını değiştirip tcon değiştirdim demesinin anlamı yok zira besleme kartını değiştirse zaten 180 istese de hakkıydı.

Başka bozuk tv den tcon alıp taktıysa yine hakkıdır itiraz etmem sadece bunu tüketiciye belirtmemiş olmasına itiraz ederim o kadar, yani kullanılmış kart takıldığından tüketicinin haberi olması gerekirdi.

Hemen belirteyim, TEKNOwest teknovest de bilir bir nesil LCD tv lerde ccfl için tcon dan referans sinyali aldıklarını görmüştüm. Yine de adamın günahını almayayım lakin iş çok soru işaretiyle dolu benden söylemesi.

Biz sonuca odaklanıp ''Güle güle kullan'' diyelim zira ben zaten 150-200TL gibi rakamlara kurtulan tv ler olduğunda ''Daha ne istiyorsun' deme ihtiyacı duyuyorum ister istemez :kiskis

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Tcon kartı ile (Elekart CTRL) inv besleme hattı arasında uzaktan yakından alaka yok.

Meslek hayatım boyunca değiştirdiğim Tcon satısı 5 bile değildir. 9 Yaşımdan beri bu tezgahların içerisindeyim ve yaşım 45, 2005 lerden beri yaygın olduğunu düşünürsek bu lcd lerin, 13 senede 5 tane bile değiştirmemişim Yani kolay kolay bozulmazlar demek istiyorum.

Herşeyi geçtim ilgili kartın fiyatı 254TL nasıl oluyorda 180TL ye işçilik dahil onarım yapılıyor ve sevgili TEKNOwest teknovest in belirttiği gibi uyumlu kodu nasıl şak diye buldu vs vs vs

Benim piyasa ustalarına zerre kadar güvenim yok kimse kusura bakmasın bu konuda çok tepki aldığımın ben de farkındayım lakin şartlar ve karşılaştıklarımız ortada iken kimsenin bana kızmaya hakkı yok diye düşünüyorum.

Sorun şu ki adam bu kartı değiştirmedi de ne yaptı o zaman?

Besleme kartını değiştirip tcon değiştirdim demesinin anlamı yok zira besleme kartını değiştirse zaten 180 istese de hakkıydı.

Başka bozuk tv den tcon alıp taktıysa yine hakkıdır itiraz etmem sadece bunu tüketiciye belirtmemiş olmasına itiraz ederim o kadar, yani kullanılmış kart takıldığından tüketicinin haberi olması gerekirdi.

Hemen belirteyim, TEKNOwest teknovest de bilir bir nesil LCD tv lerde ccfl için tcon dan referans sinyali aldıklarını görmüştüm. Yine de adamın günahını almayayım lakin iş çok soru işaretiyle dolu benden söylemesi.

Biz sonuca odaklanıp ''Güle güle kullan'' diyelim zira ben zaten 150-200TL gibi rakamlara kurtulan tv ler olduğunda ''Daha ne istiyorsun' deme ihtiyacı duyuyorum ister istemez :kiskis
Tv'yi teslim ettiğimde ben arızayı tesbit eder seni arar ne olduğunu söylerim dedi. Bende tamam dedim , 3 saat sonra felan aradı ekran kartı gitmiş dedi değişmesi gerekiyor. Ne kadar tutacak dedim 180 TL'ye deyince iyi tamam dedim , 1 saat sonra gel al dedi gittim aldım. Eve geldim bakayım dedim neyi değişmiş tek değişik gördüğüm resmini çektiğim parça bende odur diye düşümdüm. Bendekinin yazıları canlı , onun taktığının soluk diye :alala hani o parça değildir belki ben o sandım belkide hocam :hihi ekran kartı ne ola ki o :ara

Geri
Üst Alt