Ado Adem hocam tv ve buzdolabı için ürünü alacaktım ancak mobildonanımdaki yorumunuzu gördüm akım korumalı prizlerin büyük kazalar dışında etkisi olmadığını söylemişsiniz, regülatör (güç kaynağı) önermişsiniz doğru mudur? Doğruysa önerebileceğiniz uygun fiyatlı olanı var mı
Çok geç görmüşüm kusura bakmayın lütfen.
Akım koruma prizleri hakkında 2-3 uygulamalı video çektim konunun gereklerini vurgulamak adına.
Akım koruma prizleri temel anlamda para tuzaklarıdır. Lakin gerçekten iş yapan akım koruma prizleri de vardır.
Sorun şu ki akım koruma prizlerinin tam olarak ne işe yaradığını ve NE KADAR koruyabileceğini idrak edebilmek lazım.
Evet linkteki ürünü önerdim zira inceledim. Belli oranda koruma faktörü olduğunu bildiğim üründür.
Buradaki sihirli cümle ise BELİRLİ ORANDA kısmıdır.
Ben çok akım korumalı priz takılı evden ürün aldım besleme kartı patlayan. Akımın birimi ve şiddeti çok önemli etkendir koruma faktöründe.
Örnek yıldırımdan olsun;
İnsanlar zannediyor ki yıldırım düştü tv bozuldu dendiğinde, Yıldırım o tv nin tepesine düştü
İnanın yıldırım o tv nin tepesine düştüğünde (Bulunduğu evin tepesi yani) bırakın akım koruma prizini, Cumhurbaşkanlığı muhafız alayı gelse bir şey yapamaz
Yıldırım (Şimşek) bilindiği üzere birimi, hacmi şiddeti gücü voltu vs ölçülemeyen ve maalesef depolanamayan, kontrol edilemeyen bir büyük enerji şeklidir.
Dolayısı ile her yıldırımın aynı şiddette olması ve aynı çaptaki alanı aynı oranda etkilemesi beklenemez. Bir yıldırım düşer 10 birimdir ama sizden 20km uzağa düşmüştür. Bir yıldırım düşer 1 birimdir ama sizden 1km uzağa düşer. Her birisinin etki alanı da çapı da oranı da farklıdır. dolayısı ile birçok zaman bu yıldırımın şiddetine mukavemet gösteremeyen ve hatta kendi tümdevresindeki varistörü daha kısadevre etmeye fırsat bulamadan ürüne enerjiyi çoktan geçirmiş olan ürünler de bilirim.
O nedenle joule değerlerini ön plana çıkartmaya başladı üreticiler.
Evet akım koruma prizleri faydalıdır. Ancak Akım koruma prizlerini aldım tüm dertlerim bitti diyemezsiniz
Online UPS can dır