- 23 Kas 2017
- 21,737
Tavsiyelerin için teşekkürler sevgili umut samsunga sitem ederek ve rica ederek yazılım istedim belki güncelleme felan gelirse yazılımla çözülür.
Optik üzerinde öyle bir kontrol sağlanabileceğini sanmıyorum ama...

Tavsiyelerin için teşekkürler sevgili umut samsunga sitem ederek ve rica ederek yazılım istedim belki güncelleme felan gelirse yazılımla çözülür.

Hocam yardım için teşekkürler ama RCA portları giriş için diye biliyorum ben. Menüde de seçenekte sadece optik çıkış var...bir ucu kırmızı-beyaz tos, diğer ucu dişi mini jak. hazırı yoksa elle yapılabilir, kes birleştir diyerek.
uzun zaman geçmiş ama ihtiyaç duyan olursa diye yazdım.
![]()
Bunu Yapsanız Bile ses kontrolü yazılımsal olarak imkansız bence..bir ucu kırmızı-beyaz tos, diğer ucu dişi mini jak. hazırı yoksa elle yapılabilir, kes birleştir diyerek.
uzun zaman geçmiş ama ihtiyaç duyan olursa diye yazdım.
![]()
Hocam yardım için teşekkürler ama RCA portları giriş için diye biliyorum ben. Menüde de seçenekte sadece optik çıkış var...
Ses sistemi ARC desteklemiyorsa olmaz maalesef.Ben vestel tv (65ud9500) lg 5.1 ses sistemini (bluetooth desteği yok) optik girişten bağladım birde hdmi çıkışını da tv ye bağladım hdmi çıkışını bağladığım için televizyonun kumandasından ses sisteminin sesini kısıp açabiliyorum (bunu hdmi bağlantısı olduğu için yapabiliyor hdmi çekince o özellik olmuyor )
Tv yi açtığımda otomatik ses sistemi de açılıyor kapattığımda kapanıyor fakat hdmi üzerinden ses almayı başaramadım muhakkak optik bağlantıyada ihtiyaç duyuyor
Ses sistemim arc destekliyor fakat hdmi i ses çıkışı veya girişi olarak kullanmıyor hdmi kendi görüntüsü ve kendi mediasında oynatılanların sesi için kullanıyor gibi gözüküyorSes sistemi ARC desteklemiyorsa olmaz maalesef.
TV ve ses sisteminiz ARC destekliyorsa, bir tane HDMI kabloyu ARC yazan çıkış ve girişe bağlayın.Ses sistemim arc destekliyor fakat hdmi i ses çıkışı veya girişi olarak kullanmıyor hdmi kendi görüntüsü ve kendi mediasında oynatılanların sesi için kullanıyor gibi gözüküyor