Samsung Optik Çıkış Aktiften Ses Sorunu

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
627
Bu tv sahibiyiz. Evde oto ses sistemi var, açtım netflixi, bi film izleyeyim dedim. Tv duvarda asılı, 3.5mm jakı elimle yoklayıp buldum zannettim, sokuyorum sokuyorum bir türlü yerine yerleşmiyor. TVyi yere indirdim ki, Allah allahhh oldum, kulaklık girişi olmadığını anladığımda o kadar şaşırttı ki beni... Sırf kıytırık bi jak girişi için hdmi kablosu+laptop+laptop adaptörü+laptop için sandalye+mouse eklemek zorunda kalıyorum. Cidden televizyon alırken jak girişi var mı diye bir kriter olacağını 100 yıl düşünsem tahmin edemezdim. Bluetooth da yok. Servis menüsünden o özelliği açtım fakat sanırım donanımsal olarak da eksik.

grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
755
Bu tv sahibiyiz. Evde oto ses sistemi var, açtım netflixi, bi film izleyeyim dedim. Tv duvarda asılı, 3.5mm jakı elimle yoklayıp buldum zannettim, sokuyorum sokuyorum bir türlü yerine yerleşmiyor. TVyi yere indirdim ki, Allah allahhh oldum, kulaklık girişi olmadığını anladığımda o kadar şaşırttı ki beni... Sırf kıytırık bi jak girişi için hdmi kablosu+laptop+laptop adaptörü+laptop için sandalye+mouse eklemek zorunda kalıyorum. Cidden televizyon alırken jak girişi var mı diye bir kriter olacağını 100 yıl düşünsem tahmin edemezdim. Bluetooth da yok. Servis menüsünden o özelliği açtım fakat sanırım donanımsal olarak da eksik.
analog giriş çıkışları iptal ediyorlar... yeni nesilde bluetooth ve hdmi dışında seçenek olmayacak...

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
bir ucu kırmızı-beyaz tos, diğer ucu dişi mini jak. hazırı yoksa elle yapılabilir, kes birleştir diyerek.

uzun zaman geçmiş ama ihtiyaç duyan olursa diye yazdım.

68325ef2e198a1c39.jpg

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
627
bir ucu kırmızı-beyaz tos, diğer ucu dişi mini jak. hazırı yoksa elle yapılabilir, kes birleştir diyerek.

uzun zaman geçmiş ama ihtiyaç duyan olursa diye yazdım.

68325ef2e198a1c39.jpg
Hocam yardım için teşekkürler ama RCA portları giriş için diye biliyorum ben. Menüde de seçenekte sadece optik çıkış var...

S Çevrimdışı

serhan 

Aktif Üye
10 Ara 2017
278
Ben vestel tv (65ud9500) lg 5.1 ses sistemini (bluetooth desteği yok) optik girişten bağladım birde hdmi çıkışını da tv ye bağladım hdmi çıkışını bağladığım için televizyonun kumandasından ses sisteminin sesini kısıp açabiliyorum (bunu hdmi bağlantısı olduğu için yapabiliyor hdmi çekince o özellik olmuyor )
Tv yi açtığımda otomatik ses sistemi de açılıyor kapattığımda kapanıyor fakat hdmi üzerinden ses almayı başaramadım muhakkak optik bağlantıyada ihtiyaç duyuyor

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,009
Ben vestel tv (65ud9500) lg 5.1 ses sistemini (bluetooth desteği yok) optik girişten bağladım birde hdmi çıkışını da tv ye bağladım hdmi çıkışını bağladığım için televizyonun kumandasından ses sisteminin sesini kısıp açabiliyorum (bunu hdmi bağlantısı olduğu için yapabiliyor hdmi çekince o özellik olmuyor )
Tv yi açtığımda otomatik ses sistemi de açılıyor kapattığımda kapanıyor fakat hdmi üzerinden ses almayı başaramadım muhakkak optik bağlantıyada ihtiyaç duyuyor
Ses sistemi ARC desteklemiyorsa olmaz maalesef.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,009
Ses sistemim arc destekliyor fakat hdmi i ses çıkışı veya girişi olarak kullanmıyor hdmi kendi görüntüsü ve kendi mediasında oynatılanların sesi için kullanıyor gibi gözüküyor
TV ve ses sisteminiz ARC destekliyorsa, bir tane HDMI kabloyu ARC yazan çıkış ve girişe bağlayın.
Sonrasında ses sisteminden ve TV'nizden gerekli ayarları yapın.
ARC desteği iki tarafta da mevcutsa optik kullanmanıza gerek kalmaz zaten.

Geri
Üst Alt