Samsung Optik Çıkış Aktiften Ses Sorunu

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Arkadaşlar Samsung gibi büyük bir markanın böylesine saçma sapan bir uygulama yapması gerçekten çok üzücü Adamlar Kulaklık Çıkışını Kaldırıp Optik çıkış koymuşlar optik dönüştürücü aparat aldım hoparlör çalıştıda bu sefer optik çıkışa verince sesi tvden ses kontrolü yapamıyorsun sizlerin varmı tavsiyesi wifi surrond varmış bide o nasıl oluyor

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,009
Bu gayet normal bence. Optik üzerinden ses kontrolü sağlanıyor mu ki?:alala
Wi-fi dediğiniz şey Bluetooth ile ses aktarımı olabilir. TV'de Bluetooth yoksa işinize yaramaz.
TV'nizin modeli nedir? Kulaklık yoksa belki Line Out vardır?:hmm

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Çok saçma bişey ya mecburen ses kontrolü olan bir ses sistemi almak şart
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eh.jpg
Şöyle bi menü var nasıl bir ses sistemi tavsiye edersiniz

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,009
Çok saçma bişey ya mecburen ses kontrolü olan bir ses sistemi almak şart

eh.jpg
Şöyle bi menü var nasıl bir ses sistemi tavsiye edersiniz

Bu nedir bilmiyorum, wi-fi veya bluetooth üzerinden ses aktarımı yapıyor sanırım.
Optik girişi olan DVD'li ses sistemlerinden veya soundbarlardan alın.
Ses kontrolü için yapabileceğiniz yol bu.

TV'de HDMI ARC, HDMI CEC desteği varsa HDMI girişi olan bir ses sistemi de işinizi görecektir.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Bu nedir bilmiyorum, wi-fi veya bluetooth üzerinden ses aktarımı yapıyor sanırım.
Optik girişi olan DVD'li ses sistemlerinden veya soundbarlardan alın.
Ses kontrolü için yapabileceğiniz yol bu.

TV'de HDMI ARC, HDMI CEC desteği varsa HDMI girişi olan bir ses sistemi de işinizi görecektir.
HDMI girişi olan bir ses sistemi alsam tvden ses kontrolü yapabiliyormuyuz ? optik çıkış gerçekten sinir bozucu ya yaw en çok sinir olduğum nokta 3.5mm Jack girişini niye kaldırmışlar :sopa1:sopa1

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
46311-hdmi-rca-guec-kablolar-uzatma-kablolar-yueksek-kaliteli-hdmi-3-rca-erkek-adaptoerue-doenuestueruecue-kablosu-hdtv-icin-15-m-kablo-brak-gemi.jpg
böyle bir kablo işimi görmezmi arkadaşlar ? tv nin HDMI girişine takacam o uçlarıda ses sisteminin girişlerine sizce nasıl olur ?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,009
HDMI girişi olan bir ses sistemi alsam tvden ses kontrolü yapabiliyormuyuz ? optik çıkış gerçekten sinir bozucu ya yaw en çok sinir olduğum nokta 3.5mm Jack girişini niye kaldırmışlar :sopa1:sopa1

TV'nizde HDMI CEC varsa, ses sistemi de destekliyorsa evet.
TV'nizin menüsüne veya kullanma kılavuzuna bakın. Ben Samsung'un sitesinde bulamadım.
HDMI ARC ve CEC vardır o TV'de bence.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
TV'nizde HDMI CEC varsa, ses sistemi de destekliyorsa evet.
TV'nizin menüsüne veya kullanma kılavuzuna bakın. Ben Samsung'un sitesinde bulamadım.
HDMI ARC ve CEC vardır o TV'de bence.
Bakıyım umut kullanma klavuzuna bakıyım

Böyle bir kablonun dğrudan çalışması imkansız bence.
Yani banada aslında saçma geldi sonuçta dişi erkek olayı bu tv de dişi diğeride dişi çünkü mantık olarak tvde görüntüyü sesi niye aktarasın..??

Burda özellikler var umut bey

Son düzenleme:
Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Arkadaşlar şu ürünü buldum Hdmı desteği var tv ye bağlasam tvden ses kontrolü yapabilirmiyim ? yoksa Vestel Efendi gibi hem tvden hem ses sisteminden ses geliyor arızası olmasın gene

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,009
Arkadaşlar şu ürünü buldum Hdmı desteği var tv ye bağlasam tvden ses kontrolü yapabilirmiyim ? yoksa Vestel Efendi gibi hem tvden hem ses sisteminden ses geliyor arızası olmasın gene

HDMI girişli bir soundbar alabilirsiniz, TV'nizde ARC ve CEC desteği var.
Soundbar'ı dinlemeden almayın derim, sonra beklediğiniz gibi çıkmayabilir.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
HDMI girişli bir soundbar alabilirsiniz, TV'nizde ARC ve CEC desteği var.
Soundbar'ı dinlemeden almayın derim, sonra beklediğiniz gibi çıkmayabilir.
Tavsiyelerin için teşekkürler sevgili umut samsunga sitem ederek ve rica ederek yazılım istedim belki güncelleme felan gelirse yazılımla çözülür.

Optik çıkış nedir yaaa Benim gibi hoparlör sevenler için boş masraf yaptırmak dertleri adamların tam dayaklık allahıma :sopa1:sopa1 ha optik çıkışı koydun amenna kulaklık çıkışınıda koyuverseydin

Geri
Üst Alt