Muhammet Sarıçam
Süper Üye
- 20 May 2018
- 744
- 34
Gece gördüm o mesajı sabah da tekrar yazdığında aklıma geldiDün demiştim kapat fişini çek bekle tak diye görmemişin onu
Gece gördüm o mesajı sabah da tekrar yazdığında aklıma geldiDün demiştim kapat fişini çek bekle tak diye görmemişin onu
Bu sorun yine olmaya başladı bende. Bu sefer tv fişini çekip takmak da fayda etmiyorDün demiştim kapat fişini çek bekle tak diye görmemişin onu
HDMI protokol sorunu sanırım yaşadığınız şey.Bu sorun yine olmaya başladı bende. Bu sefer tv fişini çekip takmak da fayda etmiyor
iki cihazdan birinde donanım yada yazılım kaynaklı sorun var farklı TV'de test etmeniz lazım sorunu anlamak için..Bu sorun yine olmaya başladı bende. Bu sefer tv fişini çekip takmak da fayda etmiyor
Abi çok enteresan bir sorun. ARC cec özelliği kesilip geliyor sürekli. Mesela sesi açıyorum bi tv sen açılıyor bi soundbardanHDMI protokol sorunu sanırım yaşadığınız şey.
O ara ara tekrar edecek maalesef.
Cec Özelliği sunny de var demek ki çakışma oluyor soruna neden oluyor donanım uyumsuzluğu oluşuyor..15 dk çektim fişini tvnin düzeldi ?? Neden böyle yapıyor sizce mantığı nedir? Adem Helvacı abi senin prof. bilgilerin lazım bana ?
edit: yeni keşfime göre tv’ye sunny android stick bağlı olunca bu soruna yol açıyor. Stick sökülü halde sorun yok.
edit 2: sunny android stick fişini çekip taktım düzeldi ?
En azından bir arıza değişmiş çok şükür ?
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
HDMI-CEC'nin dezavantajları
- Tüm
- HDMI donanımlı cihazlarda CEC işlevselliğinin bulunmasına gerek yoktur.
- HDMI-CEC içeren cihazlarda, karışık marka bileşenleri kullanıldığında özellik erişimi her zaman tutarlı değildir.
- Cihazın kendi uzaktan kumandasını veya evrensel bir uzaktan kumandayı kullanarak kapsamlı kontrol olarak değil.
- Bazı durumlarda, HDMI-ARC'nin çalışması için HDMI-CEC'nin etkinleştirilmesi gerekir.
- Bazen HDMI-CEC bunu istemediğinizde cihazları etkinleştirir veya kapatır.