evet. sistem tamamen orijinal. kendi hoparlörleri, kendi kabloları. bütün hoparlörlerden ses alıyorum. hepsinden aynı seviyede, fakat çok küçük bir ses. konuşulanlar anlaşılmıyor o derece. bu arada bütün hoparlörleri tamamen takıp denemedim. bir sıkıntı olduğunu görünce cihazı tamamen salona yerleştirmedim. bütün hoparlörleri taksam, bir mode değişimi bir değişiklik olup da düzelir mi acaba? dediğim gibi cihaz bugün geldi, çok sinirlerim bozuldu ne yapacağımı bilmiyorum.
Hiç canınızı sıkmayın.
Yaklaşık 15 yıldır 5+1 sistem kullanıyorum.
Yapmanız gerekeni yazıyorum size.
Öncelikle 5 hoparlörü odanıza güzelce yerleştirin, bası odanızın size uzak olan bir köşesine konumlandırın. Hoparlörlerin ön-arka-sağ-sol gibi girişlerini doğru takın.
Sonrasında film-müzik açıp test edin.
Muhtemelen cihaz surround modunda kalmıştır.
Surround modunda kaldığını şu şekilde anlayabilirsiniz: sadece merkez hoparlör ve basdan canlı ve net ses gelir diğer 4 hoparlör ise arka sesleri vermeye çalıştığı için sesleri berbat duyulur.(çünkü cihaza gelen ses surround değil stereodur bu yüzden cihaz stereo sesi surround gibi verir ve kötü sonuç alırsınız)
Eğer yukarıda yazdığım seneryo doğru çıkarsa kendinize orjinal bir kumanda alıp, cihazın ses modunu çok kanallı stereo moduna almanız gerekir ve sorununuz çözülür.
Daha önce kullandığım bir 5+1 ses siteminde ses kısıklığı sorunu vardı kaç aylar uğraştım, en sonunda sorunun anfi kartındaki iri olan kondansatörlerin değişimiyle çözdüm. Ama bu ses sistemi 5-6 yıl 7 gün 24 saat açık şekilde kullanıldı ve hiç kapatılmadı.
Sizin cihazınızda aynı sorun olacağını sanmam.
Yukarıda yazdığım seneryo tutmaz ise başka bir çare düşününürüz yada üstad, hocaların hocası, profesör, bilge, yüce, ulu Umut BARIŞ'a sorarız o mutlaka bilir.