Teşekkür ederim hocam. O zaman 55 yada 60 alacağım. 55 i en azından bilen biri çıksa . Süslü satıştan Ziyade chip on film sayısı 16+24gecişli sanırım. Elektronik işi şans işi ama bu çip sayısı uzun ömürlü olması adına bir avantaj olduğu için SDP panel tercih etmek istiyorum. 55 altı panellerin görüntü kalitesinin hepsi aynı olduğunu bilmiyordum doğrusu sizden öğrendim. Benim için akıcılık arayüz ve her ne kadar şans işi de olsa chip on film sayısı önemli uzun vade için. 55au9000 mi 55bu8000(SDP panelde) mi? Siz hangisini önerirsiniz hocam. Bu ikisi arasında kaldım bütçe olarak yakınlar bana. O yüzden ikisi arasında kaldım.Samsung 50 inç ler Va olur. Ama Va panellerde hangi fabrikadan aldığı ve hangi modellere ne koyduğu belli olmaz. Üretim yeri ve montaj ayına göre değişir. Hele üst serileri den aşağı modellerde tam karışık kullanır
Bu nedenle TV yi alırken servis menüsünden bakarsan hangi Va nin üreticisinden aldığını görürsünüz.
Piyasada olan 50 inç ler hepsi hemen hemen aynı kalitede olur. Marka fark etmez.
LCD ler adına ne koyarlarsa koysunlar. 55 altı aynı kalitede olur piyasadaki TV ler.
55 altı sadece görüntü de farkı oled de alırsınız. 48 ve 42 inç üretimi var bunlarda. LCD de bu boylarda fark olmaz. Firmaların süslü satışlarına bakmayın. Hele Samsung a.