Deneyim 🔥🔥 RockTek GX1 Streamer ( Özel İnceleme ) 🔥🔥

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,022
Evet nur topu gibi bir HDR sorunumuz var, cihazda Dolby Vision'ı aktif ettiğimizde Netflix'te tüm DV olmayan sadece HDR olan içerikleri bile DV olarak görüyor cihaz. Tabi doğal olarak HDR aktif olmuyor.

HDR içerikleri izleyebilmek için cihaz ayarlarından Dolby Vision'ı disable etmek gerekiyor. Ve HDR Output Mode seçeneğini INPUT, HDR Policy seçeneğine Adaptive HDR olarak ayarlayınca HDR içerikler olması gerektiği gibi çalışıyor.

Tv nizde Dolby Vision desteği yoksa bir sorun yaşamazsınız, ancak Dolby Vision desteğiniz var ise DV olmayan HDR olan içerikleri HDR olarak izleyebilmek için her seferinde DV yi ayarlardan kapatmanız gerekecek.

Muhtemelen Geforce NOW da yazılımsal bir sorundur diye düşünüyorum?
Cihaz piyasaya buglarla çıktı gibi.

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,353
Muhtemelen Geforce NOW da yazılımsal bir sorundur diye düşünüyorum?
Cihaz piyasaya buglarla çıktı gibi.
Cihazı kurcaladıkca canımı sıkmaya başladı, zaten bu üretici Skyworth bir tane yazılımı sorunsuz cihaz çıkarsa şaşıracağım. Bu sorunları düzeltirler mi çokta umudum yok. Cihazın fiyatı uygun olsa neysede 4800 tl edecek bir cihaz asla değil. Zaten cihazın Aliexpress fiyatı 2300, zamanla 2k altınıda görür orada. Ancak 30 euro sınırından dolayı oralardan bu cihazları alamıyoruz artık. Buradaki satıcıların insafına kalmış artık, ancak bizim firmalarımız %100 üzerinde kâr yapmayınca kazandıklarını pek algılayamıyorlar.

C Çevrimdışı

complete

Yeni Üye
3 Ağu 2020
6
41
İnceleme için teşekkürler hiremco cihazı 50.-usd civarı almıştır, abd de bile 80.-usd nakliye oraya daha pahalı, gümrük, kar hepsi 80 -usd, bilinçli tüketici olmadığı sürece böyle devam, saldırdılar resmen cihaza.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,396
bu cihaz da bana göre tek artı GPU G-57 olmasıdır,daha doğrusu güncel veya "yeni" denebilecek tek şey GPU
+AI de iş görüyor(ama dendiği/abartıldığı kadar da değil,zira biz abartmayı çok severiz):kiskis

diğer sorunlar da genel dir DV/HDR ile olanların bazıları hatta tamamı da çözülebilecek olan işler

Realtek eskiden bazı marka/ciddi v.s MP ler de olurdu,sonra bence de AML özellikle de BOX türü
cihazlarda bir şekilde öne geçti

daha da iyi/yeni bir Box şöyle olmalı RAM ddr4-8Gb ROM min.64 veya 128Gb gibi

L1 Lisansı sebebiyle bazı kısıtlamalar olduğu bir gerçek,bu henüz aşılamadı!

bir de örneğin bu cihazda da görüleceği üzere Etherrnet 1Gb-LAN ve usb3.0 olmaması ise tam bir rezalet yaw:hayir
++

daha önemlisi hükümetin getirdiği son düzenleme ile bu tür dışarıdan getirilen her türlü mal için uygulanan akıl almaz
saçma vergilendirme sistemi🤬
daha doğrusu "getirilememe" burada söz konusudur!

ya da deneyen varmı bu yeni sistemle örneğin Box filan getiren oldumu acep??

++

Not;benim tahminim örneğin uyanık Çin liler ve en başta ALI firması mutlaka bir arka kapı bulmak için zorluyordur:hmm
zira bildiğim kadarıyla çok ciddi mal satıyorlar TR ye bu herifler şimdi kapı kapandı gibi hatta tamamen kapandı

ikinci olarak "yerli" diye bana firma/üretici filan söylemeyin yaw hepsi A dan Z ye her şeyi Çin den ithal edip burada
topluyor ancak bu işte Çin fiyatları ile rekaber edemez,"yeni" diye de hiç bir şey çıkaramıyorlar eski AllWinner veya kısıtlı
AML cart-curt cihazları bazı "eller" ile millete yediriyorlar!

S Çevrimiçi

sadays

Aktif Üye
26 Eyl 2020
268
55
X96X10 aldığımda özellikle resim kalitesinin G57 ile çok ciddi iyi olduğunu defalarca yazmıştım!
G31 ler artık osuruk kaldı:hayir
ayrıca AI işleme de ciddi iyi iş çıkarıyor,resim kalitesi üzerine yazdığın gibi etkisi oldukça fazla!
sonra biliyorsun H96Max M12 de aldım yine soc928+G57 ve AI li buda çok iyi çıktı(ATV rom var üstünde stock hala)

socRT çok iyi+GPU G57 yine kısaca "yeni" denir bu cihaza zira piyasadaki neredeyse %95 Box lar artık "eski"

RT ler veya 928+G57 "YENİ"
zira millete yeni cart curt diye L1 lisansı da var diye "eskileri" postalıyorlar

USB3.0 olmaması tam rezalet benim için ve sırf bunun için ben bu cihazı almam yaw!
yaw beyler 100Mb LAN nereden çıktı şimdi kafayı yiyecem be:kas
Reset tuşunu da kasıtlı öyle yapmışlardır! geçmişte bir Box vardı adını bile unuttum onda da öyleydi ve işin komiği
herifler "Telefon SIM kart yuvası" koymuşlardı,her ne işe yarayacaksa portu da var ve SIM kartı takıyorsun ve kart
kasanın içine düşüyor,çünkü yuva fake:haha1

L1 lisansıyla sadece Stream takılanlar için bu cihaz gider bizim gibilere ise gitmez!

Not;yabancı bir çok gerçek kullanıcıdan aldığım görüşler ile örneğin G57/928 ile alınan resim kalitesi(Stream baz alınarak)
AppleTV den biraz daha iyi olduğu yönünde! ancak L1 lisansı olmadığı için örneğin bendekinde böyle bir mukayese
yapamıyorum!

netice olarak RT+G57+L1 ile bu cihaz;AppleTV ye ciddi alternatif dir(sadece Stream için) tabi fiyatı daha tatlı ise yoksa gidin direk AppleTV alın o zaman

L1 fazla önemli değil ama Android olsun derseniz bu cihaz tercih edilir yine
ama L1 hiç önemli değil BOX olsun derseniz yine gider! çünkü "yeni"
ATV olduğu+Root da olmadığı için bazı kısıtlamaları olacaktır haliyle

1GB LAN olmaması ise kötü
USB3.0 olmaması yine çok kötü
Slimbox ROM olurmu/çıkarmı bunu ben bilemem,ya da olmaz diye biliyorum bu tür L1 ler için?

ülen illa ki bir şeyleri eksik oluyor bu meretlerin "yeni" bile olsa

inceleme için teşekkürler:ok
Abi neden stream için olsun bu cihaz hddten de herşeyi oynatır hdr olarak veya dolby vision olarak her ses formatına tam destek verir görüntü kalitesi de cabası tabii cihazı rootlayarak ne yaptığını bilmiyorum o işlere gelmez root yaparsan L1 gider

İnceleme için teşekkürler hiremco cihazı 50.-usd civarı almıştır, abd de bile 80.-usd nakliye oraya daha pahalı, gümrük, kar hepsi 80 -usd, bilinçli tüketici olmadığı sürece böyle devam, saldırdılar resmen cihaza.
saldırırlar ben dh forumda yazdım yeni cihazımız bu dedim homatics filan hikaye dedim nokia filan da

The_SreT The_SreT 14 ocakta disney atmos işini tamamen mi durdurdu yoksa aşamalı mı azaltıyor bilmiyorum yani cihazın disneyde atmos desteklememesi cihazdan olmayabilir disney tamamen atmos içerikleri kaldırmış olabilir

Cihazı kurcaladıkca canımı sıkmaya başladı, zaten bu üretici Skyworth bir tane yazılımı sorunsuz cihaz çıkarsa şaşıracağım. Bu sorunları düzeltirler mi çokta umudum yok. Cihazın fiyatı uygun olsa neysede 4800 tl edecek bir cihaz asla değil. Zaten cihazın Aliexpress fiyatı 2300, zamanla 2k altınıda görür orada. Ancak 30 euro sınırından dolayı oralardan bu cihazları alamıyoruz artık. Buradaki satıcıların insafına kalmış artık, ancak bizim firmalarımız %100 üzerinde kâr yapmayınca kazandıklarını pek algılayamıyorlar.
Canını sıkan ne ayrıntı verirsen almayı düşünenler için yol gösterici olur mesela benim için geforce now'un zerre önemi yok isterse hiç çalışmasın görüntü kalitesi ve tüm ses formatlarını oynatması yeter de artar bile

Son düzenleme:
The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,353
Abi neden stream için olsun bu cihaz hddten de herşeyi oynatır hdr olarak veya dolby vision olarak her ses formatına tam destek verir görüntü kalitesi de cabası tabii cihazı rootlayarak ne yaptığını bilmiyorum o işlere gelmez root yaparsan L1 gider

saldırırlar ben dh forumda yazdım yeni cihazımız bu dedim homatics filan hikaye dedim nokia filan da

The_SreT The_SreT 14 ocakta disney atmos işini tamamen mi durdurdu yoksa aşamalı mı azaltıyor bilmiyorum yani cihazın disneyde atmos desteklememesi cihazdan olmayabilir disney tamamen atmos içerikleri kaldırmış olabilir

Canını sıkan ne ayrıntı verirsen almayı düşünenler için yol gösterici olur mesela benim için geforce now'un zerre önemi yok isterse hiç çalışmasın görüntü kalitesi ve tüm ses formatlarını oynatması yeter de artar bile
Şimdi bu sorunlar tabi kişilere göre değişiyor, Geforce Now çok büyük sıkıntı, HDR hatası çok büyük sıkıntı. Görüntü kalitesi Stream içeriklerde Nvidia dan sonra bence en iyi görüntü, Dts formatlarını destekliyor, Dolby Digital plus, Dolby Atmos, Dolby True hd desteği var.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,022
@The_SreT 14 ocakta disney atmos işini tamamen mi durdurdu yoksa aşamalı mı azaltıyor bilmiyorum yani cihazın disneyde atmos desteklememesi cihazdan olmayabilir disney tamamen atmos içerikleri kaldırmış olabilir
Muhtemelen Dolby'e para ödemek istememiştir.
Server maliyetini de azaltmak amaçlı da olabilir.

USB 2.0 olduktan sonra blu-ray film vs izlenemez ki?
40 MB/s geçemeyecek okuma hızı.

S Çevrimiçi

sadays

Aktif Üye
26 Eyl 2020
268
55
Şimdi bu sorunlar tabi kişilere göre değişiyor, Geforce Now çok büyük sıkıntı, HDR hatası çok büyük sıkıntı. Görüntü kalitesi Stream içeriklerde Nvidia dan sonra bence en iyi görüntü, Dts formatlarını destekliyor, Dolby Digital plus, Dolby Atmos, Dolby True hd desteği var.
Allah allah bu görüntü kalitesi kişiden kişiye mi değişiyor nvidia gördüğüm en kötü streamer yahuu ondan kötü ise ben hiç değiştirmeyeyim mutlu mesut devam edeyim

Sanırım lisanstan ziyade vpn ile izlenmesini önleyemedi bizde ucuz diye

Usb 2.0 ile izlenir bluray de izlenir 4k bluray de usb 2.0 teorik bant genişliği 480 mbps filandır en baba filmin 100mbps ve altıdır bu cihaz herşeyi oynatır sadece stremio vs gibi online servislerde çuvallar muhtemelen

Son düzenleme:
The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,353

Disney+ da Dolby Atmos'u sadece Amerikan pazarına üretilen cihazlarda görüyoruz hep. Şimdiye kadar hep öyle oldu, örnek Amazon cihazları, Nvidia cihazları, Sei üretimi Tivo Stream 4K, Sdmc üretimi Onn Pro, yani Amerikan pazarına üretilen cihazların hepsinde Disney+ da Dolby Atmos desteği var. Diğer cihazlarda ise yok, Homatics cihazlarındada yok. Dolby Atmos'u modlanmış bir apk ile alabiliyorduk Disney'den artık oda olmuyor, çünkü Disney, Türkiye için Dolby Atmos'u kaldırdı.

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,353
Allah allah bu görüntü kalitesi kişiden kişiye mi değişiyor nvidia gördüğüm en kötü streamer yahuu ondan kötü ise ben hiç değiştirmeyeyim mutlu mesut devam edeyim
Stream içeriklerde görüntü kalitesi olarak Apple'ı birinci sıraya yazarım, Android olmadığı için, çok kısıtlamaları olduğu için pek tercih edilmiyor. Sonrasında da bence Nvidia Shield geliyor, ondan sonrada Rocktek Gx1 derim, ancak yazılım hatalarından dolayı şuan tercih etmem. Tabi kişiden kişiye değişebilir bu durum.

Geri
Üst Alt