Herkese merhabalar. Şubat ayında Samsung QN90B model televizyon aldım. Aldığımdan beri dertler bitmiyor, öncelikle Motion Plus açtığımda yapay piksel eklendiği için yırtılma problemi vardı, ayarı kendime göre düzenleyince bu problemi düzeltebildim. Şimdi de renklerde problem yaşıyorum. Playstation 5 ile kullanım sağlarken karanlık sahneli oyunlarda siyah olması gereken yerler patlayarak mavi tonlarda gözüküyor, HDR açtığımda durum daha da beter oluyor zaten HDR performansını beğenmedim, hangi ayarı yaparsam yapayım HDR açınca soluk renkler veriyor. HDR kapatınca renkler daha iyi hale geliyor, gün ışığının olduğu, ışığın olduğu oyun sahnelerinde renkler çok güzel gözüküyorken, gölgede kalan yerlerde ve karanlık olan sahnelerde ekranda mavi filtre varmış gibi gözüküyor. Samsung servisi gelip videosunu çekti ve genel merkeze gönderdi, ürün mühendisi bir problem olmadığını söylemiş, çözüm ekibi bana bu şekilde bilgi verince itirazda bulundum ardından tekrar arayıp kayıt açtırdım, kayıt sonrası beni arayacaklarını söylediler, bende "eğer yine aynı şeyleri söyleyeceklerse, çözüm üretmeyeceklerse zahmet edip aramasınlar" dedim, kendileri çözüm üreteceğini söylediler. Aynı gün içinde tekrar çözüm ekibi tarafından, aynı yetkili tarafından arandım ve sabah görüştüğümüzdeki durum hala geçerli ürün mühendisimiz problem olmadığını söyledi dedi. Dün tekrar arayıp kayıt oluşturdum ve aynı yetkili tarafından aranmak istemediğimi söyledim fakat bugün yine aynı yetkili tarafından aranıp yine aynı bilgilendirme yapıldı, en son patladım ve durumun normal olmadığını, ürün mühendislerinin gözlerinde bir problem olabileceğini söyledim, yetkili hanımefendi videoyu kendisininde gördüğünü ve problem olmadığını söyleyince bende ürün mühendisinizi haksız çıkartmamak için objektif yorum yapmadığını söyledim, elimde ips ve tn panel monitör olduğunu ve aynı görüntüyü bu monitörlerde açtığımda gayet normal gözüktüğünü söyledim, görselleri kendilerine iletmemi ve ürün mühendislerine göstereceklerini söylediler. Telefonda ısrarla parasında olmadığımı, tahammül edemediğim şeyin ürünün arkasında durulmadığını gerekirse televizyonun değerinin 2 katını ödeyip üstüne birde televizyonu iade edebileceğimi ilettim. 3 aydır bütün ayarları denediğimi ama gözden kaçırdığım bir şey olabileceğini ve uzmanlar tarafından bana ulaşılmasını ve ayar yapılmasını rica ettim, eğer olmazsa o zaman panelde problem olabileceğini, televizyonun kontrastı dengeleyemediği için bunun bir problem olduğunu söyledim. Gerçekten o kadar soğudum ki üründen açasım bile gelmiyor. Bu kadar üst seviye bir modelde böyle bir problem olması ve kabul etmemeleri insanın sabrını taşırıyor. Böyle bir modelde HDR'ın rezalet şekilde gözükmesi, HDR kapalıyken bile karanlık yerlerde renk sapması olması gibi sorunlar aşırı canımı sıktı. Televizyon ve diğer iki monitörüm arasındaki karşılaştırma görsellerini aşağıya bırakıyorum, LG ips panel monitörüm 2017 model, Casper Excalibur TN panel monitörüm ise 2021 model karşılaştırmayı ona göre değerlendirebilirsiniz. Televizyon ile ilgili görsellerin birinde HDR açık, birinde HDR kapalı, monitörlerde ise HDR kapalı test yapılmıştır. Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.