Profesyonel Kamera Tavsiyesi

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
yaw benim toruna babası geçtiğim kış eski telefonu vardı sanırım IPhone 4 veya 5 onu bile bilmiyorum:kiskis
bunu vermişti sonra da bahsettiğim BT li kulaklığı aldı(çakma IPhone kulaklık gaşba 50 kağıt gibi:kas)

bir ara benim Grundig de denedim ve çalıştı ve seside fena değildi,ben zaten diyalogları dinlemek için
alacağım ve de şu kablo rezaletinden kurtulmak istiyorum,takılıp duruyoruz

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
F/p kulaklık var ama genelde Bluetooth değil onu ayrı halletmeniz lazım birde kurla artık alınabilecek en ucuz kaliteli kulaklık 400 civarı oldu Takstar Pro 82 Çin işi ama güzel kulaklık zaten Takstar bir sürü şirket için üretim yapıyor ama ses kalitesi çok önemli değilse takınca rahat olan en ucuz yollu kulaklık işinizi görür. Zaten ses meraklısı olmayan insan çok umursamaz kaliteyi rahat olsun düzgün çalışsın yeter, iş görecek bir şey alıp geçmek lazım.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
evet bana öyle lazım,konuşmaları iletsin yeter,gece bir saat den sonra TV yi iyice kısmak gerekiyor
rahatsızlık vermemesi adına benimki
ancak 400/500 kağıt hatta çok daha pahalı olanları var ama ben bu kadar vermem buna 50/100 kağıt
yeter,olmadı çocuğun kuaklığını bir daha deneyeyim 50 kağıtlık olan,baktım iyice olursa bir tane
daha alırım artık

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
evet bana öyle lazım,konuşmaları iletsin yeter,gece bir saat den sonra TV yi iyice kısmak gerekiyor
rahatsızlık vermemesi adına benimki
ancak 400/500 kağıt hatta çok daha pahalı olanları var ama ben bu kadar vermem buna 50/100 kağıt
yeter,olmadı çocuğun kuaklığını bir daha deneyeyim 50 kağıtlık olan,baktım iyice olursa bir tane
daha alırım artık
Abi senin mutabık kaldığın modelde ben de alırım bir tane. :ok

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
438
Yok canım aksiyon bizim işimiz değil, videoları bilenler biliyor oturduğumuz yerden lak lak yapıyoruz ancak ciddi anlamda benim açımdan önemli olanı bir tv yi benim gördüğüm göz ile size aktarabilecek kaliteyi arıyorum. Bunun kötü örneklerini defalarca gördük, Bazen bakıyorum tv de gösterenden çok dah azengin bir renk veriyor kamera, bazen bakıyorum tv deki o zengin rengi bir türlü aktaramıyor karşı tarafa. Ne ise o olması lazım asıl önemli husus o.

Yoksa kendimi çekmek için yıllardır cep tel kullanıyorum yine devam ederim de detay ve profesyonellik lazım.

O zaman Canon veya Nikon DSLR münasip bir seçim olacaktır. Canon'un renk konusunda rüşdünü ispat ettiği alanın ehillerince malumdur zaten. Üzerinde harici mikrofon girişi olan bir modeli seçmeniz daha isabetli olacaktır.

Söylediğiniz durum ise beyaz ayarı ile ilgili. Ne acıdır ki fotoğraf ve video sanatını sadece gülümsemek ve deklanşöre basmaktan ibaret gören tüketici güruh bu tür ince nüanslara dikkat etmiyor. Çekim öncesi beyaz ayarını (Beyaz dengesi ve White Balance) diyerek de geçer MANUEL olarak ayarlamanız gerekli ki gerçekte olan ile videoda gösterilen eşdeğer olsun. Makinesi OTOMATİK konumda olanları en kesif ifadelerle ayıplamışımdır hep söz meclisten dışarı :)

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
O zaman Canon veya Nikon DSLR münasip bir seçim olacaktır. Canon'un renk konusunda rüşdünü ispat ettiği alanın ehillerince malumdur zaten. Üzerinde harici mikrofon girişi olan bir modeli seçmeniz daha isabetli olacaktır.

Söylediğiniz durum ise beyaz ayarı ile ilgili. Ne acıdır ki fotoğraf ve video sanatını sadece gülümsemek ve deklanşöre basmaktan ibaret gören tüketici güruh bu tür ince nüanslara dikkat etmiyor. Çekim öncesi beyaz ayarını (Beyaz dengesi ve White Balance) diyerek de geçer MANUEL olarak ayarlamanız gerekli ki gerçekte olan ile videoda gösterilen eşdeğer olsun. Makinesi OTOMATİK konumda olanları en kesif ifadelerle ayıplamışımdır hep söz meclisten dışarı :)
Dslr modeller video için biraz büyük kalacaktır, genel olarak mutabık kaldığımız aynasız modeller var sanırım onlar arasından bir seçim yapacak ustamız

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Sayın Müşteki Müşteki Beyaz Dengesi hakkında haklısınız çok bilmeden kullanan var bir parça gri mukavva her çekim yapacağınız ortamda bütün beyaz ayarı problemlerini çözecektir. DSLR konusunda video ağırlıklı kullanılacağı için ben tavsiye edemem Bitrate değerleri düşük genel olarak Nikon'un otofokus durumu belli zaten videoda kullanılamaz kendim d7200 den biliyorum güvenilmez. Canon bir nebze daha iyi olsada çok daha ucuza M50 aynı performansı verir hibrit kullanım olunca DSLR lar büyük çoğunlukla eleniyor maalesef. Birde DSLR fiyatlarına çıkılacak olsa Sony yada Nikon Z50 yada XT-3 öneririz ki o segmentte video konusunda bu üçünü geçebilecek DSLR bulunmuyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sayın Aragorn Aragorn ile üzerine konuştuğumuz modeller arasında bir özet çıkarmak Adem Helvacı Adem Helvacı abiye kolaylık olur diye düşünüyorum. Şuan baktığımız modeller Sony a6xxx serisi, Nikon Z50, Fuji XT-30 yada Fuji XT-3, Canon M50 yada M6 mk2 bunlar arasından fiyat anlamında daha mantıklı olan modeller M50 ve XT-30 ikisininde artı ve eksileri var. Diğer modeller de iyidir ancak fiyatları 10000 tlye yaklaşıyor.

Canon M50

artıları:
-Fiyatı uygun.
-Adaptör ile EF lens havuzundaki bütün lensler ile uyumlu hale getirilebiliyor.
-Otofokus u ve 1080p video kalitesi güzel.
-Kendinizi görmek için ekranı yana dönebiliyor.

eksileri:
-Sensörün üzerinde küçük bir alanı kullanarak 4k video çekmesi sebebiyle 4k çekimi çoğu durumda kullanılamaz diyebiliriz.
-Hiçbir şekilde kulaklık bağlanamıyor kayıt sırasında ses takibi için.
-Native lens sayısı çok fazla değil tabi M-EF adaptörü bu problemi çözüyor.
-Sistemin geleceği çok parlak değil ileride gövde upgrade edilmek istenirse Canon üretimi durdurmuş olabilir.
-USB den şarj olamıyor uzun kullanım için sıkıntı olabilir.

Fuji XT-30:

artıları:
-Sensör kalitesi çok iyi hem fotoğraf hem video konusunda.
-Video konusunda çok daha fazla codec ve bitrate destekliyor.
-4k çekim kalitesi gayet iyi 200mbit bitrate i var ve 4k da crop yok.
-1080p 120fps var bu modda crop var 1.29 olarak ama yinede bulunması hoş.
-Kulaklık jakı olmasada USB-C üzerinden kulaklık bağlanabiliyor.
-Harici kayıt cihazına 10bit 4:2:2 4k sinyal gönderebiliyor ileride profesyonel işlerde kayıt cihazı kiralanıp kullanılabilir.
-USB C portundan şarj edilebiliyor.

eksileri:
-Fiyatı M50 ye göre daha pahallı.
-Ekran yana doğru dönmüyor.
-Üçüncü parti lens seçeneği çok az ve Fuji lensleri çok kaliteli olsa da bir o kadar pahallı (İstisnalar mevcut).
-4k da 10 dakika 1080p de 15 dakika kayıt sınırı var bu en can sıkıcı nokta ama süre dolunca yeniden başlatabiliyorsunuz sadece tek klip 15 dakikayı geçemez bu süre EOS M50 de 30 dakika.

Yukarıda elimden geldiğince modelleri özetlemeye çalıştım aradaki fiyat farkına değer mi? seçim sizin. Ben şahsi görüşüm olarak ağırlıklı konuşma tarzı videolar için kullanılacaksa M50 derim ancak eğer ileride röpörtaj, fabrika turu vb. daha resmi büyük işlerde kullanılacaksa XT-30 öneririm.

Son düzenleme:
Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Sayın Müşteki Müşteki Beyaz Dengesi hakkında haklısınız çok bilmeden kullanan var bir parça gri mukavva her çekim yapacağınız ortamda bütün beyaz ayarı problemlerini çözecektir. DSLR konusunda video ağırlıklı kullanılacağı için ben tavsiye edemem Bitrate değerleri düşük genel olarak Nikon'un otofokus durumu belli zaten videoda kullanılamaz kendim d7200 den biliyorum güvenilmez. Canon bir nebze daha iyi olsada çok daha ucuza M50 aynı performansı verir hibrit kullanım olunca DSLR lar büyük çoğunlukla eleniyor maalesef. Birde DSLR fiyatlarına çıkılacak olsa Sony yada Nikon Z50 yada XT-3 öneririz ki o segmentte video konusunda bu üçünü geçebilecek DSLR bulunmuyor.

Sayın Aragorn Aragorn ile üzerine konuştuğumuz modeller arasında bir özet çıkarmak Adem Helvacı Adem Helvacı abiye kolaylık olur diye düşünüyorum. Şuan baktığımız modeller Sony a6xxx serisi, Nikon Z50, Fuji XT-30 yada Fuji XT-3, Canon M50 yada M6 mk2 bunlar arasından fiyat anlamında daha mantıklı olan modeller M50 ve XT-30 ikisininde artı ve eksileri var. Diğer modeller de iyidir ancak fiyatları 10000 tlye yaklaşıyor.

Canon M50

artıları:
-Fiyatı uygun.
-Adaptör ile EF lens havuzundaki bütün lensler ile uyumlu hale getirilebiliyor.
-Otofokus u ve 1080p video kalitesi güzel.
-Kendinizi görmek için ekranı yana dönebiliyor.

eksileri:
-Sensörün üzerinde küçük bir alanı kullanarak 4k video çekmesi sebebiyle 4k çekimi çoğu durumda kullanılamaz diyebiliriz.
-Hiçbir şekilde kulaklık bağlanamıyor kayıt sırasında ses takibi için.
-Native lens sayısı çok fazla değil tabi M-EF adaptörü bu problemi çözüyor.
-Sistemin geleceği çok parlak değil ileride gövde upgrade edilmek istenirse Canon üretimi durdurmuş olabilir.
-USB den şarj olamıyor uzun kullanım için sıkıntı olabilir.

Fuji XT-30:

artıları:
-Sensör kalitesi çok iyi hem fotoğraf hem video konusunda.
-Video konusunda çok daha fazla codec ve bitrate destekliyor.
-4k çekim kalitesi gayet iyi 200mbit bitrate i var ve 4k da crop yok.
-1080p 120fps var bu modda crop var 1.29 olarak ama yinede bulunması hoş.
-Kulaklık jakı olmasada USB-C üzerinden kulaklık bağlanabiliyor.
-Harici kayıt cihazına 10bit 4:2:2 4k sinyal gönderebiliyor ileride profesyonel işlerde kayıt cihazı kiralanıp kullanılabilir.
-USB C portundan şarj edilebiliyor.

eksileri:
-Fiyatı M50 ye göre daha pahallı.
-Ekran yana doğru dönmüyor.
-Üçüncü parti lens seçeneği çok az ve Fuji lensleri çok kaliteli olsa da bir o kadar pahallı (İstisnalar mevcut).
-4k da 10 dakika 1080p de 15 dakika kayıt sınırı var bu en can sıkıcı nokta ama süre dolunca yeniden başlatabiliyorsunuz sadece tek klip 15 dakikayı geçemez bu süre EOS M50 de 30 dakika.

Yukarıda elimden geldiğince modelleri özetlemeye çalıştım aradaki fiyat farkına değer mi? seçim sizin. Ben şahsi görüşüm olarak ağırlıklı konuşma tarzı videolar için kullanılacaksa M50 derim ancak eğer ileride röpörtaj, fabrika turu vb. daha resmi büyük işlerde kullanılacaksa XT-30 öneririm.
Güzel bir özet olmuş eline sağlık

Geri
Üst Alt