Profesyonel Kamera Tavsiyesi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kamera ve foto mak. Konusunda uzman arkadaşlarımdan Kamera tavsiyesi rica ediyorum.

Çok sayıda video çekiyor ve görsel içerikli teknik konulara odaklanıyorum.

Bu güne kadar cep telefonu kamerası ile idare etmiş olsam da, kanalın büyümesi ihtiyaçları da beraberinde getiriyor.

Yine bildiğiniz üzere video edit programımı da lisanslı olarak satın aldım.

Buna paralel olarak , bir örneğini SUNNY markasının pazarlama direktörümüz ün davetinde yaşadığımız üzere davetler de almaya başladım.

Amacım, daha profesyonel çekimler yapabilmek ve mutlaka makro desteğini de kullanabilmek zira malum mesleki olarak incik cıncık ile uğraşıyorum.

Diğer bir konu ise ışık hassasiyeti ve lcd ekranlardan yapacağım kayıtlarda renk ve ton kaybı yaşamamak.

Gece çekimi için iyi bir lens de isteklerim arasında.

Gelelim daha da önemli olan konuya.

Bu kamerayı patreon hesabı ile almayı ve insanlardan bu konuda destek istemeyi planlıyorum, bu doğrultuda parası halktan çıkacak olan bu ürünün mümkün olduğunca ekonomik olması ve uzun yıllar boyunca halka hizmet ederken bana sorun çıkartmaması gerekiyor.

Mikrofon konusunda sevgili İlteriş destek oldu ve yaklaşık 1500tl değerinde bir mikrofonunu hediye etti sağ olsun.

Patreon hesabımı bu konuda aktif hale getirdiğimde ise ilk etkili bağışı sevgili Sota Sota dan bekleyeceğim :kas

E tabi ki ben de elimi taşın altına koyup, ilk 20 destekçi arasında forumun güvenilir çekiliş sisteminde yapılacak bir çekiliş ile yönetim ekibi hariç arkadaşlar arasında yapılacak çekiliş ile bir hediye vereceğim, detayları duruma göre şekillendiririz artık. Öyle sembolik adı altında incik boncuk değil yine en azından birkaç yüz liralık bazı ürünler var aklımda. İncelemek üzere satın aldığım, sıfır kutusunda elektronik ürünlerden veya elektrikli ev aygıtlarından olur muhtemelen.

Gerek kemera konusunda bilgisi olan uzman arkadaşlardan, gerekse düşüncelerim hakkında görüş bildirmek isteyen arkadaşlardan önerilerini beklerim.

Görüşmek üzere?

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Canon değiştirilebilir lens seçeneğine sahip bu bir avantaj ama Sony sabit olmasına rağmen harika aralıkta ve diyaframda 24-70 mm eşdeğeri 1.8-2.8 zeiss sabit lense sahip

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Hocam Profesyonel olarak bu işi yapmasam da hobi olarak yıllardır hem fotoğrafçılık hem video işiyle uğraşmaktayım. Kamera piyasasını da takip ederim biraz daha detay verirseniz Patreon hedefi ne kadar olacak, ikinci el arayıp bakar mısınız? Yardımcı olmaya çalışırım. Birde bir ön uyarıda bulunayım Youtube vb. mecralarda her incelemeye güvenmeyiniz TV işi gibi bu sektörde de markacılık yapan çok insan var hatta direkt markalar tarafından ciddi indirimli ürünler gönderilip bu yüzden taraflı inceleme yapan yerler de mevcut. Şu vakitten sonra DSLR'a yönelmenizi pek önermem, zaten bir kaç sene içerisinde üretimin tamamına yakını bitirilecektir. Çok büyük fırsat olmadıkça aynasız modellere bakabilirsiniz. Bu arada ilk başta cazip gibi görünse de sabit lensli kameraların kullanım amacınıza uygun olduğunu düşünmüyorum. Uzun yıllar sizin gibi profesyonel amaçlı kullanılacağı için ileride ihtiyaçlarınız değişebilir mesela sub-pixel lere kadar bakmak için büyütme oranı daha büyük bir makro lens gerekebilir. O yüzden değişebilir lensli kameralara yönelin boyut yada kompaktlık gibi bir derdiniz yoksa ki zaten tarif ettiğiniz tür kullanımda bunlara pek önem verilmez. Birde gövdeyi sıfır garantili alsanız bile lensleri ikinci el bakmanızı öneririm zira sıfır tek lens fiyatına tam bir set kurmanız mümkün (büyük diyaframlı düşük ışık lensi, makro lens, genel kullanım için zoom lens vb.).

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam Profesyonel olarak bu işi yapmasam da hobi olarak yıllardır hem fotoğrafçılık hem video işiyle uğraşmaktayım. Kamera piyasasını da takip ederim biraz daha detay verirseniz Patreon hedefi ne kadar olacak, ikinci el arayıp bakar mısınız? Yardımcı olmaya çalışırım. Birde bir ön uyarıda bulunayım Youtube vb. mecralarda her incelemeye güvenmeyiniz TV işi gibi bu sektörde de markacılık yapan çok insan var hatta direkt markalar tarafından ciddi indirimli ürünler gönderilip bu yüzden taraflı inceleme yapan yerler de mevcut. Şu vakitten sonra DSLR'a yönelmenizi pek önermem, zaten bir kaç sene içerisinde üretimin tamamına yakını bitirilecektir. Çok büyük fırsat olmadıkça aynasız modellere bakabilirsiniz. Bu arada ilk başta cazip gibi görünse de sabit lensli kameraların kullanım amacınıza uygun olduğunu düşünmüyorum. Uzun yıllar sizin gibi profesyonel amaçlı kullanılacağı için ileride ihtiyaçlarınız değişebilir mesela sub-pixel lere kadar bakmak için büyütme oranı daha büyük bir makro lens gerekebilir. O yüzden değişebilir lensli kameralara yönelin boyut yada kompaktlık gibi bir derdiniz yoksa ki zaten tarif ettiğiniz tür kullanımda bunlara pek önem verilmez. Birde gövdeyi sıfır garantili alsanız bile lensleri ikinci el bakmanızı öneririm zira sıfır tek lens fiyatına tam bir set kurmanız mümkün (büyük diyaframlı düşük ışık lensi, makro lens, genel kullanım için zoom lens vb.).
İşin aslı, patreon hedefini burada belirleyeceğiniz makine ortaya çıkartacak. Sevgili Aragorn Aragorn un videoları izlediğimde Canon Türkiye ci arkadaşın çok beğendiği modeli merak edip google da yazdığımda 20bin gibi rakamlar gördüm ki mümkün değil o bütçeler.

Lenslerin değişebilir olmasını amatör zihnimde avantaj olarak görüyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Benim önerim basitçe olur. Video için makine alacaksan abi aynasız bir model bakman . Yada foto ve video ayrı olsun diyorsan video için bir gopro bence iş görür.
İlerleyen zaman diliminde bu işin röportaj boyutu olacak sevgili Egemen. Biliyorsun daha önce de bir şirket ile röportaja gidecektik forum adına, hatırlarsanız Umut Sen Ben ortak noktada buluşup gitmeyi planlamış ve o dönem dahi Kamera için kimden EMANET alırız sohbetleri yapmıştık. Sonra Sota Sota ile baktık ki bu iş emanet vs ile olmayacak ve vazgeçmiştik.

Üstünden 2 seneye yakın zaman geçti,durumlar daha farklı artık ve ciddi adımlar atma gerekliliği ortaya çıkıyor.

Profesyonel mikrofonlar, yarı Profesyonel tripd, profesyonel denebilecek programlara sahibiz artık. Sıra kameraya geldi o nedenle zatem 2 kamera kesin olur ancak o gopro kısmını kendim hallederim :)

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Hocam Canon piyasada çok tutuluyor ancak düşük bütçede pek ilgi çekici modelleri yok ayrıca EOS R da o kadar övülecek bir kamera değil video konusunda. Şuan benim gözünde Canon ve Nikon un tek avantajı ikinci el uygun fiyatlı lensler ancak aynasız modeller ayrı lens bağlantı mekanizması kullandığı için adaptör gerekiyor buda avantajı azaltıyor. Biraz daha mantıklı fiyatlara ikinci el Fuji XT-30/XT-3 ve Sony a6300-6400-6500 bakabilirsiniz. Bunlar için uygun fiyatlı güzel lensler yine mevcuttur ve video kalitesi olarak EOS R a çok rahat kafa tutarlar hatta daha iyidirler. Fotoğraf konusunda da üzmezler şuan ben d7200 kullanıyorum bahsettiğim sonylere çok yakın bir sensörü var ve fotoğraf kalitesi en iyi APSC modeller arasında, video konusunda zayıf benim kamera ama Sony ler bu işte gayet iyi zira Fujifilmde öyle zaten siz pek sinematik çekim yapmayacağınız için Full Frame diye tabir ettiğimiz eski 35mm film boyutunda sensörlü kameralara ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum APSC sensörlü kameralar işinizi görecektir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İlerleyen zaman diliminde bu işin röportaj boyutu olacak sevgili Egemen. Biliyorsun daha önce de bir şirket ile röportaja gidecektik forum adına, hatırlarsanız Umut Sen Ben ortak noktada buluşup gitmeyi planlamış ve o dönem dahi Kamera için kimden EMANET alırız sohbetleri yapmıştık. Sonra Sota Sota ile baktık ki bu iş emanet vs ile olmayacak ve vazgeçmiştik.

Üstünden 2 seneye yakın zaman geçti,durumlar daha farklı artık ve ciddi adımlar atma gerekliliği ortaya çıkıyor.

Profesyonel mikrofonlar, yarı Profesyonel tripd, profesyonel denebilecek programlara sahibiz artık. Sıra kameraya geldi o nedenle zatem 2 kamera kesin olur ancak o gopro kısmını kendim hallederim :)
Hocam GoPro konusunda bir öneride bulunayım eğer cihazı çok ekstrem koşullarda kullanmak gibi bir niyetiniz yoksa hemen hemen aynı fiyata Sony RX100MK4 veya RX100MK5 e yönelin ikinci kamera olarak şuan 2500 civarına alınabiliyor ve bir GoPro ya göre çok daha kullanışlı.

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
415
Aksiyon bol olmayacaksa (sürekli değişen odak noktaları, pan ve tilt hareketleri vs.) orta seviye bir DSLR önerebiliriz. DSLR fotoğraf makineleriyle muazzam videolar çekebiliyoruz fakat netleme, odaklanma konusunda video kameralar gibi pratik değil. O seviyeye getirmek için STM lensler takmak gerekiyor ki çok maliyetli diye biliyorum.

L Çevrimdışı

LynXMaSTeR 

Aktif Üye
16 Ocak 2020
145
Video odaklı kullanılacaksa sony kameralar ve lensleri bu konuda daha iyi diyebilirim. Makro çekim, düşük ışıkta fotoğraf çekimi için ise canon 6d düşünülebilir. Kit lenslerle bile makro çekim yapabilirsiniz. Özellikle bu ters bağlama aparatlarıyla anakarttaki devre çizgilerine kadar yaklaşabilirsiniz.

Geri
Üst Alt