Profesyonel Kamera Tavsiyesi

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Sevgili Adem ustam, Mert elbette eos R diyor ancak öneri olarak sunmadım onu ben daha çok eos 50m ya da Sony Zv1 incelemen taraftarıyım, yukarıda bahsi geçen Sony 6... serileri iyi olmakla beraber oldukça eski modeller, eos 50 m biraz daha detaylı incele Ustacım

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Sevgili Adem ustam, Mert elbette eos R diyor ancak öneri olarak sunmadım onu ben daha çok eos 50m ya da Sony Zv1 incelemen taraftarıyım, yukarıda bahsi geçen Sony 6... serileri iyi olmakla beraber oldukça eski modeller, eos 50 m biraz daha detaylı incele Ustacım

İzlediğim kadarı ile Mert bana göre aşmış, Benim evde her koridrodan bile tv çıktığı gibi bu adamın oturduğu koltuktan bile makine çıkıyor abi :kiskis

SONY ZV1 de makineyi cidden sevdim, anlatandan hazedemedim o yüzden videoyu atlaya atlaya izledim ancak an itibari ile ofiste olduğum için artık rahat rahat teknik detaylarına varana kadar inceleyebilirim.

Sanırım bu Eos M50 kafama yatacak gibi ama bilemedim :alala M50 ve ZV1 bu makineleri anlatan adamlar neden böyle gıcık gıcık konuşuyorlar onu çözemedim sadece :kiskis M50 de soldaki adam her şeye muhalefet :kiskis

Bu arada fotoğrafçılık ile ilgili Bizim kaymakamlıkta arkadaşlara bir sorayım bakayım halk eğitimin vs düzenlediği kurslar var ise dahil olayım.

DSLR ABS EBD Hava yastığı bir sürü özel noktası varmış abicim bu işin :kas

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Video odaklı kullanılacaksa sony kameralar ve lensleri bu konuda daha iyi diyebilirim. Makro çekim, düşük ışıkta fotoğraf çekimi için ise canon 6d düşünülebilir. Kit lenslerle bile makro çekim yapabilirsiniz. Özellikle bu ters bağlama aparatlarıyla anakarttaki devre çizgilerine kadar yaklaşabilirsiniz.
Evet ana odak noktam video olsa da, Şu kıytırık Samsung A51 in bana aynı anda sunduğu Düzgün video, istenirse makro çekim, istenirse geniş açı gibi özellikleri sunabilecek bir şey istiyorum açıkçası. Ne bileyim, fotoğrafçılık dünyası böyle olmuyorsa saygı duyarım elbette :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Aksiyon bol olmayacaksa (sürekli değişen odak noktaları, pan ve tilt hareketleri vs.) orta seviye bir DSLR önerebiliriz. DSLR fotoğraf makineleriyle muazzam videolar çekebiliyoruz fakat netleme, odaklanma konusunda video kameralar gibi pratik değil. O seviyeye getirmek için STM lensler takmak gerekiyor ki çok maliyetli diye biliyorum.
Yok canım aksiyon bizim işimiz değil, videoları bilenler biliyor oturduğumuz yerden lak lak yapıyoruz ancak ciddi anlamda benim açımdan önemli olanı bir tv yi benim gördüğüm göz ile size aktarabilecek kaliteyi arıyorum. Bunun kötü örneklerini defalarca gördük, Bazen bakıyorum tv de gösterenden çok dah azengin bir renk veriyor kamera, bazen bakıyorum tv deki o zengin rengi bir türlü aktaramıyor karşı tarafa. Ne ise o olması lazım asıl önemli husus o.

Yoksa kendimi çekmek için yıllardır cep tel kullanıyorum yine devam ederim de detay ve profesyonellik lazım.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
İzlediğim kadarı ile Mert bana göre aşmış, Benim evde her koridrodan bile tv çıktığı gibi bu adamın oturduğu koltuktan bile makine çıkıyor abi :kiskis

SONY ZV1 de makineyi cidden sevdim, anlatandan hazedemedim o yüzden videoyu atlaya atlaya izledim ancak an itibari ile ofiste olduğum için artık rahat rahat teknik detaylarına varana kadar inceleyebilirim.

Sanırım bu Eos M50 kafama yatacak gibi ama bilemedim :alala M50 ve ZV1 bu makineleri anlatan adamlar neden böyle gıcık gıcık konuşuyorlar onu çözemedim sadece :kiskis M50 de soldaki adam her şeye muhalefet :kiskis

Bu arada fotoğrafçılık ile ilgili Bizim kaymakamlıkta arkadaşlara bir sorayım bakayım halk eğitimin vs düzenlediği kurslar var ise dahil olayım.

Hocam Sayın Aragorn Aragorn un önerilerine kısmi olarak katılsamda ZV-1 öneremem o paralara çünkü yeni teknoloji bir kamera değil ikinci kamera olarak mantıklı olur ve yerine hemen hemen aynı özellikte RX100mk4 veya RX100mk5 öneririm yarı fiyatına. Canon M50 hoş kameradır ama M serisi lens bakımından biraz sıkıntılı ve platform zor ayakta duruyor yakında tamamen seriyi bitirebilirler o zaman da aldığınız lensler çöp olur. Bu işte önemli olan lenslerdir makineler ileride değiştirilebilir ancak lensler genelde sabit kalır yatırımınızın lens tarafını daha da uzun ömürlü gibi düşünün çünkü zaten bu işe bulaşınca büyük ihtimalle gövdeyi iki yılda bir çok değer kaybetmeden yenisiyle değiştirirsiniz. Sony kameralar da hep birbirine benzer çok gelişme olmadı son yıllarda sıfır olacaksa gövde a6100 öneririm M50 yerine zaten A6xxx serisi hep birbirlerine benzer ama ikinci elde çok daha avantajlı kameralar bulabilirsiniz zira şuanki kurla gelen kameralar giriş seviye modeller için 7-8bin olmuş. M50 eski model olduğu için nispeten ucuz. A6xxx serisi alırsanız yanına direkt 18-105 lens öneririm her konuda başarılı çok kullanışlı lenstir. Fujifi tarafında da XT-30 Sonylere video konusunda fark atan bir kameradır 1080p çekimi de çok iyidir. Ancak Fujinin de lens seçenekleri biraz daha az.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam kamera tipleri konusunda da şöyle
DSLR=ayna kemanizması var vizörden yani gözünüzü koyduğumuz şeyden gelen görüntü direkt mekanik olarak aynalarla aktarılıyor lensten bu fotoğraf için güzel olsada kameranın gördüğü şekilde değilde direkt lensten baktığınız için acemilik zamanlarınızda pozlamaya yani ışık ayarında sıkıntı yaşayabilirsiniz birde yapısı gereği video çekimi sırasında kullanılamaz mecbur arka ekranı kullanacaksınız. Şimdi asıl önemli kısım performans DSLR lar fotoğraf konusunda iyi olsalar da bunların fokus sensörleri ayna üzerinde bulunduğundan video sırasında otofokusları Canon dışında işe yaramaz Canon bu işi çözmüştür o yüzden bu kadar tutuldu ancak diğer video özellikleri konusunda Bitrate,Codec desteği vb. aynasızlar ciddi avantajlıdır.
Aynasızlar= adı üstünde bu ayna mekanizması yoktur ve vizördeki görüntü direkt küçük bir ekrandan aktarılır bu yüzden gördüğünüz şey kameranın çektiği şeyle aynıdır. Ve bu makinelere genelde hibrit kullanım için tasarlandığı dan foto+video ikisi konusunda da genele bakıldığında daha iyi iş çıkarırlar ve video özellikleri konusunda çok daha gelişmişlerdir özellikle otofokus.
Bunu dışındaki o küçük makinelerde misal ZV-1 yine aynasız mantığıyla çalışır sadece lensleri gömülüdür ve sensörleri daha küçüktür.

Son düzenleme:
Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Hocam Sayın Aragorn Aragorn un önerilerine kısmi olarak katılsamda ZV-1 öneremem o paralara çünkü yeni teknoloji bir kamera değil ikinci kamera olarak mantıklı olur ve yerine hemen hemen aynı özellikte RX100mk4 veya RX100mk5 öneririm yarı fiyatına. Canon M50 hoş kameradır ama M serisi lens bakımından biraz sıkıntılı ve platform zor ayakta duruyor yakında tamamen seriyi bitirebilirler o zaman da aldığınız lensler çöp olur. Bu işte önemli olan lenslerdir makineler ileride değiştirilebilir ancak lensler genelde sabit kalır yatırımınızın lens tarafını daha da uzun ömürlü gibi düşünün çünkü zaten bu işe bulaşınca büyük ihtimalle gövdeyi iki yılda bir çok değer kaybetmeden yenisiyle değiştirirsiniz. Sony kameralar da hep birbirine benzer çok gelişme olmadı son yıllarda sıfır olacaksa gövde a6100 öneririm M50 yerine zaten A6xxx serisi hep birbirlerine benzer ama ikinci elde çok daha avantajlı kameralar bulabilirsiniz zira şuanki kurla gelen kameralar giriş seviye modeller için 7-8bin olmuş. M50 eski model olduğu için nispeten ucuz. A6xxx serisi alırsanız yanına direkt 18-105 lens öneririm her konuda başarılı çok kullanışlı lenstir. Fujifi tarafında da XT-30 Sonylere video konusunda fark atan bir kameradır 1080p çekimi de çok iyidir. Ancak Fujinin de lens seçenekleri biraz daha az.
Şimdi Adem ustanın da dediği gibi aksiyonluk bir iş yok ama gene de hafif olması yeterlidir, Canonun avantajı bir çevirici vasıtasıyla tüm canon ef ve ef-s lensleri kullanabilme özgürlüğüdür, ikinci büyük artı kullanıcı dostu arayüz, neden Sony dedim çıkar tak uğraşmak istemeyen ama kaliteli bir iş olsun diyenler için muazzam bir sabit lense sahip bence 24-70 1.8-2.8 ff eşleniği zeiss lens , harika bir aralık sunuyor, bence her şey için yeterli, fiyata gelirsek maalesef bu parayı hakeden ürünler değil ama bunun suçlusu onlar değil, bizdeki dolar kuru, hayatım boyunca ikinci el ürün kullanmadım çünkü bizde ikinci el kültürü yeteri kadar yerleşmediği için yaşanacak sorunlar çok olur gibi geliyor bana, çok iyi satıcılar elbette vardır ama ben güvenemiyorum, benim gördüğüm kadarıyla ustama çok lens lazım değil, bir de bir tanıtım videosu paylaşırken reklam olmamasına çok dikkat ederim, Mert ve Timur hocalar sektörde kendini kanıtlamış düzgün insanlardır, sonuna kadar güvenirim ikisine de, selamlar şimdilik

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
İkinci önemli şey sensör boyutu buda kameranın ne kadar ışık topladığını belirtdiğinden görüntü kalitesi ve özellikle düşük ışık performansını çok etkiler tabi telefon kameraları yazılım kullanarak bu sorunların biraz önüne geçmiştir yoksa telefon sensörü küçücük bişey ama kamera sektöründe bu atılım daha yaşanmadığından ne kadar sensör o kadar kalite gibi bir yaklaşım kısmen doğrudur. Sensörü ikinci etkisi bu arka plandaki fluluktur büyük sensörlerde DOF dediğimiz odak olayından dolayı aynı diyafram değerinde arka plan daha bulanık gözükür buda hoş profesyonel bir görüntü yaratır.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47

Wp kanalından yazdım abim dönersen konuşalım

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Şimdi Adem ustanın da dediği gibi aksiyonluk bir iş yok ama gene de hafif olması yeterlidir, Canonun avantajı bir çevirici vasıtasıyla tüm canon ef ve ef-s lensleri kullanabilme özgürlüğüdür, ikinci büyük artı kullanıcı dostu arayüz, neden Sony dedim çıkar tak uğraşmak istemeyen ama kaliteli bir iş olsun diyenler için muazzam bir sabit lense sahip bence 24-70 1.8-2.8 ff eşleniği zeiss lens , harika bir aralık sunuyor, bence her şey için yeterli, fiyata gelirsek maalesef bu parayı hakeden ürünler değil ama bunun suçlusu onlar değil, bizdeki dolar kuru, hayatım boyunca ikinci el ürün kullanmadım çünkü bizde ikinci el kültürü yeteri kadar yerleşmediği için yaşanacak sorunlar çok olur gibi geliyor bana, çok iyi satıcılar elbette vardır ama ben güvenemiyorum, benim gördüğüm kadarıyla ustama çok lens lazım değil, bir de bir tanıtım videosu paylaşırken reklam olmamasına çok dikkat ederim, Mert ve Timur hocalar sektörde kendini kanıtlamış düzgün insanlardır, sonuna kadar güvenirim ikisine de, selamlar şimdilik
Hocam ben direkt şöyle düşündüm şimdi bir ZV-1 parasına yaklaşık 2.5 RX100mk4 alabiliyorsunuz ve sıkıntı çıkarsa tepe model olduğundan piyasada yedek parçası mevcut bence değer ikinci el almaya zira 7000 TL ye garantili XT-30 +profesyonel lens almak mümkün. Adem hoca kullanımı kolay olsun diyorsa olabilir bu kompakt kamerlar ama profesyonel kullanımda sıkıntılı olabilir çünkü bu cihazlar küçün olması için üretildiğinden genelde kötü pil ömrüne hatta baya kötü vede çok ısınma problemine yatkındır. O yüzden uzun kayıtlarda üzebilir.

Birde profesyonel kullanımda ilerde belki başka ihtiyaçlar doğabileceğinden lens almak gerekebilir makro vs. ancak ZV-1 ve RX100 seriside her şeyi yapan kameralardır yani adamlar her özelliği koymuşlar hem makro çekebiliyor hem lens çok kaliteli hem sensör güzel ancak yine sensör boyutu cihazın kompaktlığından dolayı küçük olduğundan düşük ışık sıkıntılıdır biraz birde arka plan bulanıklığı çok fazla değildir.

Hocam bu arada önerdiğiniz videolar hakkında ilk mesajda güvenilmez demedim kusura bakmayın biraz öyle anlaşılacak bir yazı olmuş ama ben genelden bahsediyordum kamera incelemelerinde zaten Türkçe kanalları da bilmem ben pek hep İngilizce kanallarda takılırım o yüzden yanlış şekilde anlaşılabilir bir cümle olmuş tekrardan kusura bakmayın.

Son düzenleme:
mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Adem Helvacı Adem Helvacı EOS M50 çok rahat işini görür.Aklında olsun videoyu maksimum 30 dakika çekiyor.Daha sonra tekrar başlatıp çekim yapabiliyorsunuz.Eğer aralıksız çekseydi profesyonel video kamera statüsünde vergilendirilecekti ayrıca sensörün aşırı ısınıp bozulmasının da önüne geçmiş oluyorlar.Kullanacağınız hafıza kartları class10 ve üzeri olmalı ayrıca yedek pil de mutlaka almalısınız.EOS M50 Vlogger kit tam size göre.
Alıntı

Canon EOS M50 video boyutu özellikleri
4K - 3840 x 2160 (23,98, 25 fps)
Full HD - 1920 x 1080 (59,94, 50, 29,97, 25, 23,976 fps)
HD - 1280 x 720 (119,9, 100, 59,94, 50 fps)

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Adem Helvacı Adem Helvacı EOS M50 çok rahat işini görür.Aklında olsun videoyu maksimum 30 dakika çekiyor.Daha sonra tekrar başlatıp çekim yapabiliyorsunuz.Eğer aralıksız çekseydi profesyonel video kamera statüsünde vergilendirilecekti ayrıca sensörün aşırı ısınıp bozulmasının da önüne geçmiş oluyorlar.Kullanacağınız hafıza kartları class10 ve üzeri olmalı ayrıca yedek pil de mutlaka almalısınız.EOS M50 Vlogger kit tam size göre.
Alıntı

Canon EOS M50 video boyutu özellikleri
4K - 3840 x 2160 (23,98, 25 fps)
Full HD - 1920 x 1080 (59,94, 50, 29,97, 25, 23,976 fps)
HD - 1280 x 720 (119,9, 100, 59,94, 50 fps)
Bende bir not düşeyim 4k da lens çarpanı crop 1.6 dan 2.56 ya çıkıyor yani sensörün küçük bir kısmını kullanıyor ve mesela 18mm lens 46mm gibi oluyor 4k çok kullanışlı değil o yüzden M50de ancak 1080p kalitesi gayet iyidir.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Bende bir not düşeyim 4k da lens çarpanı crop 1.6 dan 2.56 ya çıkıyor yani sensörün küçük bir kısmını kullanıyor ve mesela 18mm lens 46mm gibi oluyor 4k çok kullanışlı değil o yüzden M50de ancak 1080p kalitesi gayet iyidir.
Bunun teknik izahını yapan bir döküman var mı çok güzel bir bilgi, görmek isterdim, bu arada siz yazdıktan sonra fiyatlara bir daha baktım, Sony 6000 grubu çok çok pahalı, şu piyasada M50 tüm canon lensleri de bağlama avantajıyla çok öne çıkıyor bana kalırsa Fuji de iyi ama lens bulmak sıkıntı olur, şöyle bir kıyaslama yaptırdım epeyde

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Hocam ben direkt şöyle düşündüm şimdi bir ZV-1 parasına yaklaşık 2.5 RX100mk4 alabiliyorsunuz ve sıkıntı çıkarsa tepe model olduğundan piyasada yedek parçası mevcut bence değer ikinci el almaya zira 7000 TL ye garantili XT-30 +profesyonel lens almak mümkün. Adem hoca kullanımı kolay olsun diyorsa olabilir bu kompakt kamerlar ama profesyonel kullanımda sıkıntılı olabilir çünkü bu cihazlar küçün olması için üretildiğinden genelde kötü pil ömrüne hatta baya kötü vede çok ısınma problemine yatkındır. O yüzden uzun kayıtlarda üzebilir.

Birde profesyonel kullanımda ilerde belki başka ihtiyaçlar doğabileceğinden lens almak gerekebilir makro vs. ancak ZV-1 ve RX100 seriside her şeyi yapan kameralardır yani adamlar her özelliği koymuşlar hem makro çekebiliyor hem lens çok kaliteli hem sensör güzel ancak yine sensör boyutu cihazın kompaktlığından dolayı küçük olduğundan düşük ışık sıkıntılıdır biraz birde arka plan bulanıklığı çok fazla değildir.

Hocam bu arada önerdiğiniz videolar hakkında ilk mesajda güvenilmez demedim kusura bakmayın biraz öyle anlaşılacak bir yazı olmuş ama ben genelden bahsediyordum kamera incelemelerinde zaten Türkçe kanalları da bilmem ben pek hep İngilizce kanallarda takılırım o yüzden yanlış şekilde anlaşılabilir bir cümle olmuş tekrardan kusura bakmayın.
Genel değerlendirmede sana katıldığım için yazma gereği hissettim, isim vermeye gerek yok alayı reklamcı, aradan ayrılanlar benim gözümde Timur Akkurt, Teknoseyir biraz da Technopat, Mert ise uzun zamandır tanıdığım Canon türk forumun admini çok sevdiğim bir fotoğraf tutkunu, şu an Canonda çalışıyor ancak hala güveniyorum kendisine objektiflik mevzusunda

Geri
Üst Alt