>işin bazı teknik kısımlarını geçerek+olası o panele ve hatta seriye yönelik bir motion-handling
sıkıntısı ki bunu bazen genel olarak o serinin yazılım veya panele ait donanım+yazılım
sıkıntısı olma durumu vardır!
>epeyi yıllar evvel hazırlanmış çok kısa bir video vardı ki bence hala geçerli dir bu ve
az da olsa oldukça güzel bir referans vermesi açısından deneyin!
a-"TN" panelli Monitör de sıkıntı hiç yoktur,varsa kaldırın atın o monitörü
b-"IPS" panelli Monitör de çok hafif sıkıntı olur/olabilir,mümkünse TN ile deneyin
c-"VA" paneller de genelde çuvallar,ama önemli değildir özellikle AUO-amv lar da iyice çuvallar
buraya kadar yazdıklarım ortalama 17"/27" arası Monitör ler için geçerli dir
d-"Televizyon" lar da genel de hepsi çuvallar bu video da! IPS yine daha veya en iyisi dir
VA lar çok farklı tepkiler verirler ama çoğu smooth akış sağlayamazlar!
TV nin ebatı büyüdükçe örneğin 49/50" dahil ve üstün de yine çuvallama olur/olacaktır!
++
buraya kadar genel bilgi oldu ama öncelikle siz şu video yu hele bir test edin,sonra tekrar döneriz ana konuya
++
daha önce de yazmıştım TPV/Holland birimi ile bazı yazışmalarımız oluyor diye,ancak her bir isteiğimiz
olumlu olarak dönemiyor! yazılım konusun da herifler iyi çalışıyor ve bazı şeyleri de bug--fix etseler
bile tamamı sıkıntılarıda ya çözemiyorlar ya da bana göre kulaklarının üstüne yatıyorlar!
örneğin donanım da şu olmalı bu yapılmalı diyorum,settings de şu olmalı buna gerek bile yok
v.s desek bile ya tanımıyorlar ya da bir şekilde halledemiyorlar
not;bunların bazıları kullanılan donanım kalitesi/performansı v.s ile de ilgilidir,malum maliyet
sebebiyle çoğu şey atlanıp "ucuza" kaçılıyor,sonra çağırın Ukraynalı veya Rus herifi de bunları
düzeltsin olayı oluyor ama çoğu kere bunu da yemiyor panel!