PHILIPS Aslında Ülke Ekonomisini Düşünüyormuş

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Bu konuyu daha dün yazdım, ya forumdaki konulardan birisinde ya da Youtube da.

BEN KRALIM diyen SONY bile çok güvendiği televizyonuna 2 yıldan 1 gün bile fazladan garanti vermiyor.

Yerli üreticiler ise en azından bu konuda ellerini taşın altına koyuyor ve 3 yıl garanti sunuyorlar.

Bu garanti tatavası da ayrı konu. Yeni moda şimdi 10 yıl kompresör garantisi.

Sizi gidi çakallar siziiii, inverter teknolojisine geçince artık arıza yapmayacağını bildikleri kompresöre ama sadece kompresöre 10 yıl garanti veriyor adam.

Kompresörün tüm sorumluluğu bende, değil 10, 1 yıl dahi garanti verme bana ama cesaretin varsa 5 yıl garanti versene o kompresörü süren ITC kartına :kas

Çakallar ordusu siziii, işiniz gücünüz tüketicinin gözünü boyayıp mal satmak.

TCL den en büyük beklentim buydu biliyorsun. Sahaya yeni girecekleri için çok sağlam bir analiz yapıp, ülkede insanların canını en çok sıkan konu ne ise o konuda bir FARK YARATIR diye düşünmüştüm ama hayallerim yıkıldı maalesef.

Aynen senin dediğin gibi, bize adam gibi güvence versinler başka markanın yüzüne bakmayalım bir daha.

Abi planlı eskitme olduğu sürece o kadar uzun garanti sürelerini görmemiz mümkün değil veya buna devlet kanalıyla el atılması gerekli ama onlarda satılacak her yeni üründen dandik trt için bile vergi alıyorlarki ellerinden gelse süreyi bile kısaltırlar

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Aklıma gelmişken ben awox TV'yi garantiye gönderdiğimde fabrika bana sizin tv yok elimizde size bayiden bir TV gönderelim demişlerdi ve geldi. Bakın bana dandik tv göndermeyin dedim. Hayır efendim olurmu vs. vs. E TV geldi haşat TV'yi bana göndermiş şerefsizler..
Ve o gelen tvde Adem Helvacı Adem Helvacı usta bilir kenarlarda yukarıdan aşağıya kayan çizgi mevcuttu.. Bende TV'yi tekrar gönderdim. Sıfır panel bekliyoruz yapıp göndericez dediler. Neyse awoxda hakkı bey vardı ilgilendi ama tv de yine kayan çizgi var. Tekrar gönderin dediler. İyide benim işim gücüm awox mu? Beni çok mağdur ettiler. Hakkımı helal etmiyorum.
Konuya gelecek olursak bir önceki tv o tv bu TV parçaları birleştirip bana gönderdiler.. Yazıklar olsun bu ülkenin sözde yerli markasına...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yazdım ama sildim ,sadece şunu yazayım ,ben sadece philips olarak traş makinasını eve sokarım ,o da eski yıllardan yani,yeni yıllardan bir ürünü değil :)
Abi aslında teknoloji yönde başarılı oldukları çok nokta var. LG gibi bu adamlar da ülke insanına değer vermiyor.

''İsmimizi kullanıp malı satalım yeter'' mantığına karşıyım ben.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Aklıma gelmişken ben awox TV'yi garantiye gönderdiğimde fabrika bana sizin tv yok elimizde size bayiden bir TV gönderelim demişlerdi ve geldi. Bakın bana dandik tv göndermeyin dedim. Hayır efendim olurmu vs. vs. E TV geldi haşat TV'yi bana göndermiş şerefsizler..
Ve o gelen tvde Adem Helvacı Adem Helvacı usta bilir kenarlarda yukarıdan aşağıya kayan çizgi mevcuttu.. Bende TV'yi tekrar gönderdim. Sıfır panel bekliyoruz yapıp göndericez dediler. Neyse awoxda hakkı bey vardı ilgilendi ama tv de yine kayan çizgi var. Tekrar gönderin dediler. İyide benim işim gücüm awox mu? Beni çok mağdur ettiler. Hakkımı helal etmiyorum.
Konuya gelecek olursak bir önceki tv o tv bu TV parçaları birleştirip bana gönderdiler.. Yazıklar olsun bu ülkenin sözde yerli markasına...

Sizi de bilirim, sizin gibi bu markayı alıp dert çeken yüzlerce binlerce insanı da bilirim.

Bu işler öyle karmaşık ki, mesela görüyorum fabrikada bu işler düzelsin, daha iyisi olsun, insanlara hak ettikleri kalitede ürün çıkartalım diye mücadele eden mühendisler var, öte yandan sadece ceplerini düşünen patronlar var.

Ben kıytırık bir işletme olarak dahi gidip MNG kargo ile kurumsal anlaşa yapıyorum, bu adamlar üç kurulun hesabını yapıp gidip PTT kargo ile anlaşma yapıyor.

Benim kargom teslim ediyor 2 günde, PTT kargo teslim ediyor 15 günde.

Benim kargom sağlam teslim ediyor, PTT kargo tuz buz.

Vatandaşın sağlam yolladığımız televizyonu, PTT kargo tv kolisinin üstünde öyle tepinmiş ki paneli tuz buz geri geldi. Üstüne üstlük bir de fabrikada ürün ''Bunun paneli kırık, garanti dışı'' diye yazı yazıp yollamışlar.

Allah sizin tepenizden baksın emi, Yahu madem öyle, senin anlaşmalı kargon, hasar tespit raporu tutturup vatandaşın malının arkasında dursana, tazmin talep etsene.

Ama olmaz, nasılsa parası vatandaşın cebinden çıkıyor ya, Yaz üstüne notu gitsin.

Adem Helvacı bırakır mı hiç bu işin peşini?

Elbette ki o hali ile TEKRAR geri gönderdim, şu an fabrikada paneli değişti bana sevk ettiler bu sefer Yurtiçi Kargo ile.

Diyeceğim o ki, insanın işini de sevmesi lazım, hizmet verdiği vatandaşını da..

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Abi aslında teknoloji yönde başarılı oldukları çok nokta var. LG gibi bu adamlar da ülke insanına değer vermiyor.

''İsmimizi kullanıp malı satalım yeter'' mantığına karşıyım ben.
Doğru hâlâ ürünleri güzel ama ürünü sattıktan sonra sıkıntı var. Ütü ve tıraş makinesi son iki yılda aldık ikiside iyi çıktı ama satış sonrası destek sıkıntılı. Ama garip bir olay oldu ütü hiç açılmamaya başladı elektrik almıyordu. Ben tamamen parçaladım sıkıntılı bir yanını göremedim, termostatı biraz oynatıp geri birleştirdim ütüyü çalışmaya başladı.:hmmKutusu ve garanti belgesi yanlışlıkla atıldığı için garantiye verememiştik.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi planlı eskitme olduğu sürece o kadar uzun garanti sürelerini görmemiz mümkün değil veya buna devlet kanalıyla el atılması gerekli ama onlarda satılacak her yeni üründen dandik trt için bile vergi alıyorlarki ellerinden gelse süreyi bile kısaltırlar
Abi bu iş artık firmalar değil Devletler işi senin de belirttiğin üzere.

Düzenleme yetkisi, düzeltirse neması kesilecek kişilerin elinde olduğu sürece hiç bir şey düzelmez artık.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Doğru hâlâ ürünleri güzel ama ürünü sattıktan sonra sıkıntı var. Ütü ve tıraş makinesi son iki yılda aldık ikiside iyi çıktı ama satış sonrası destek sıkıntılı. Ama garip bir olay oldu ütü hiç açılmamaya başladı elektrik almıyordu. Ben tamamen parçaladım sıkıntılı bir yanını göremedim, termostatı biraz oynatıp geri birleştirdim ütüyü çalışmaya başladı.:hmm
Modeli ne?

Ayrıca Elektrikli süpürgeler de başarılıdır adamların hakkını yemeyeyim şimdi.

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
Azure Pro GC4889 olması lazım. Galiba kronik termostat sorunu varmış bazılarında. Şikayetvarda termostatı takılıp alev alan birinin fotoğrafı vardı.

Lan bu ütü bizim ütü :)

Çok şükür bir problem yok, pek memnunuz.

Cihazı aratınca fiyat sayfası çıktı. 1700 liralardan bahsediliyor. Şoke oldum resmen. 30.12.2017'de shopandmiles.com'dan 300 kusur liralık yanacak mil karşılığı almışım. Ki shopandmiles fiyatları hep piyasadan az veya çok pahalıdır. 1700 küsur fiyat hiç normal değil, resmen adam şeediyorlar.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Lan bu ütü bizim ütü :)

Çok şükür bir problem yok, pek memnunuz.

Cihazı aratınca fiyat sayfası çıktı. 1700 liralardan bahsediliyor. Şoke oldum resmen. 30.12.2017'de shopandmiles.com'dan 300 kusur liralık yanacak mil karşılığı almışım. Ki shopandmiles fiyatları hep piyasadan az veya çok pahalıdır. 1700 küsur fiyat hiç normal değil, resmen adam şeediyorlar.
Biz de 2018 de 400 küsür liraya almıştık bende şok oldum Google a yazınca. Belki üretimden kalktığı içindir.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Modeli o nedenle sormuştum, Evet tespit doğru.
Aslında bir kere parçadım gerekirse bir daha parçalayıp değiştiririm termostatı ama şimdilik bir sıkıntı yok. Hiç açılmamadan sonra açılıp ark yapıyormuş gibi sesler çıkarmaya başlamıştı söküp takınca düzeldi. 6 aydır bir sıkıntı yok.

Geri
Üst Alt