Palio mu, Yoksa Kia mı?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Arkadaş herkes işini yapsın.

Belli ki araba almak benim işim değil :)

Expertiz raporları motor için %88 olunca aracın yürüyen ve kaportasındaki sorunları görmezden geldik.

Beyaz istedim olmadı
Klimalı istedim olmadı
Arabayı bir gördüm, muhtemelen pulluk bağlayıp tarla sürmüşler.

1.3 Multijet 2003 model 237000km de. Aracı gördükten sonra ilk iş sanayiye gittim motor yağı, triger, filtreler vs için.

Usta ile lifte aldık alttan baktık, Yürüyende ufak tefek müdahaleler gerektiğini söyledi, Rotil keçeleri vs.
Yalnız karteri sökmek istedi usta zira önceden sökülmüş ve yağ akıtmış.
Benim gözüme büyük gelen kusurlar için ustamız ''Canını sıkma her arabada var bunlar'' dedi.

''Beni mi avutuyor acaba?'' derken en fazla 1000tl masraf çıkacağını, motorda hiç bir şey olmadığını sadece kaportadaki göçük vuruk yerler kalacağını onların da aracın gidişine etki etmeyeceğini söyleyince kafama takmadım zira biliyorsunuz zaten eşimi düşünerek aldık bu arabayı (Nasılsa vuracak sağa sola)

Satış işlemleri bittikten sonra şoförler odasına gittik plaka için, Allah'ın sevgili kuluyum herhalde ki plaka ADM çıktı :)

Eşim sadece kalbine değil, arabasının plakasına da yazmış oldu adımı ?

Arabaya yaptığım ilk iş Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK imzalı plakalık almak, Atamızın imzasını hem ön hem de arka plakalık ile birlikte bagaj kapağına da işledim, Kırmızı arabamıza en yakışacak olan da Şanlı bayrağımız olacağı için Ay Yılıdızı da kaputa basıverdim ??

Arabayı 14.000tl ye aldık arkadaşlar. Noterde 273tl, Sigorta için 1400 civarı, plaka için 81tl ödeme yaptık.

Arabanın eksikler ve yapılacaklar listesini yaptım, pazartesi günü ustamıza bırakıyorum nasipse. bir günde tüm işlemlerini halledeceğini söyledi, Usta 1000tl dedi ama, benim isteklerimle muhtemelen 2000tl masraf sonrası bu arabayı gönül rahatlığı ile alır yollara düşeriz artık nasipse.

Bu süreçte tavsiyede bulunan, fikir veren, tecrübelerini paylaşan tüm dostalara selam olsun.

Rabbim çok çok daha iyilerini sizlere nasip eylesin.

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Araba almak araba seçmek hele birde üç kağıtçı piyasadan araba almak birde bizim ülkede çok zor iş..
Ben palio derdim ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Rengi, plaka on numara... Allah'ım kaza bela nazar vermesin inşallah. :bye
Amin değerli hocam, tekrar tekrar çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
Yalnız cidden araba alım satım çok sıkıntılı bir işmiş.
Ben en son yıllar önce dört tane birden araba almıştım ama sıfır almıştım, böyle dertler yoktu.
Araba gelene kadar klimalı diye biliyorduk sayın hocam. Adamı da taa Antalyadan getirttik, Ne yalan söyleyeyim ayıp olmasın diye aldık arabayı. :)
İlanları karıştırmışız biz :kiskis
Muhtemelen 3-5 ay sonra bunu verir bir klimalı ile değiştiririz diye düşünüyorum :)

Hayırlısı bakalım.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Amin değerli hocam, tekrar tekrar çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
Yalnız cidden araba alım satım çok sıkıntılı bir işmiş.
Ben en son yıllar önce dört tane birden araba almıştım ama sıfır almıştım, böyle dertler yoktu.
Araba gelene kadar klimalı diye biliyorduk sayın hocam. Adamı da taa Antalyadan getirttik, Ne yalan söyleyeyim ayıp olmasın diye aldık arabayı. :)
İlanları karıştırmışız biz :kiskis
Muhtemelen 3-5 ay sonra bunu verir bir klimalı ile değiştiririz diye düşünüyorum :)

Hayırlısı bakalım.
Sıfır araç alımında bir tane kendine alırken bir tane de haramzadelere aldığın sıkıntı vermiyorsa, en kolayı aslında... :krokop

(sağ kanattan ortayı kestim hocam, voleyi vurmak sana kaldı)

:hihi

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
IMG_20200118_180030d3f4bc4ccaadc8b0.jpg
IMG_20200118_180021a83794843f5b2bbe.jpg
IMG_20200118_1800128efcead6c2e3d661.jpg
Hayırlı Uğurlu olsun allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin EE adem abi hani Baklavalar :hihi:hihi:hihi:hihi

Geri
Üst Alt