Oyun için TV tavsiyesi

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
albanez albanez, Can Abim 100ms yuksek bir rakam
Mesala bu testi bende yaptim
Tv notebook ekranı arasında zaman farkini ciplak gozle rahatca gorebiliyorsun

Fareye hareket ettirdiginde
100ms'de fare imlecinin gec tepki vermezmi
Ben mi yanlis dusunuyorum

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
100ms çok yüksek demektir!
ancak fare ile bunu anlamak daha zordur veya o fark insana az gibi gelir ama mutlaka fark vardır ancak
oyunlar da 50/60ms idare eder! bunun üzeri mutlaka falso verir,sırf fare hareketiyle olmuyor bu iş!

orada daha çok mekanik-belirli bir işlem varken oyunlar da,hızlı sahneler de(Film örneğin)bu daha belirgin
ortaya çıkar çünkü sistem emirleri aldıkça işliyor ve bunu da ms cinsinden yapmak zorundadır!
ama yapamıyor! 100ms ile bir bok olmaz aslında!

Tekrar yazıyorum bu değerin iyi bir smooth akış sağlaması için max.80ms olması gerekiyor Normal/Standard
mode larda!

Gaming için de max.2-frame-lost dediğimiz 32ms olmalıdır! ancak insan gözü ve refleksleri 32ms yi anlamaz!
sıfır gibi algılar! ama iyi ve sıkı bir gözleri refleksleri olan adam 40/50ms leri de anlamaya başlar ufaktan!
ama 60ms de hemen anlar!

Ben normal de 60ms ye "normal" diyorum artık :mutlu

normal "TV izlerken" bunları anlamazsınız yada atlarsınız;ortalama 120/180ms ile çalışırlar ve su götürür bu değerler!
ama "FILM" çok farklıdır;burada PDP ler hariç(bazıları tabi ki her PDP de değildir)PJ ler de hariç LCD ler kötü çuvallıyor!

Bunu aşan Sony dir diğerleri hepsi falso dur!(eski marka ları geçiyorum tabiki)

FILM işlemesi LCD ye göre değildir çünkü LAG çok yüksek dir+24fps si zaten adam gibi işleyen panel yok!

"DİZİ" ler;Türk işi olanlar bunlar 24fps filan değildir yaw bildiğiniz video çekimleri falso yapmaz
ama Hollywood tarzı Diziler(hepsi değil ama) 24fps ile çekiliyor bu Diziler de LCD ler de falso yapar/yapıyor v.s

LCD ler normal olarak bütün bu işler için uygun bir izleme aygıtı da değildir!

Ortada Sharp/Pio/Tosh/Hitachi v.s gibi bazı bu işler de gerçekten "teknoloji" bulan geliştiren adamlar da
kalmayınca LCD ler ileri gideceğine geri gitmiştir!

Caponlar oyun manyağıdırlar! 7 den 70 e herifler paso Gamer dırlar yaw:hoba1
Oyun salonların da eskiden sadece Sharp olurdu! sonra Sony ve Tosh da girdi ama Sharp manyak LAG
verdiği için tahtı hiç bırakmadı,bu arada caponlar yakın zaman kadar LCD lere "Sharp" derlerdi,herifler
TV veya Panel v.s demezlerdi Sharp derlerdi!

Sony bu işe çok kafa yordu başarılı da oldu özellikle eskiden beri 24fps Kralı Sony dir:ok
Tosh bunu bir adım daha da ileri götürdü özellikle LAG de hepsinin ağzına mıçtı:hihi
ne VA dedi ne de IPS dedi(bazı serileri tabiki yani hepsi değildir) alayını yere serdi LAG değerlerin de

Sonra ortaya şu sonuç çıktı

FILM de(24fps de)

1.sıra Sony
2.sıra Tosh

Aslında total de Sharp Kral dır ama herifler çok önce Dükkan kapadılar!

Sony ise hep 24fps de en iyisi olarak bugüne kadar kalmıştır,Tosh da Dükkan kapayınca alemin bugün
için 24fs Kralı da Sony dir:ok

Bu arada Philips de bunlar dan aşağıya kalmıyor belirteyim! ama eski serileri! veya bazı eski serileri
kısmen de daha yeni bazı serileri gibi!

Sony gibi Philips de bu 24fps işinde sistem bulan-geliştiren bir üreticidir:ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
albanez albanez tesekkur ederim abim
Bu is ado hocamiza ihale oldi
Fabrikadan bu panelin tepkime suresini
Ogrenirse makbule gecer Adem Helvacı Ado

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Beyler bence önce oyunları oynayın sonra yorum yapın,boşverin 100ms sini veya 50ms sini!
yani siz kendiniz oyunla deneyin neler yapıyor panel sonra bakarsınız diğer durumlarına

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Oyun Moduna Aldıktan Sonra Yapılan Test 14-19ms Arasında Cogunlukla Sonuc 15-16ms Cıvarı Cıktı

Normal Modda 100ms Cıkıyor Sureklı.

nZHnR.jpg

nZYFc.jpg

nZNWN.jpg

nZTst.jpg

nZLje.jpg

K Çevrimdışı

kaya.cihat92

Aktif Üye
6 Kas 2017
555
Sota Sota, s3nin degerlwr super ustam bnm tv dinamik sinema hepsi 100ms.ama soyle bi dusuncem var.tv ilk geldiginde ayarlardan film algilayici yuksek kapali yapinca paneldeki hareketler yumusuyodu guncelledikten sonra tepki vermkyo artik muhtemelen butun modlarda 100 ms cikmasinin sebebi bu. Adem Helvacı Ado ustama rica ettim full yazilim verecek bide o zman deniycem

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
@undefined, Benım Makına

Samsung 55'' Full HD 600hz CMR 2013 Model, Oyle Hayım Sahım Bırsey Degıl 66xx Serısı.

Bence Yazılım Guncellemesı Bekleyın Ado Hocamın Yaptıgı Gerı Bıldırımlerle

Sorunların Cozulecegını Dusunuyorum :ok

Y Çevrimdışı

yusufislam

Yeni Üye
8 Nis 2018
20
40
bilgisayar ekranına görüntü aktarıp 2 sinin fotoğrafını mı çekiyorsunuz. iyide aktarım yaptığınız kablonun kalitesi bunu direk etkileyecektir. mesela bende 10 metre dandik hdmi kablo var görüntü nerdeyse 1 sn geç gidiyor. bayağı bayağı farkediyorum. oyun oynanmıyor sadece film izlemek için kullanıyorum. siz 1.5 metrelik kaliteli bir kablo kullanırsanız çok düşük değerler alacaksınızdır.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
bilgisayar ekranına görüntü aktarıp 2 sinin fotoğrafını mı çekiyorsunuz. iyide aktarım yaptığınız kablonun kalitesi bunu direk etkileyecektir. mesela bende 10 metre dandik hdmi kablo var görüntü nerdeyse 1 sn geç gidiyor. bayağı bayağı farkediyorum. oyun oynanmıyor sadece film izlemek için kullanıyorum. siz 1.5 metrelik kaliteli bir kablo kullanırsanız çok düşük değerler alacaksınızdır.
Kullandigim Kablo yaklasik 8 Yillik
Markasi suan aklimda degil
Bu sekilde teştin dogru olmadigini
Zaten enbastan beri soyluyorum
Kullanilan kablo, Ekran karti etmenler
sonucu dogrudan etkiler.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
o yukarıdaki 15/20ms lik değerlere + olarak TN nin lag değeri olan 15/20ms de eklenecektir dalgaya düşmeyin:mutlu

Game mode ile min.30/35ms normal sayılır bunun altı zaten olmaz! ya da olur ama bu panellerle de olmaz!

Bir not daha o test de kullandığınız TN panelin de tam bir sağlıklı LAG durumunu ölçmek gerekiyor biz
ortalama 15/20ms diyoruz ama 30/40ms olan TN ler de vardır o zaman son bulduğunuz kronometre değerleri de
yine daha fazla yükselecektir!

Ve son olarak "stabilite"!! asıl önemlisi budur

A-static resim veya benzer bir ölçüm de fix 100ms çıkar ama işleme başlayınca sapıtmaya da başlayabilir!

B-bunun olması gereken değeri de ortalama 100ms yi örnek alırsam 90/110 arası olursa stabil de işliyor demektir
ama paneller böyle değildir büyük çoğunlukla ve bir an 100 ortalamasın dan çok kısa süre 50/60ms lere düşer
sonra sapıtıp 180ms ye çıkar ve Dansöz gibi oynamaya başlar ki panellerin de çoğu yaklaşık böyle dir!

C-Salt 100ms veya Game mode ile örneğin TN+sizin değer de bulduğunuz rakam 40ms olsun ama işlem de böyle
tek bir hat da40ms diye gitmez ve çoğunlukla bunun hep üzerinde gider

D-Sistem de neyi kapatırsanız kapatın geri planda bir sürü etken bu LAG değerini hep yükseltecektir
onun için "Monitör" gibi TV olsun diyoruz:hoba1

++

Bu işi şu anda en stabil/başarılı götüren Sony dir(IPS/VA olarak) Philips ler de fana saylmaz ama her paneli böyle değildir!
Sony ise her paneli yaklaşık aynı stabiliteyi yakalıyor!

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kullandigim Kablo yaklasik 8 Yillik
Markasi suan aklimda degil
Bu sekilde teştin dogru olmadigini
Zaten enbastan beri soyluyorum
Kullanilan kablo, Ekran karti etmenler
sonucu dogrudan etkiler.

Abi ben o testi başından beri dikkate almadım ve cevap yazmaya da gerek görmedim zaten :kiskis

(Cevap yazsam ürünü savunuyorum algılanacak o yüzden gereksiz gördüm yazmayı)

T Çevrimdışı

Tayyar

Yeni Üye
26 May 2018
33
43
Hocam PC için spesifik birkaç öneri sunabilirim.

Nvidia panelinde Vsync forced off, max prerendered frames 1, triple buffering off yapip, oyunlarınızı Exclusive fullscreen modunda oynayın ve oyun içinde bir frame rate sınırlama aracı yoksa (ki varsa bile) MSI afterburner yazılımıyla 60 FPS global limit koyun 3d uygulamalara.
Bu şekilde çekilir kılınıyor mu oyunlar?

Kılınıyorsa, şu adımı da ekleyeyim:

Nvidia panelinden vsync'i force on, triple bufferingi force on yapın hocam, prerendered hâlâ 1'de kalsın.

vsynctester sitesinden ekranınızın tam hertzini öğrenin. Binde birin bile öenmi var. Sonra MSI afterburner'ın Riva tuner adlı yazılımında şunları yapın:

"C:\Program Files (x86)\RivaTuner Statistics Server\Profiles" konumundaki global dosyasını metin düzenleyiciyle açın (admin izni isteyebilir) ve framerate sekmesi altını şu şekilde yapın

Limit=59993
LimitDenominator=1000

Benim 59993 yazan yere siz ekranınızın tam tazeleme hızından -7 çıkararak gireceksiniz. Örneğin test sonucu 60.004 Hz çıktıysa, 59997 gireceksiniz. Bu ne işe yarıyor derseniz, kısa cevabı input lag (tuştan ekrana) azaltıyor. Uzun cevaba çok girmek istemiyoum zira direct3D'nin vsync esnasında oyun motoruna baskı yapması vs vs karmaşık işler.

MSI afterburner ve Riva tuner her oyun oynayacağınızda açık kalmalı.

Ha, vsync forced off'ken bile çok input lag varsa, ne yazık ki yapacak bir şey yok PC üzerinde.

Geri
Üst Alt