100ms çok yüksek demektir!
ancak fare ile bunu anlamak daha zordur veya o fark insana az gibi gelir ama mutlaka fark vardır ancak
oyunlar da 50/60ms idare eder! bunun üzeri mutlaka falso verir,sırf fare hareketiyle olmuyor bu iş!
orada daha çok mekanik-belirli bir işlem varken oyunlar da,hızlı sahneler de(Film örneğin)bu daha belirgin
ortaya çıkar çünkü sistem emirleri aldıkça işliyor ve bunu da ms cinsinden yapmak zorundadır!
ama yapamıyor! 100ms ile bir bok olmaz aslında!
Tekrar yazıyorum bu değerin iyi bir smooth akış sağlaması için max.80ms olması gerekiyor Normal/Standard
mode larda!
Gaming için de max.2-frame-lost dediğimiz 32ms olmalıdır! ancak insan gözü ve refleksleri 32ms yi anlamaz!
sıfır gibi algılar! ama iyi ve sıkı bir gözleri refleksleri olan adam 40/50ms leri de anlamaya başlar ufaktan!
ama 60ms de hemen anlar!
Ben normal de 60ms ye "normal" diyorum artık
normal "TV izlerken" bunları anlamazsınız yada atlarsınız;ortalama 120/180ms ile çalışırlar ve su götürür bu değerler!
ama "FILM" çok farklıdır;burada PDP ler hariç(bazıları tabi ki her PDP de değildir)PJ ler de hariç LCD ler kötü çuvallıyor!
Bunu aşan Sony dir diğerleri hepsi falso dur!(eski marka ları geçiyorum tabiki)
FILM işlemesi LCD ye göre değildir çünkü LAG çok yüksek dir+24fps si zaten adam gibi işleyen panel yok!
"DİZİ" ler;Türk işi olanlar bunlar 24fps filan değildir yaw bildiğiniz video çekimleri falso yapmaz
ama Hollywood tarzı Diziler(hepsi değil ama) 24fps ile çekiliyor bu Diziler de LCD ler de falso yapar/yapıyor v.s
LCD ler normal olarak bütün bu işler için uygun bir izleme aygıtı da değildir!
Ortada Sharp/Pio/Tosh/Hitachi v.s gibi bazı bu işler de gerçekten "teknoloji" bulan geliştiren adamlar da
kalmayınca LCD ler ileri gideceğine geri gitmiştir!
Caponlar oyun manyağıdırlar! 7 den 70 e herifler paso Gamer dırlar yaw
Oyun salonların da eskiden sadece Sharp olurdu! sonra Sony ve Tosh da girdi ama Sharp manyak LAG
verdiği için tahtı hiç bırakmadı,bu arada caponlar yakın zaman kadar LCD lere "Sharp" derlerdi,herifler
TV veya Panel v.s demezlerdi Sharp derlerdi!
Sony bu işe çok kafa yordu başarılı da oldu özellikle eskiden beri 24fps Kralı Sony dir
Tosh bunu bir adım daha da ileri götürdü özellikle LAG de hepsinin ağzına mıçtı
ne VA dedi ne de IPS dedi(bazı serileri tabiki yani hepsi değildir) alayını yere serdi LAG değerlerin de
Sonra ortaya şu sonuç çıktı
FILM de(24fps de)
1.sıra Sony
2.sıra Tosh
Aslında total de Sharp Kral dır ama herifler çok önce Dükkan kapadılar!
Sony ise hep 24fps de en iyisi olarak bugüne kadar kalmıştır,Tosh da Dükkan kapayınca alemin bugün
için 24fs Kralı da Sony dir
Bu arada Philips de bunlar dan aşağıya kalmıyor belirteyim! ama eski serileri! veya bazı eski serileri
kısmen de daha yeni bazı serileri gibi!
Sony gibi Philips de bu 24fps işinde sistem bulan-geliştiren bir üreticidir