Oyun için TV tavsiyesi

4 Çevrimdışı

45mmt90

Yeni Üye
29 May 2018
3
Selamın aleyküm herkeze hayırlı akşamlar aranızda yeniyim bu gün üye oldum Ps3 var bende ve tv almak istiyorum tv hakkında da pek bilgim yok ps3 den sonra ps4 pro veya pc bağlayıp oyun amaçlı bir tv almak istiyorum bu konu için yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ediyorum şimdi den

K Çevrimdışı

kaya.cihat92

Aktif Üye
6 Kas 2017
555
Vestel kisvesi altında hic bir ürunu alma kardesim.bnde var 2500 lirq para verdik tv nin ms degeri 100 oyun moyun hak getire.sony samsung philips onlardan bak.veatel guya ülkede uretiyi malları digerleri gibi gümrükte vergide vermiyo ama o paralara daha kaliteli tv de üretmiyo

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Aleyküm selam kardeşim hoşgeldin.

Öncelikle bilinçli bir tüketici olarak ne amaçlı tv aldığınızı ve/veya alacağınızı biliyorsanız ne marka alırsanız alın o TV sizin işinizi görür bunu unutmayınız. Bu forumda defalarca dile getirdiğimiz üzere Bilinçli bir tüketici ürünü önce kendi gözü ile inceler, mümkünü var ise kullanım amacı doğrultusunda bağlantı sağlar test eder, Teşhirdeki tv ler sizlere makyaj malzemesi olarak koyulmuyor, gidip kumandayı alıp kurcalayıp, usb bellek ile kendi filminizi takıp izleyip ve hatta Konsolunuzu götürüp bağlayıp denemeniz için orada o ürünler.

Herhangi bir teknoloji mağazasına gidip dilediğiniz incelemeyi yapmakta serbestsiniz kimse itiraz etmez size.

Yanınıza yanaşan marka promotörleri veya işten hiç anlamadığı halde marka karalayanlar olacaktır hiç kulak asmayın lütfen siz kendi bağlantınızı yapıp kendi testinizi uygulayın.

Birisi vardır amacı mal satmaktır, Bir başkası vardır o markadan ürün almadıysanız amacı size başka markayı aldırmamaktır, bunların hepsi market/marketçi hileleridir albanez albanez Can abimiz iyi bilir bu çakalları :kiskis

Rica ediyorum markaya değil, amacınıza odaklanın ve bu doğrultuda ürün satın alın. Size ''Şu ürün iyi'' veya ''Bu ürün kötü'' diyenlere kulak asmayın bizler de dahil olmak üzere. Buradaki tek kriter kendinizsiniz.

Bizler burada size bir kaç teknik detay verir, bazı ipuçları sunarız o kadar. Nihai karar mutlaka sizin olmalı :ok

Şimdi gelelim kullanım amacının doğrultusunda sizin neler alabileceğinize.

Gönül ister ki PHILIPS POS9002 alın.

O zaman PS5 çıksın onu da takarsınız. Lakin 2000TL bantlarında tv alıp sonra da 10.000TL lik ürün performansı beklemek, bunu bulamayınca satın alınan paranın karşılığının bu olduğunu unutup ürüne çamur atmanın da ben doğru olmayacağını düşünüyorum o nedenle sizin bütçenizi yüksek tutmanız gerekir ki ileride bu foruma gelip bizlere ''Siz söylediniz ben aldım ama istediğim gibi çıkmadı'' demeyin :ok

Bu anlamda öncelikle bir bütçe ve boyut belirleyin, ona göre size uygun hangi ürünler hangi üreticiler var ona bakalım. Belki de size ambilıght destekli bir tv aldırırız, oyun keyfinize ayrı bir hava katar :ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
K kaya.cihat92, kronometre acip fotograf cekerek
Test yapmak dogru bir yontem değildir
Bircok etmende sonuc etkilenebili

Tepkime suresinin olcumu donanimla yapilir
Yada test yaptığını iddia eden eski bir
Yazilimda mevcut
Enazindan bu yazilimla deneyin
Programin adi tireal tft test

K Çevrimdışı

kaya.cihat92

Aktif Üye
6 Kas 2017
555
Sota Sota, hocamm bnde cok sasirdim cunku laptopun mouse u pc ve tv de ayni anda hareket edio ama ms degeri asiri yuksek cikti.youtube da fekah bu sekilde olcum yapiolardi

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Sota Sota, hocamm bnde cok sasirdim cunku laptopun mouse u pc ve tv de ayni anda hareket edio ama ms degeri asiri yuksek cikti.youtube da fekah bu sekilde olcum yapiolardi
Aman hocam yapmayin etmeyin
Oyle test mi olur
Kullandiginiz telefonun
yazilimsal durumu
Islemci gucu
kamera tepkime hizi
Sizin elinizin tepkime hizi
Bunlarin totalini buluyorsunuz siz :ok

K Çevrimdışı

kaya.cihat92

Aktif Üye
6 Kas 2017
555
Sota Sota, mevzu bu hocam hatalımı diyosunuz yani

20180529_223802-png.png

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Beyler bu değerler normaldir yaw!

Birisi "TN" panel en dandik ama Hızlı budur! 100ms de normal dir!

Ama hangi Mode bu??? Game/Movie/Standard v.s hangi mode ile bu değerleri aldınız???

Siz bunu bence "Game mode" aktif edin öyle ölçün,ama bu Game mode tur diyorsanız
bu değer çok yüksek dir!

Gelelim işin pratiğine,Gamer iseniz o zaman hangi oyunlar çok hızlı v.s bilirsiniz
takın bunu PS4/3 hangisi varsa oyunu başlatın ve bir süre oynayın bakalım tepkimeleri nasıl
ve şayet pek bir sorun yoksa veya rahatsızlık verecek bir gecikme yoksa o zaman normal dir demektir!

Sony eksiden çok hızlıydı ama artık değil! yine de bu anlam da bir Sony(ister VA ister IPS)biraz daha iyidir!

ya da alıp PS4 cihazı gidip tek tek kontrol etmek gerekiyor ki bu da ne kadar rahat olur bilemiyorum

"Yabancı Test Siteleri" bunların verdikleri değerler küllüm yalnıştır!!
Metodları şimdiler de LeoBudnar testi ile yapılıyor ve "düşük çıkıyor" onun için bu sitelere bakınca
çok büyük çoğunlukla 1/2 oranında düşük değerler görmektesiniz!

Şimdi Gaming de "16-frame-lost" min.değer dir,hiç bir panel şu anda zaten değildir/olamaz zaten!
yani en hızlı panel olsa(o da TN olur) min.16ms Lag olur! x2 derseniz ki çoğu panel bunu da beceremez ve 32ms
çıkar!! ve en iyi ihtimalle de 3x frame-lost olacaktır ki bu da 48ms dir!

VA da çok zor,IPS de belki!

Tosh IPS olursa "belki" olmaz sadece! çünkü Tosh-IPS TN gibi inanılmaz hızlıdır!

Siz bunu ortalama VA da x4 lost derseniz 64ms gibi aslında oldukça iyi bir değer alırsınız ki
çoğu Gamer bununla idare eder,aşırı hassaslar ise bunu yemez ve yavaş der!

Tavsiyem "GAME Mode" ile test edin!! 100ms çıkarsa oyun oynanmaz bununla!
100ms ne yaw kafayı kırdırır adama veya kalkıp adam tekme atar panele:hihi

Şimdi yeni nesil paneller de sistem Game mode ile oldukça hızlanıyor! her şeyi off haline getirip
oyunlar da fazla lag yaptırmıyor ama denemek lazım

Bunun olması gereken değeri 16ms dir max!! insan bunu anlamaz 32 de su götürür ki bunu anlayacak insan
pek yoktur! 32 üstünü insan anlıyor!

Beyler bu panellerin normal lag değerleri Sony de dahil 100ms den BAŞLIYOR yaw!

Bunlar ne PDP ne Tosh VA/IPS ne de çoğu eski nesil paneller filan gibi değildir!

100ms ne yaw??? buradan başlarmı kardeşim! herifler 100/120/180ms filan değerler buluyor!

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Aman hocam yapmayin etmeyin
Oyle test mi olur
Kullandiginiz telefonun
yazilimsal durumu
Islemci gucu
kamera tepkime hizi
Sizin elinizin tepkime hizi