kardeş "NORMAL" demiştim hatırlarsan
o yaptığın test ile örneğin max.35/40ms alırsan iyi demektir!
zaten 35ms nin altında alamazsınız!
benim bir ara kısa süre kullandığım Panasonic E5 serisi panel de o testle ölçüm yapıp TF/DH de vermiştim
ortalama 30/35ms çıkıyordu! ama bu değeri ben Normal/Standard Mode ile almıştım! Game Mode ile
15ms almıştım!!! fena değil demiştim
Bir de şöyle bir önemli veya ciddi önemli bir ayrıntı daha vardır;
Siz o testi TN panelli Monitör/Notebook v.s ile yapıyorsunuz ama unutmayın ki TN bile olsa bunun da bir LAG
değeri vardır ki bu da min.10/15ms dir ortalama alırsam 15ms diyebilirsiniz şimdi bu aldığınız değeri
doğru okumak için hesabı da şudur; 15ms+100ms=115ms olur yani buda "sıfır LAG" olan CRT ye göredir!
CRT "sıfır" dır beyler;TN en hızlısıdır ama o bile CRT ye göre ortalama 15/20ms LAG fazlası veriyor!
siz bu durumda bu ortalama 15/20ms yi de+olarak diğer bulduğunuz değerin üzerine koyarsanız o zaman olur!
>CRT=sıfır LAG
>PDP ler;5ms den başlar ebat büyüdükçe 20/25ms lere kadar çıkar ama 50/60ms çıkarsa o PDP de yaramaz demektir!
Not;ben Pio ve bazı Pany den bahsediyorum
>TFT-LCD paneller;bu anlam da kötüler hatta ciddi çuvallıyorlar
Günümüz IPS/VA panel LAG ortalaması 100ms den "BAŞLAR" herifler de zaten 120/150ms lere NORMAL diyorlar!
ülen bunun nesi normal ama elleri mahkum NORMAL diyorlar!
Bunlara da takılmayın,alacak panel o zaman yoktur!
Ana sebeb;mevcut sistem yapısı içine sokulan her bir özellikler ve benzeri işlemler v.s sistemi tıkıyor!
zaten panel malum yani yavaş bir de bunlar daha da yavaş yapıyor!
Eski den bilin bilir sürekli şunu yazardım; 3D yi atın panelin içinden,zira anasını ağlatıyor sistemin "çalışmasa bile"!!
Sonunda duydular sesimi attılar 3D yi,iyi de be mübarek diğer özelliklerini niye tıktın içine iyice mıçtın şimdi
O zaman yaptığımız bu yukarıda test için bir de kafadan 15/20ms daha ekleyin derdim!
formül şöyle olurdu yaklaşık 15ms TN den geliyor+15/20ms de 3D den geliyor+sizin bulduğunuz o değer 80/100ms=
artık ne çıkarsa!
Not;bu arada benim 42 lik Tosh-IPS panel de bu testi sonucunu yazmıyayım ama şunu belirteyim panel de 3D de vardır!
ve yine yukarı da bahsettiğim eski Panasonic panelim den de daha hızlıdır veya bayağı hızlıdır
Ben bunu ilk aldığım da Akdeniz Bisiklet Turu vardı;TRT de 3D veriyordu bir ara ülen yayını bir açtım,hemen pedallara
baktım çünkü ilk falsoyu oradan verir sankim 2D HD izler gibiyim! uzun süre izledim hiç falso vermedi!
3D de bu kadar hızlı sahneler de falso vermeyen panelin LAG değeri zaten neredeyse yok demek gibidir yaw
sonra ölçtüm üşenmedim yazmıştım DH de
50/60 kadar foto aldım sapma yapıyormu diye milim kaymadı yaw panel!
Panasonic 35ms idi "fena değil" demiştim Toshiba için ne demem gerekiyor bilemiyorum gari
++
Diyorum ya bu işin boku çıktı diye,gerçekten aynen öyle oldu!
Saha da adam gibi oyuncu filan kalmadı beyler! haybeci heriflere forma giydirmişler çıkın oynayın diyorlar!