Oyun için TV tavsiyesi

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
K kaya.cihat92, Vallahı Attıgım Ekrandan Sende Gordun Sonucu

PC Donanım Durum Etkısı Dıyorum, 100ms Cıddı Bır Fark Bunu Oyun Oynerken Yada

Fare Imlecı Hareklerınde Yada Klayvede Yazı Yazerken Rahatlı Farkedersın :ok

C Çevrimdışı

cerka95

Yeni Üye
29 May 2018
4
24
Samsung 43MU7000 almak fikrindeyim internette 2.390 TL ye buldum sizce fiyat iyimi dahada düşermi Televizyondan beklediğim özellik Konsol oyunlarında harika görüntü ve filmleri sanki içindeymişim gibi hissetmem sizce bu televizyon ile bunlar mümkün müdür acaba ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
K kaya.cihat92, Sen Gozler Hassas Degıl Dıyelım,Ozaman Benım TV Daha Bılgısayar Ekranına Dusmemıs Goruntuyu Yansıtıyor

Benım TV Muneccim Ozaman :saskin

Kendını TV Sıkıntı Var Olarak Sartlandırıyorsun

Fare Imlecı Senkron Hareket Edıyorsa 100ms Olamaz :ok

K Çevrimdışı

kaya.cihat92

Aktif Üye
6 Kas 2017
555
Sota Sota, hocam senin tv de ayni laptoptan 100 ms geriden geliyo onden gitmiyo
1.resim 21.038-20.938
2.resim. 20.338- 20.438
3.resim. 21.588-21.688

T Çevrimdışı

Tayyar

Yeni Üye
26 May 2018
33
43
Gamepad ya da fareye bağlanmış bir led ışık (tuşa basıldığında yanacak şekilde) ve 240 FPS kamera ile ingame testi yapıyorlar genelde. 60 FPS bir oyunda, her dört kamera frame'i bir monitör/tv frame'ine denk geliyor.

Bu şekilde ölçüldüyse ve 100 ms çıktıysa sonuç, içler acısı. Benim PAnasonic plazma oyun modunda 30-40 civarlarındaydı yanılmıyorsam ve twitch shooter ya da comboya dayalı (MK, SF ve Tekken) gibi oyunlar, oyun modu haricinde oynanmıyor.

Bu yüzden hocam, oynayacağınız oyun türünün de seçiminizde etkisi olacak.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Sota Sota, hocam senin tv de ayni laptoptan 100 ms geriden geliyo onden gitmiyo
1.resim 21.038-20.938
2.resim. 20.338- 20.438
3.resim. 21.588-21.688

Bugun orucun basima vurdu suan bunu daha iyi hisseder oldum
Kusura bakma algilama zayifladi
Aynen +100ms
Bu tv yillarca ps3 oynadim zerre kadar sikayetim olmadi
100ms tepkis suresi imkansiz vesselam.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,006
Gamepad ya da fareye bağlanmış bir led ışık (tuşa basıldığında yanacak şekilde) ve 240 FPS kamera ile ingame testi yapıyorlar genelde. 60 FPS bir oyunda, her dört kamera frame'i bir monitör/tv frame'ine denk geliyor.

Bu şekilde ölçüldüyse ve 100 ms çıktıysa sonuç, içler acısı. Benim PAnasonic plazma oyun modunda 30-40 civarlarındaydı yanılmıyorsam ve twitch shooter ya da comboya dayalı (MK, SF ve Tekken) gibi oyunlar, oyun modu haricinde oynanmıyor.

PDP zaten LCD'den bu konuda ileridedir benim bildiğim.
albanez albanez hocamın dediği şey normal modlarda 100 milisaniye ve üstü çıkması normal(!)dir fakat oyun "game" modunda 30-40 gibi değerlere inmesi gerekir. Söylediklerinden ben öyle anladım.

K Çevrimdışı

kaya.cihat92

Aktif Üye
6 Kas 2017
555
T Tayyar,

O sekilde olculmedi pc tv ye baglandi kronometre calistirildi rastgele foto cekildi.arada her seferinde 100 ms lik fark vardi oyun dinamik sinema modu fark etmedi

4 Çevrimdışı

45mmt90

Yeni Üye
29 May 2018
3
Verdiğiniz bilgiler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. bu kadar bilgili siz değerli üyelerin arasında olmak gerçekten ayrı bir his, alacağım tv nin fiyatı maximum 5000 ve almışken en düşük 55” olsun istiyorum. sizce oyun için saçma bi rakam mıdır? Ve fiyat 55” e uygun bi rakam mı 55” üstü alınabilirmi 5000 e Oyun derken illaki bunda internet’e bağlanıp tv de izleyeceğim gerekse youtube da müzik ve video da izleyeceğim bunun için bu fiyat aralığın’daki bir tv de internet’e bağlanıp 4k bi filim izleyebilirliyim? Adem Helvacı Ado nun da dediği gibi sonra’dan keşke şu cihazı alsaydım dememek için soruyorum

Jeopol Çevrimdışı

Jeopol

Aktif Üye
6 Ocak 2018
432
35
Ne yazik ki o paralara ps4 icin iyi tv yok gibi. Biraz butce artmali.

Ben daha cok online ve hareketli sahneli cok olan oyunlar oynarim.

Ben de sizin gibi baslamistim. Ilk baslarda amacim akilsiz, 40-50 inc 1080p ekran aramistim. Bulamayinca 49ks8500aldim. Bunun alti bana kotu hissettirdi acikcasi. Hele samsungun ku 6000 serileri oyun acisindan rezalet diyebilirim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
kardeş "NORMAL" demiştim hatırlarsan:bye

o yaptığın test ile örneğin max.35/40ms alırsan iyi demektir!
zaten 35ms nin altında alamazsınız!

benim bir ara kısa süre kullandığım Panasonic E5 serisi panel de o testle ölçüm yapıp TF/DH de vermiştim
ortalama 30/35ms çıkıyordu! ama bu değeri ben Normal/Standard Mode ile almıştım! Game Mode ile
15ms almıştım!!! fena değil demiştim:mutlu

Bir de şöyle bir önemli veya ciddi önemli bir ayrıntı daha vardır;

Siz o testi TN panelli Monitör/Notebook v.s ile yapıyorsunuz ama unutmayın ki TN bile olsa bunun da bir LAG
değeri vardır ki bu da min.10/15ms dir ortalama alırsam 15ms diyebilirsiniz şimdi bu aldığınız değeri
doğru okumak için hesabı da şudur; 15ms+100ms=115ms olur yani buda "sıfır LAG" olan CRT ye göredir!

CRT "sıfır" dır beyler;TN en hızlısıdır ama o bile CRT ye göre ortalama 15/20ms LAG fazlası veriyor!
siz bu durumda bu ortalama 15/20ms yi de+olarak diğer bulduğunuz değerin üzerine koyarsanız o zaman olur!

>CRT=sıfır LAG

>PDP ler;5ms den başlar ebat büyüdükçe 20/25ms lere kadar çıkar ama 50/60ms çıkarsa o PDP de yaramaz demektir!
Not;ben Pio ve bazı Pany den bahsediyorum

>TFT-LCD paneller;bu anlam da kötüler hatta ciddi çuvallıyorlar:hayir
Günümüz IPS/VA panel LAG ortalaması 100ms den "BAŞLAR" herifler de zaten 120/150ms lere NORMAL diyorlar!
ülen bunun nesi normal ama elleri mahkum NORMAL diyorlar!

Bunlara da takılmayın,alacak panel o zaman yoktur!

Ana sebeb;mevcut sistem yapısı içine sokulan her bir özellikler ve benzeri işlemler v.s sistemi tıkıyor!
zaten panel malum yani yavaş bir de bunlar daha da yavaş yapıyor!
Eski den bilin bilir sürekli şunu yazardım; 3D yi atın panelin içinden,zira anasını ağlatıyor sistemin "çalışmasa bile"!!

Sonunda duydular sesimi attılar 3D yi,iyi de be mübarek diğer özelliklerini niye tıktın içine iyice mıçtın şimdi:haha1

O zaman yaptığımız bu yukarıda test için bir de kafadan 15/20ms daha ekleyin derdim!

formül şöyle olurdu yaklaşık 15ms TN den geliyor+15/20ms de 3D den geliyor+sizin bulduğunuz o değer 80/100ms=
artık ne çıkarsa!

Not;bu arada benim 42 lik Tosh-IPS panel de bu testi sonucunu yazmıyayım ama şunu belirteyim panel de 3D de vardır!
ve yine yukarı da bahsettiğim eski Panasonic panelim den de daha hızlıdır veya bayağı hızlıdır

Ben bunu ilk aldığım da Akdeniz Bisiklet Turu vardı;TRT de 3D veriyordu bir ara ülen yayını bir açtım,hemen pedallara
baktım çünkü ilk falsoyu oradan verir sankim 2D HD izler gibiyim! uzun süre izledim hiç falso vermedi!

3D de bu kadar hızlı sahneler de falso vermeyen panelin LAG değeri zaten neredeyse yok demek gibidir yaw
sonra ölçtüm üşenmedim yazmıştım DH de:mutlu

50/60 kadar foto aldım sapma yapıyormu diye milim kaymadı yaw panel!

Panasonic 35ms idi "fena değil" demiştim Toshiba için ne demem gerekiyor bilemiyorum gari

++

Diyorum ya bu işin boku çıktı diye,gerçekten aynen öyle oldu!

Saha da adam gibi oyuncu filan kalmadı beyler! haybeci heriflere forma giydirmişler çıkın oynayın diyorlar!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Ancak bütün bunları bence sallayın geçin,o kafanız da düşündüğünüz bir panel bugün yoktur!
Olan ne varsa buna da eyvallah diyeceksiniz!
Mecburen gidip bir panel alacaksınız orasını burasını da fazla eşelemeyin ltf

Geri
Üst Alt