Sota
Root
- 6 Mar 2016
- 19,456
Aracımı yeni aldığımda üzerinde 72amper povver marka akü vardı.
Araca yeni alışma evresinde vitesi P konumuna almadığım için araç uyku moduna geçmediği için aküyü tamamen boşalttı.
Takviye yaparak motoru çalıştırdım. Sulu akülerin dip şarj yapılmayı pek sevmez bu sebeple hemen aküyü değiştirme kararı aldım.
Yerine 72A Varta aldım kör topal beni 3 yıl idare etti.
ama son 1 yıl rezil etti diyebilirim.
Marş konusunda hiç sorun çıkarmadı ama 4lu flaşörü yakıp bir yere gidip geldiğimde marş bastırmıyordu yada aracı P almayı unuttum 1 saat sonra gelin marş almıyordu.
Takviye yap normal kullanıma tıkır tıkır devam ediyordu.
Elimde fazladan eski 65a akü vardı onuda yanıma alarak
Akücü arkadaşın yanına gittim durumu anlattım. Bana güçlendirilmiş sulu akü olan EFB aküden bahsetti.
Üretim yani çok yeni olması nedeniyle INCI marka EFB 75amper akü aldım. 2300tl
eski aküde 22kg geldi onu 450tl saydı.
1850tl yeni akümü almış oldum.
Akücü arkadaş
Elektronik aksamı çok fazla olan araçlarda bu tarz aküyü hızlı boşaltma durumu olabileceğini, bu durumlarda EFB akü öneriklerini söyledi.
ayrıca bu 2 modelin garanti süresi 3 yıl olmuş.
AGM LEO VE EFB MAX TIGRIS
Araca yeni alışma evresinde vitesi P konumuna almadığım için araç uyku moduna geçmediği için aküyü tamamen boşalttı.
Takviye yaparak motoru çalıştırdım. Sulu akülerin dip şarj yapılmayı pek sevmez bu sebeple hemen aküyü değiştirme kararı aldım.
Yerine 72A Varta aldım kör topal beni 3 yıl idare etti.
ama son 1 yıl rezil etti diyebilirim.
Marş konusunda hiç sorun çıkarmadı ama 4lu flaşörü yakıp bir yere gidip geldiğimde marş bastırmıyordu yada aracı P almayı unuttum 1 saat sonra gelin marş almıyordu.
Takviye yap normal kullanıma tıkır tıkır devam ediyordu.
Elimde fazladan eski 65a akü vardı onuda yanıma alarak
Akücü arkadaşın yanına gittim durumu anlattım. Bana güçlendirilmiş sulu akü olan EFB aküden bahsetti.
Üretim yani çok yeni olması nedeniyle INCI marka EFB 75amper akü aldım. 2300tl
eski aküde 22kg geldi onu 450tl saydı.
1850tl yeni akümü almış oldum.
Akücü arkadaş
Elektronik aksamı çok fazla olan araçlarda bu tarz aküyü hızlı boşaltma durumu olabileceğini, bu durumlarda EFB akü öneriklerini söyledi.
ayrıca bu 2 modelin garanti süresi 3 yıl olmuş.
AGM LEO VE EFB MAX TIGRIS