Oppo Realme Powerbank 2 İncelemesi

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
İlk telefonumun pili 1500 mAh Olduğu için, o dönemde (2014) alidayı'dan çok uygun fiyata (bu zımbırtılar o zaman burada ateş pahası) 10 bin mAh'lık yazan ürünü almıştım, piyasada var olan 5 binlikler Akü gibi büyük ve ağırken bizimkisi çok zarif ve hafifti.

İlk denemede telefonu iki kez tam doldurdu, üçüncü de "e yeter ama sende, hem 20 liraya ürün almışsın hem de bitmeyen pil istiyorsun" diyerek pes etti... :kiskis

Hem fiyatı hem şıklığı sebebiyle nazını çektim, zaten gün içinde bir sefer tam şarj ettiğimde bana yetiyordu... O telefondan sonra akıllanıp, güçlü bataryaya sahip telefon aldım ve bu zımbırtılara ihtiyaç duymadım.

Duysaydım, ilk edindiğim tecrübeye göre, telefonu ihtiyaç halinde bir sefer tam dolduran (iki üç gün medeniyetten uzağa gitmiyorsanız tabi) en uygun fiyata olan şarj takviyesini alırdım...

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Arkadaşlar ben üründen performans alamadım açıkçası. Asus zenfone max pro m1 telefon ve baseus 2.4 a usb kablo ile kullanıyorum. Ancak 4 noktadan ilki %10-15 gibi bir şarj seviyesinde düşüyor, ikincisi de biraz daha geç olsa da gene de mutlu etmedi, teorik olarak 7000 mAh civarı gerçek değeri olsa 1.3 kere şarj etmesi lazım ama sanki bir sefer bile zor oluyor, amazona daha önce hiç ürün iade etmedim onu da test edeyim mi diye düşünüyorum
performas sorunu yaşaman gayet normal power bankta kullanılan pil tipi az güç depoluyor li-po yerine li-ion pil kullansaydı oppo daha performanslı olurdu power bank'ta sorun yok ama istersen iade edebilirsin amazon iade poltikası çok iyi

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47

performas sorunu yaşaman gayet normal power bankta kullanılan pil tipi az güç depoluyor li-po yerine li-ion pil kullansaydı oppo daha performanslı olurdu power bank'ta sorun yok ama istersen iade edebilirsin amazon iade poltikası çok iyi

Demek elimde bulunan honor li-ion çünkü o daha fazla şarj ediyor sanki aynı telefonu, pil gibi daha az güç depoluyor ne demek onu anlamadım ama

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış

Demek elimde bulunan honor li-ion çünkü o daha fazla şarj ediyor sanki aynı telefonu, pil gibi daha az güç depoluyor ne demek onu anlamadım ama
burda aradaki farkı anlatmışlar li-ion pillere göre daha pahalı ve daha uzun ömürlü li-po pil güç kapasitesi biraz düşük işte

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47

Demek elimde bulunan honor li-ion çünkü o daha fazla şarj ediyor sanki aynı telefonu, pil gibi daha az güç depoluyor ne demek onu wv
burda aradaki farkı anlatmışlar li-ion pillere göre daha pahalı ve daha uzun ömürlü li-po pil güç kapasitesi biraz düşük işte

Evet ben de şu an ikisinin değerlerini atacaktım buraya honor biraz daha kapasiteli gözüküyor Realme ye göre
Bu honor

IMG_20210312_181108.jpg

Bu da Realme

IMG_20210312_180846.jpg

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış

Demek elimde bulunan honor li-ion çünkü o daha fazla şarj ediyor sanki aynı telefonu, pil gibi daha az güç depoluyor ne demek onu wv

Evet ben de şu an ikisinin değerlerini atacaktım buraya honor biraz daha kapasiteli gözüküyor Realme ye göre
Bu honor

IMG_20210312_181108.jpg

Bu da Realme

IMG_20210312_180846.jpg
ikiside li-po pil honor'10.000 mah 38.0wh max cv 4.35v 6800mah oppo 10.000 mah 37. 0wh max cv 4.2v 6200mah honor 1 tık önde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi ölçüm yaptım power kapalı konumda 4,78 volt var açık konumda yine 4. 78 volt yani powerbank kapalı iken 2 volt civarı olmalı aslında powerbank kapalı açık fark etmiyor usb üzerinde aynı voltaj var elektronik devre fazla güç tüketiyor sarj edip kenara koyduğumuz tam dolu sandığımız powerbank tam dolu olmuyor 4 dişten 3 dişe çabuk düşüyor buda performans sorununa neden oluyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
ikiside li-po pil honor'10.000 mah 38.0wh max cv 4.35v 6800mah oppo 10.000 mah 37. 0wh max cv 4.2v 6200mah honor 1 tık önde

Şimdi ölçüm yaptım power kapalı konumda 4,78 volt var açık konumda yine 4. 78 volt yani powerbank kapalı iken 2 volt civarı olmalı aslında powerbank kapalı açık fark etmiyor usb üzerinde aynı voltaj var elektronik devre fazla güç tüketiyor sarj edip kenara koyduğumuz tam dolu sandığımız powerbank tam dolu olmuyor 4 dişten 3 dişe çabuk düşüyor buda performans sorununa neden oluyor
Sürekli şarjda mı tutmak lazım, kendi kendine tükeniyorsa ne anladık bu işten ?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Ölçümü yaptığın cihazın kaç volt çektiğini dikkate aldınız mı?
Ölçümü USB üzerinden mi yaptın yoksa direkt batarya çıkışından mı aldınız?

Mantık olarak akım çekmeye başladığında, ölçüm dahi olsa 4.78 Volt görmeniz normal bence.
İçindeki entegre & transitör onun için konulmuş.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ölçümü yaptığın cihazın kaç volt çektiğini dikkate aldınız mı?
Ölçümü USB üzerinden mi yaptın yoksa direkt batarya çıkışından mı aldınız?

Mantık olarak akım çekmeye başladığında, ölçüm dahi olsa 4.78 Volt görmeniz normal bence.
İçindeki entegre & transitör onun için konulmuş.
usb çıkışından kapalı konumda ölçüm yaptım açık konumda iki farklı şekilde ucu kesik usb kablo + - ucları ile şimdi sarjdan aldım kapalı konumda ölçtüm 2.17 çıktı açık ölçtüm 4.76V çıktı olması gereken bu ama 5dk bekledim kapalı konumda tekrar ölçtüm 4.76V yani powerbank devresi sorunlu galiba kendini kapatmıyor güç aktif kalıyor sarja takınca kapanıyor sarjdan çekince kapalı ölçümde 2.17V çıkıyor powerbank 1 kullandıktan sonra sarja takıp çıkartınca 2.17v oluyor ama birkere kullandın kenara koydun güç aktif kalıyor hep 4.76 oluyor powerbank kulandıktan sonra sarja takıp çıkarın kendini kapatsın

Aslında oppo Realmi'ye bildirmek lazım güç devresi sarj ederken kapalı konuma geçiyor birkere kullandıktan sonra devamlı aktif kalıyor usb çıkışında 4,76V oluyor sarja takıp çıkartınca usb girişi 2.17V oluyor bu işte bir terslik var ikinci sarj performasının düşmesine sebep oluyor sarja takıp çıkarınca tam kapanıyor ilginç devre kartı hatalı yada eksik direnç vs var

Moderatör tarafında düzenlendi:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
4.76V yani powerbank devresi sorunlu galiba kendini kapatmıyor
Ölçüm yapma işlemi de belirli bir akım çeker.
Sonuçta ölçüm aletinin bir iç direnci mevcut ve ölçümle beraber bir akım başlatıyorsunuz.
İçindeki entegre bundan etkileniyor olabilir.
Yani illa 2 Amperlik bir yük bağlamanız gerekmez. Ölçü aleti de tetikleyebilir.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ölçüm yapma işlemi de belirli bir akım çeker.
Sonuçta ölçüm aletinin bir iç direnci mevcut ve ölçümle beraber bir akım başlatıyorsunuz.
İçindeki entegre bundan etkileniyor olabilir.
Yani illa 2 Amperlik bir yük bağlamanız gerekmez. Ölçü aleti de tetikleyebilir.
yok test ettim şimdi sarja takıp çıkarınca ışıkları yanmıyor kapalı ölçüyorum 2.17V çıkıyor düğmesine basıyorum ışıklar yanıyor 4.78V çıkıyor bekliyorum ışıklar sönüyor tekrar ölçüyorum ışıkları sönük yine 4.78V çıkıyor yani kapalı gözükmesine rağmen güç aktif kalıyor sarja takıp çıkartınca yine kapalı iken ölçtüğümde 2.17v çıkıyor normalde ışıkları sönük kapalı iken ölçüm yaptığımda 2.17 çıkması lazım bunu birkere kullandığında güç sarja takana kadar aktif kalıyor ışıkları yanmasada usb girişi 4.78v Sota Sota hocam usb kablo ile ölçü aleti ile ölçüm yapabilir dediğimi deyit edecektir

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,791
Geçenki voltaj-amper testi hariç daha cihazı kullanmadım.
(akşam wattmetre kullanarak deşarj ederim)

yazılanlardan anladığım cihaz uyku moduna geçmiyor.

Şarjdan sonra cihaz uyurken usb takıldığında otomatik şarj işlemine başlıyor mu.?

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Geçenki voltaj-amper testi hariç daha cihazı kullanmadım.
(akşam wattmetre kullanarak deşarj ederim)

yazılanlardan anladığım cihaz uyku moduna geçmiyor.

Şarjdan sonra cihaz uyurken usb takıldığında otomatik şarj işlemine başlıyor mu.?
baslamiyor dugmesine bir kez basmak gerekiyor baslamasi icin

Aarslan Çevrimdışı

Aarslan 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
220
34
Ben aldıktan sonra aktif kullanmaya başladım nöbetlere giderken şarj cihazı yerine powerbank alıyorum yanıma tabi tam dolu şekilde getiriyorum.Bu gece %14 de şarja taktım tam dolana kadar çoğunlukla kullandım %100 olunca çektim ve powerbank ışığına baktım iki ışık daha yanıyordu yani ortalama yarısı ile tam doldurdu bataryayı. Bu arada telefonumun bataryası 4000mah kapasite. Şahsen memnunum umarım uzun süre beni memnun etmeye devam eder. Fırsatı paylaşan Umut Barış Umut Barış a tekrar teşekkür ederim.

Geri
Üst Alt