Ön Lastiklerin Dıştan Aşınması

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bekleriz hocam :)

Yaz kış lastik kauçuklarının reçeteleri ve hamur tipleride farklı yani diş olayı değil tek fark hocam. Dediğim gibi Türkiye’de eski kışlar olmadığı için tartışılabilir lakin konu sahibi arkadaş sanıyorum Türkiyede yaşamadığından bu durumu normal karşılamıyordur. Ukrayna’da bazı bölgelerde kışlık lastiğini geçtim çivili lastik kullananlar gördüm. Kışları asla Kanada kadar sert değil lakin yolların bozukluğuna devletin karla mücadele zayıflığı eklenince insanlar çareyi çivili lastikte bulmuşlar bazı bölgelerde.
Ben tabii TR'den bahsediyorum,hele şimdi normalde kış aylarında olmamıza rağmen hava halen normallerde seyrediyor.Bu konuyu trafik polisi bir arkadaşla da konuştum(yan tarafımız polis lojmanları),ama neyse işte, bak yine sustum,konuyu dağıtmayayım :kiskis

I Çevrimdışı

ihtiyar

Yeni Üye
24 Kas 2020
1
66
Rot ayarı bozuk, lastiklerin ön kısımlarının birbirine olan uzaklığı, arka kısımlarına göre daha dar olmuş. Ön lastikler sürüş esnasında hep içeri doğru baktığı için dıştan yemiştir.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
konuyu biraz sallamistim güncelleme yapayim
biraz önce 2 adet Continental PremiumContact 7 225/45 R17 91W FR yaz lastigini 192,80 euro dan indirim koduyla 173,52 € olarak ebayden sparis verdim 3-5 güne gelecekmis
yaklasik 50 euroya lastiklerin jantlara taktirilmasi 90-100 euroya da rot balans yaptirilmasi derken 320-350 euro gibi bir fiyata sanirim islemi halledicez

sparis verdikden sonra farkina vardigim birsey oldu arabanin arka lastikleri 245/40/17 fakat o ölcülerde premium contact 7 ( yeni model ) yok premium contact 6 (eski model) de var

birde bu arabanin ön ve arkada lastik boyutlari 17 inch olmasina ragmen yanak genisligi ön tarafta 45 arka tarafta 40 niye böyle yapmislar anlamadim araba bana göre düz hatta bir tik ön egimli duruyor gibi aslinda ön tekerin yanak genisligi fazla oldugu icin ön tarafin kalkik arkanin basik olmasi gerekmezmi
im04964-2-bmw-1er-reihe.jpg

tarikk Çevrimdışı

tarikk 

Süper Üye
6 Ocak 2018
1,631
33
biraz önce 2 adet Continental PremiumContact 7 225/45 R17 91W FR yaz lastigini 192,80 euro dan indirim koduyla 173,52 € olarak ebayden sparis verdim 3-5 güne gelecekmis
yaklasik 50 euroya lastiklerin jantlara taktirilmasi 90-100 euroya da rot balans yaptirilmasi derken 320-350 euro gibi bir fiyata sanirim islemi halledicez

sparis verdikden sonra farkina vardigim birsey oldu arabanin arka lastikleri 245/40/17 fakat o ölcülerde premium contact 7 ( yeni model ) yok premium contact 6 (eski model) de var

birde bu arabanin ön ve arkada lastik boyutlari 17 inch olmasina ragmen yanak genisligi ön tarafta 45 arka tarafta 40 niye böyle yapmislar anlamadim araba bana göre düz hatta bir tik ön egimli duruyor gibi aslinda ön tekerin yanak genisligi fazla oldugu icin ön tarafin kalkik arkanin basik olmasi gerekmezmi
Fotoğraftaki araçtan ise boyutların farklı olması normal. Değilse jantlarda ofset mi var.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235

2.25x45=101.25

2.45x40=98

Arka taraf lastik ölçüsünde 3.25 mm daha düşük. Ağırlık dağılımında bu eşitleniyordur. Bmw gereken hesabı yapmıştır zaten. Güle güle binin. Kazasız, belasız…

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
son gelisme olarak lastikler geldi lastikleri kapinin önüne birakmis kargocu tekrar tasinmaya üsendigi icin
görüntü olarak güzel görünüyorlar tabiki karpuz degilki tokatlayarak anlayalim iyimi kötümü
ilk aklima gelen sey dot numarasini kontrol etmekti cok ilginc bir durumla karsilastim internette arastiriyorum fakat henüz bir bilgi bulamadim
lastikler gelecekten geliyor :deli
dot numarasi 0723 olarak yaziyor eski tarihli lastigi biliyorumda yeni tarihli lastik ilk kez karsilastim depolama lojistik gibi islemler sirasinda gecen zamani tolere etmek icin üretim tarihini ileri tarih olarak mi yazmislar anlamadim varmi daha önce böyle bir durumla karsilasan

uykusuzlugun verdigi dikkat daginikligi ile 07.2023 ay/yil olarak algiladim aslinda olmasi gereken 2023 ün 7. haftasi yani 13 ile 19 subat 2023 tarih araliginda üretilmis

WhatsApp-Image-2023-03-06-at-15.08.131.jpg

WhatsApp-Image-2023-03-06-at-15.08.13.jpg

2.25x45=101.25

2.45x40=98

Arka taraf lastik ölçüsünde 3.25 mm daha düşük. Ağırlık dağılımında bu eşitleniyordur. Bmw gereken hesabı yapmıştır zaten. Güle güle binin. Kazasız, belasız…
tesekkürler ben öyle hesap filan anlamiyorum ismail yk gibiyim bas gaza yavrum bas gaza:krotey

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt