Ön Lastiklerin Dıştan Aşınması

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
fikirler? rot balans yaptirmak yeterlimi?

WhatsApp-Image-2023-02-01-at-13.58.03.jpg
WhatsApp-Image-2023-02-01-at-13.58.04-1.jpg
WhatsApp-Image-2023-02-01-at-13.58.04-2.jpg
WhatsApp-Image-2023-02-01-at-13.58.04-3.jpg

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
İyi bir usta rot ayarını yaparken gereken başka şeyler varsa söyler zaten.
sorun zaten iyi bir ustayi bulmak simdiki "tamirciler" sök degistir yapiyor baska biseyden anladiklari
Aracınızda "pozitif kamber açısı" denen durum söz konusu. Düzgün aşınma için kamber açısının sıfır olması gerekir. Bunu rot-balans işi değil de yürüyene bakan yerler yapabilir. En doğrusunu ise servis yapabilir.
internetten buldugum bilgilerde sorunun bu sekilde oldugunu ima ediyor rot&balans isini ayrica yapan yer alamanyada yok genelde "tamirciler" bir kac isi birden yapiyor ayrim daha cok mekanik veya kaporta&boya seklinde örnegin türkiyede insanlar tüvtürk ün kendi yerine gidiyor fakat burada tamircilere haftanin belirli günlerinde tüv yetkilisi kisi geliyor ve muayne islemini yapiyor 120-150 euro gibi bir ücreti var

SBB4sWx.png

michelinin sitesinden aciklama bu

arabaya yeni lastik alicam "usta"lara güvenemedigim icin ön arasitirma yapiyorum .
giderim birisine taktiririm yeni lastik ön takimda falanca parcanin degismesi lazim sorun ondan der hem parca parasini alir hem takma parasini alir 2 ay sonra o lastiklerde düzensiz asinir bunun sorunu rot&balans ayari der yine alir parasini ondan sonra bu "usta"lara verdigin paraya mi acirsin giden zamaninami cöp olan sifir lastige mi

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
Almanya'nın yollarından olmuş olmasın sakın... <--- Der ve gülümser :)
almanyanin yollari her yerde iyi degil sehir icinde özellikle bir cok yerde bozuk asfalt mevcut

8883142_M650x433.jpg

bir cok yerde belediye bu yollari düzeltmiyor en iyi ihtimalle yama yapiyorlar kürekle deliklere asfalt döküp pürmüzle isitip üzerini düzlüyorlar
neukoelln-cae3ff1a-b422-4f90-bbde-03485787760d-038.jpg

genellikle sadece caddede zemin hasari oldugunu gösteren tabelalar koyuyorlar
yolda zemin hasari, kaldirimda zemin hasari ve bisiklet yolunda zemin hasari gibi
otobanlar zaten genelde insaat halinde almanyada hiz siniri yok ama 2-3 dk dan daha fazla son gaz gidemiyorsun en azindan bizim kuzey bölgesi böyle
tabiki bunun en büyük sebebi almanyadaki agir isleyen bürokrasi ve özellikle kuzey almanyanin sanayi ve lojistik merkezi olmasi sebebiyle olusan yogun kamyon trafigine bagli asfalt hasarlari

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
almanyanin yollari her yerde iyi degil sehir icinde özellikle bir cok yerde bozuk asfalt mevcut

8883142_M650x433.jpg

bir cok yerde belediye bu yollari düzeltmiyor en iyi ihtimalle yama yapiyorlar kürekle deliklere asfalt döküp pürmüzle isitip üzerini düzlüyorlar
neukoelln-cae3ff1a-b422-4f90-bbde-03485787760d-038.jpg

genellikle sadece caddede zemin hasari oldugunu gösteren tabelalar koyuyorlar
yolda zemin hasari, kaldirimda zemin hasari ve bisiklet yolunda zemin hasari gibi
otobanlar zaten genelde insaat halinde almanyada hiz siniri yok ama 2-3 dk dan daha fazla son gaz gidemiyorsun en azindan bizim kuzey bölgesi böyle
tabiki bunun en büyük sebebi almanyadaki agir isleyen bürokrasi ve özellikle kuzey almanyanin sanayi ve lojistik merkezi olmasi sebebiyle olusan yogun kamyon trafigine bagli asfalt hasarlari
Dur dur ,sen yanlış yerden bahsediyor olmayasın mübarek ,o yol Almanya caddesi değil de sanki benim ortaokulumun caddesi (70ler) :kiskis
Şaka bir yana bize hep "Almanya'nın yolları cillop gibidir,hiç yama yoktur" demişlerdi :haha1
Bu arada lastiğe baktırmayı ihmal etme sakın :ok

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
Dur dur ,sen yanlış yerden bahsediyor olmayasın mübarek ,o yol Almanya caddesi değil de sanki benim ortaokulumun caddesi (70ler) :kiskis
Şaka bir yana bize hep "Almanya'nın yolları cillop gibidir,hiç yama yoktur" demişlerdi :haha1
Bu arada lastiğe baktırmayı ihmal etme sakın :ok
onu diyen yalan demistir dünyanin hic bir yerinde tamamen düzgün yol bulamazsin elbet bi yerlerde insaati cukuru vs vardir sonucta bu malzemenin bir ömrü var arac ve özellikle agir arac trafigiyle hasar görüyor vs.
artik teknoloji gelisti kendiniz zaten dolasabilirsiniz
kuzey bölgesinin baskenti bütce olarak en zengin sehirlerinden birisi olan düsseldorf ve 2008 yilindan google sokak manzarasi linki

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
onu diyen yalan demistir dünyanin hic bir yerinde tamamen düzgün yol bulamazsin elbet bi yerlerde insaati cukuru vs vardir sonucta bu malzemenin bir ömrü var arac ve özellikle agir arac trafigiyle hasar görüyor vs.
artik teknoloji gelisti kendiniz zaten dolasabilirsiniz
kuzey bölgesinin baskenti bütce olarak en zengin sehirlerinden birisi olan düsseldorf ve 2008 yilindan google sokak manzarasi linki

İnan diyorlardı :)
O yıllar inşaat yıllarıydı sanırım :)

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
İnan diyorlardı :)
O yıllar inşaat yıllarıydı sanırım :)
dememistir yada sana inanmiyorum demedim onu diyen yalan demistir dedim almanyada yol insaati bitmiyor bir sokagin ilk yarisini aciyorlar yapana kadar 1 sene geciyor kapatiyorlar bu sefer diger yarisina basliyorlar 2. yariyi bitirne kadar yeni yapilan 1. yarisi tekrar eskiyor sonra tekrar 1. yariyi yapmaya basliyorlar dedigim gibi bunun sebebi bürokrasi ve birde alman devletini sögüsleyen taseron firmalar ( genelde türkler ve yabancilar)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
dememistir yada sana inanmiyorum demedim onu diyen yalan demistir dedim almanyada yol insaati bitmiyor bir sokagin ilk yarisini aciyorlar yapana kadar 1 sene geciyor kapatiyorlar bu sefer diger yarisina basliyorlar 2. yariyi bitirne kadar yeni yapilan 1. yarisi tekrar eskiyor sonra tekrar 1. yariyi yapmaya basliyorlar dedigim gibi bunun sebebi bürokrasi ve birde alman devletini sögüsleyen taseron firmalar ( genelde türkler ve yabancilar)
Biliyorum demediğini :ok
Benim rahmetli kayınbiraderim bana "bizimkiler ve asyalılar(ülke adını vermeyeyim)" derdi hep :) (Köln'deydiler)

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Gayet anlaşılır ve basit bir şekilde anlatmış. Videoda da belirtildiği gibi kamber açısı arabadan arabaya (marka ve model) farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle en sağlıklısı servisin ayarlaması aslında.

Geri
Üst Alt