MA Elektronik sitesinden bu "yazılım" dosyalarını kaldırmış. Aslında yazılım dedikleri, kanal listesi. Yazılım sayılır mı ? Bence sayılmaz. Sanırım artık TKGS gelmesi ile bu listeleri paylaşmayacaklar. Bu Smart Android TV'lerde kanal arama bulma sıralama işi çok uğraştırıcı, çok zahmetli. Tek tek taşıyorsun yukarıya kadar. Her seferinde baştan bir daha. Next'in mavi arayüzlü sisteminde kanal taşımayı çok sevmiştim. Bu kanal arama ve taşıma işlerini kolaylaştırmaları lazım.
TKGS ise başlı başına saçmalık. Ben mecbur muyum kardeşim senin bana verdiğin sıralamayı kullanmaya. Hiç izlemeyeceğim kanallar başlarda. Benim işime yarayanlar ortalarda arada parça parça... Esnek modda sıralanıyor falan hikaye... 1 TRT1, 2 ATV, 3 KANL D, öyle gidiyor. Siz Kanal D'yi en başa alsanız da kumandadan 1 e basınca TRT, 3'e basınca Kanal D açılıyor.
Ayrıca bu MA Elektronik üretimi ürünlerin hiç Android yazılımını görmedim forumlarda vs. bence olması lazım katılımsız kurulum şeklinde. Flaşa atsın millet ordan formatlasın, kuruluma müdahale ettirmeyip otomatik şekilde kurulursa sorun kalmaz. Sistem giderse TV modunda MENU6686'ya girilmediğinden sıfırlama da yapılamaz. Philips'te var mesela bu.
Ha burdan fikir de vermiş olayım, her cihazda aynı panel yok, onun için hepsinin yazımı ayrı... E Olsun. Ya otomatik olarak hangi panel olduğunu tanıyıp ona göre yapılandıracak şekilde bir dosya (ki boyutu büyük olur nispeten)
İkinci mantıklı yol ise cihazın seri numarası girilerek siteden indirilecek yazılım dosyaları yapmak. Bence bu çok daha kolay, basit. Ama bunu yaparken sadece Onvo'ya değil Nordmende Saba Morio ve Fenoti için de yapmaları lazım. Zaten çoğu birbirinin aynısı model sorun olmaz.