Netflix de dinamik modda yüzlerde karlanma yaşıyor musunuz?

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
MB130 anakartlarda değiştirilemiyor. MB230'larda istediğiniz gibi ayarlarla oynayabiliyorsunuz.
Bunun sebebini gerçekten çok merak ediyorum, mb120 için de geçerli aynı saçmalık, en basitinden sinemaskop filmlerde ekran boyutuyla oynamak istiyorum onu bile yapamıyoruz, garip bir kısıtlama bence.

S Çevrimdışı

sarper28

Aktif Üye
24 Şub 2018
221
Bunun sebebini gerçekten çok merak ediyorum, mb120 için de geçerli aynı saçmalık, en basitinden sinemaskop filmlerde ekran boyutuyla oynamak istiyorum onu bile yapamıyoruz, garip bir kısıtlama bence.

Gerçekten şaka gibi ya sinirim bozuldu, DV da istediğim gibi içerik izleyemiyorum dynamic yapıyorsun patlatıyor renkleri sport yapıyorsun keskinlik yüksek DV bright yapıyorum sarı oluyor değişmiyor, bir daha vestel alırsan meme uçlarımdan tavana asın beni.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109

Ben donanımsal yetersizlik veya işlemciyi aldıkları firmanın (Mstar) yazılım SDK'sının bu şekilde olmasına bağlıyorum. Tabi firmanın böyle yapması yine donanımsal yetersizlik sebebiyle olabilir, o da ayrı konu.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
bunlar değil,tğm markalar da HDR/DV yaklaşık böyledir!

resmin orijinal halini bozmaktadır! belki animasyon da olur/olabilir ama içerik FILM olursa
sıkıntı başlıyor,ancak içerik tamamen uygun Cam.+yazılım ile uygun çekilse bile,bunu
panele aktarıp da yine de doğru resim almak .ok zor,aynı içerik "Sinema" da daha doğru
olur veya yeni nesil bir HiEnd yok nit+Cr li PJ de yine güzel olur ama bu paneller
biraz yandan çarklı yaw,daha adam gibi doğrı resim işleyemiyor siz kalkmış ondan 10 numara
5 yıldız performans bekliyorsunuz

Bir diğer teknik durum da şudur;HDR+DV de ebat çok büyük olmalıdır,örneğin 80/90 ve üstü!!!
iyi de adam da para çoksa sırf HDR/DV için böyle bir Samsung/Sony alsa bile,sadece absürt bir rakam öder
yine de tam istediği gibi olmaz!

Diğer bir durum da şudur ebat küçüldükçe;panel gözünüze araba farı gibi parlayacaktır!
aşırı yüksek Nit değeri sonucunda fizik kanunu gereğince hüzme keskin ve insan gözüne uygun olmayan
şiddete çıkacaktır,daha da önemlisi çoğu insan böyle bir görüntüden rahatsız olur!

adamlar paneli üretiyor bir dolu eksikle,yetmezmiş gibi;yaw bunu insanoğlu izleyecek,gözler malum!
herifler mal satma derdinde yaw!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bir dip not daha;Beyler okulda Fizik okumadınızmı yoksa Matematik den demi çaktınız Fizik+Matematik=0:haha

hani bazı arkadaşlar bir şeylerden şikayet ediyorlar ya,bence haklılar ama,bu işin içinde Fizik kuralları var
ayrıca iş önce Matematikle de başlıyor:kiskis

nede bunlar oluyor??? yaw sizin "makine" yeterli ve akıllı filan değilki,performansa da haliyle kötü olunca
bir sürü sıkıntı oluyor,adamlar "4K TV" üretmişler adeta salmışlar meydana!

Son düzenleme:
Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Ben donanımsal yetersizlik veya işlemciyi aldıkları firmanın (Mstar) yazılım SDK'sının bu şekilde olmasına bağlıyorum. Tabi firmanın böyle yapması yine donanımsal yetersizlik sebebiyle olabilir, o da ayrı konu.
Ben izah edemedim sanırım, hdmi kaynaktan ya da smart portaldan herhangi bir içerik izlenirken görüntü modu ve ayarlarına müdahale edilebiliyor da aynı işlemciyle neden sadece Netflixte ses açma kapama hariç hiçbir müdahalede bulunulamıyor bu garip değil mi sizce de, ben şöyle çözdüm görüntüyü beğenmediğim filmlerde netflixi xbox üzerinden açıyorum istediğim gibi ayarlara müdahale edebiliyorum

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ben izah edemedim sanırım, hdmi kaynaktan ya da smart portaldan herhangi bir içerik izlenirken görüntü modu ve ayarlarına müdahale edilebiliyor da aynı işlemciyle neden sadece Netflixte ses açma kapama hariç hiçbir müdahalede bulunulamıyor bu garip değil mi sizce de, ben şöyle çözdüm görüntüyü beğenmediğim filmlerde netflixi xbox üzerinden açıyorum istediğim gibi ayarlara müdahale edebiliyorum
Bunu xbox ta ,xbox kumandası ile mi yapıyorsun,yoksa tvden mi ayarlıyorsun ?

Geri
Üst Alt