By_Trol
Administrator
- 24 Ağu 2019
- 14,861
Siz de sağolun.Bilale anlatır gibi her sorumu yanıtladınız sağolun
Siz de sağolun.Bilale anlatır gibi her sorumu yanıtladınız sağolun
Kolonya ile cihazın siyah yerlerini sileceğim. Gözle baktığımda komponentlerde yanık vs görmedim.Aynı hata benim de dalgınlıktan başıma gelmişti. Ama benim cihazda "FUSED" yazıyordu ve içini açıp aktığımda sigorta olduğunu ve onun patladığını görmüştüm. Sizin cihazda UNFUSED (meali Allah'a emanet) yazıyor. Sigorta olmadığı için kartta yollar patlamış, o kısmı temizleyip kopan yolları tamir edip şansını denemeni öneririm.
Temizledikten sonra yollarda kopma olup olmadığını diğer ölçüm cihazı ile kontrol edebilirsin.Kolonya ile cihazın siyah yerlerini sileceğim. Gözle baktığımda komponentlerde yanık vs görmedim.
Evet ben de göremedim, işlemciye 220 ulaşmış olsaydı muhtamelen üstünde kocaman bi delik oluşurdu. Temizleyip arkalı önlü net bir fotoğrafını atarsanız yardımcı olmaya çalışırız.Kolonya ile cihazın siyah yerlerini sileceğim. Gözle baktığımda komponentlerde yanık vs görmedim.
Denemek lazımzarar gören kısım amper ölçümü için ya, propları doğru yerlere takarsa dijital avometrede voltaj ölçümü kısmı çalışıyor olamaz mı?
zaten çalışmıyorsa, aletin kritik yerlerinde hasar oluşmuş olduğu ortaya çıkar bence. ayrıca o kısma özel bir sigorta da olması lazım.Denemek lazım
Dayımın başına gelenSevgili Pitbull, bence biraz tecrübe edinene kadar 12v un üzerini çok kurcalamayın.