Minik dostlarımız (Kediler, köpekler, kuşlar balıklar)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Kafam karıştı, aşı ile verilen ilaçlar ayrı mı. Normal 3 ayda bir hap olarak veriyordum solucanlar karşı. Çünkü veterinere gitsem dahi iç parazit için hap verecekler. Bu aşının başka bir ismi varsa onu söyleyebilirim
İşte ortada aşı diye birşey yok. O yüzden kafa karıştırıyor. ;)

Farklı parazit gruplarına etkili (Trematod, nematod ve cestodlar) enjektable ve oral uygulamalar vardır. Ancak ilaç uygulamaları aşı olarak adlandırılmamalıdır. ;)

Veteriner hekimine yönlendirmemin sebebi olası kontrendikasyonlara karşı kontrol şansının olmasıdır. ;)

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
İşte ortada aşı diye birşey yok. O yüzden kafa karıştırıyor. ;)

Farklı parazit gruplarına etkili (Trematod, nematod ve cestodlar) enjektable ve oral uygulamalar vardır. Ancak ilaç uygulamaları aşı olarak adlandırılmamalıdır. ;)

Veteriner hekimine yönlendirmemin sebebi olası kontrendikasyonlara karşı kontrol şansının olmasıdır. ;)
Bu ilaç isimlerini verip aşı olarak varmı diye sormam lazım, ama iyiye giderse sanırım gerek yok. Siz buraya gelin biz veteriner açalım 😁

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Bu ilaç isimlerini verip aşı olarak varmı diye sormam lazım, ama iyiye giderse sanırım gerek yok. Siz buraya gelin biz veteriner açalım 😁
Bunlar ilaç isimleri değil, solucanların türleri. ☺️

Biraz espri olsun diye solucan tabirini kullandım.

Konuyu aşıdan, antiparazitere getirmemin yegane sebebi, algının bu yöne gidiyor olmasıdır. Türkiye' de aynı şekilde parazit aşısı diye bir tabir oluştu. Aşılar bağışıklık sistemini tetikleyerek etki gösterir. Antiparaziterler paraziti öldürür.

Açıkçası garip şekilde denk geldi. Bugün e-posta kutuma baktığımda denklik için açtığım hesapla ilgili bilgilendirme e-postası gördüm. Acaba o prosedür üzerinden mi gitsem? (Veteriner kliniği konusunda) 🤣

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Bunlar ilaç isimleri değil, solucanların türleri. ☺️

Biraz espri olsun diye solucan tabirini kullandım.

Konuyu aşıdan, antiparazitere getirmemin yegane sebebi, algının bu yöne gidiyor olmasıdır. Türkiye' de aynı şekilde parazit aşısı diye bir tabir oluştu. Aşılar bağışıklık sistemini tetikleyerek etki gösterir. Antiparaziterler paraziti öldürür.

Açıkçası garip şekilde denk geldi. Bugün e-posta kutuma baktığımda denklik için açtığım hesapla ilgili bilgilendirme e-postası gördüm. Acaba o prosedür üzerinden mi gitsem? (Veteriner kliniği konusunda) 🤣
Burda Türkiye'den gelen çok veteriner var. Burda tamamen geçerli ordaki diplomaniz🙂

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
slowfood slowfood sabah 10 buçuk gibi test yaptım ve sonuç negatif 😍artık düzelmesini bekleyeceğiz, takviyeler vs. Şuan panacur falan yok. Solucanlar için birsey vermelimiyim, 3 ay beklemek lazım sanırım zira sizin veteriner aşısı dediğiniz başka birseydi😬

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Hedefe kitlenen kedi roket gibi fırlar psikopattır kediler :haha1

s-9afed536d4c6522fa2aaec0c580c4b220f0cbb95.gif

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
slowfood slowfood
Üstadım son zaman dışkida kan mukus vs görülüyor ama sert sona doğru yumuşuyor . İştah vs iyi ama son günlerde epey uyuyor ve normalde yapmadığı şekilde kısık sesle homurdanmalar, dokununca mirr girr yapıyor ilk başta sonra sevdiriyor. Sorun hiç yapmadığı kadar konuşur gibi mırıldanmasi. Kendi ishal mamasindan kalmamıştı purina one sensitieve vardı 2 3 gündür sipariş gelene kadar ondan verdim severek yiyor ama pirinç vs içeriği gazmi yaptırıyor diyorum. Omzuma aldığımda bağırsaklarindan sesler geldiğini duydum. Ne yapmalıyım bilemedim. Bir düzeltemedim benim kızı

Geri
Üst Alt