Minik dostlarımız (Kediler, köpekler, kuşlar balıklar)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
slowfood slowfood
Üstadım son zaman dışkida kan mukus vs görülüyor ama sert sona doğru yumuşuyor . İştah vs iyi ama son günlerde epey uyuyor ve normalde yapmadığı şekilde kısık sesle homurdanmalar, dokununca mirr girr yapıyor ilk başta sonra sevdiriyor. Sorun hiç yapmadığı kadar konuşur gibi mırıldanmasi. Kendi ishal mamasindan kalmamıştı purina one sensitieve vardı 2 3 gündür sipariş gelene kadar ondan verdim severek yiyor ama pirinç vs içeriği gazmi yaptırıyor diyorum. Omzuma aldığımda bağırsaklarindan sesler geldiğini duydum. Ne yapmalıyım bilemedim. Bir düzeltemedim benim kızı
- İç parazit uygulaması yapıldı mı?

- Probiyotik ve yoğurda devam mı?

-Ani mama değişikliği?

Bu akşamlık biraz kısa ve sorularla yanıt veriyorum, kusura bakmayın. Yarın soruların cevaplarına göre detaylı açıklama yapacağım.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
- İç parazit uygulaması yapıldı mı?

- Probiyotik ve yoğurda devam mı?

-Ani mama değişikliği?

Bu akşamlık biraz kısa ve sorularla yanıt veriyorum, kusura bakmayın. Yarın soruların cevaplarına göre detaylı açıklama yapacağım.
İç parazit ilacı verildi, yoğurt devam ama ev yapımı olmadığı için ne derece faydalı bilmiyorum. Prebiyotik biraz sıkıntılı çünkü yemiyor. Yarın sevdiği mama geliyor içinde prebiyotigi var ve özel tahılsiz ve hassas bağırsak ve İshal için olan bir mama

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
İç parazit ilacı verildi, yoğurt devam ama ev yapımı olmadığı için ne derece faydalı bilmiyorum. Prebiyotik biraz sıkıntılı çünkü yemiyor. Yarın sevdiği mama geliyor içinde prebiyotigi var ve özel tahılsiz ve hassas bağırsak ve İshal için olan bir mama
Ani mama değişikliği biraz sık olduğu için (Temin zorluğu v.b.) ishale yakın bir tsblo görülmesi, timpani (Gaz problemleri) normaldir. Açıkçası şu anki tabloda sadece kan görülmesi beni düşündürüyor ama onu da daha önce söylemiştim. Sindirim kanalının çıkışına yakın bir bölgede iyileşmemiş bir yara varsa normal kan rengine yakın kanama ancak öyle görülür. Zaman içinde geçecektir diye düşünüyorum. İshal maması dediğiniz üründe zeolit içeriği vardı diye hatırlıyorum. Söz konusu içerik eğer mamada ise mamayla, prebiyotiklerin içeriğinde varsa prebiyotikleri biraz dahs zorlayarak tükettirmeye çalışalım. Zeolit dokulardan yoğun su çeken ve kanamalı, iltihaplı, yoğun enfekte ve geç iyileşen yaraların tedavisinde hem dahili hem harici kullanılır.

Bunun dışında kızınız artık büyüyor. Kendisine özgü farklı davranışlar geliştiriyor. Anlattığınız tabloda tek düzenlenmesi gerekenler yukarıda bahsettiklerim. İçiniz rahat olsun. 😍

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Ani mama değişikliği biraz sık olduğu için (Temin zorluğu v.b.) ishale yakın bir tsblo görülmesi, timpani (Gaz problemleri) normaldir. Açıkçası şu anki tabloda sadece kan görülmesi beni düşündürüyor ama onu da daha önce söylemiştim. Sindirim kanalının çıkışına yakın bir bölgede iyileşmemiş bir yara varsa normal kan rengine yakın kanama ancak öyle görülür. Zaman içinde geçecektir diye düşünüyorum. İshal maması dediğiniz üründe zeolit içeriği vardı diye hatırlıyorum. Söz konusu içerik eğer mamada ise mamayla, prebiyotiklerin içeriğinde varsa prebiyotikleri biraz dahs zorlayarak tükettirmeye çalışalım. Zeolit dokulardan yoğun su çeken ve kanamalı, iltihaplı, yoğun enfekte ve geç iyileşen yaraların tedavisinde hem dahili hem harici kullanılır.

Bunun dışında kızınız artık büyüyor. Kendisine özgü farklı davranışlar geliştiriyor. Anlattığınız tabloda tek düzenlenmesi gerekenler yukarıda bahsettiklerim. İçiniz rahat olsun. 😍
Çok şükür, içim içimi yiyor birsey mi var diye. Tek dileğim mamasinin biran önce gelmesi. Bu arada 100 gram daha almışız. 4 kilo 100 gram. Hastalık zamanı yanlış hatırlamıyorsam 3.600 falandı🙂

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Mamam gelsin yoksa jbl falan yakarım uleaaaaayynn diyor 😁

Screenshot_2023-08-01-13-23-06-108_com.miui.videoplayer-edit.jpg

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
slowfood slowfood

Güncelleme geçmek istedim. Bizim Mischa nihayet 2 gündür normale döndü. Acaba tahıl alerjisi mi var diye düşündüm, yaş mamasinda tahıl varmış. Şekersiz, tahılsiz yüksek et oranlı mamaya geçince 2 gündür hersey yoluna girdi 😍 2 gündür kızışma dönemine girdi bugün bir ragdoll cinsi kedinin yanına götürdüm 2 3 gün misafir olacak 😬bu arada 150 eurodan başlıyor çiftleştirmek, yaktı başımı 🤣

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
slowfood slowfood

Güncelleme geçmek istedim. Bizim Mischa nihayet 2 gündür normale döndü. Acaba tahıl alerjisi mi var diye düşündüm, yaş mamasinda tahıl varmış. Şekersiz, tahılsiz yüksek et oranlı mamaya geçince 2 gündür hersey yoluna girdi 😍 2 gündür kızışma dönemine girdi bugün bir ragdoll cinsi kedinin yanına götürdüm 2 3 gün misafir olacak 😬bu arada 150 eurodan başlıyor çiftleştirmek, yaktı başımı 🤣
Çok şükür. Mevzu sık mama değişimi ve mamadan mamaya ani geçiş. Bu aklınızda olsun. Bir önceki mamadan neredeyse 1 haftalık yiyeceğinden fazla elinizde olmadan yenisini isteyin. (Değiştirecekseniz) Değişikliği de kesinlikle birdenbire değil karıştırarak yapın. Zaten mamaların üzerinde karışım oranları yazar. (İlk iki gün 3/4 eski, 1/4 yeni mama gibi) Bu arada çok yoğun protein içerikli mamalar kediler için çoğunlukla tercih edilir ancak uzun süreli kullanımda ketozis ve böbrek fonksiyon bozuklukları barındırır. O yüzden beslenmesinde eser miktarda da olsa tahıla yer verilmeli. Tahılın mischa için sıkıntısı hastalık sürecinde oluşan bağırsak florası bozukluğuydu. O düzeldiği için zamanla diyetine eklenebilir. Gelmiş, geçmiş olsun.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
slowfood slowfood

Üstadım birsey sormak istiyorum. Mischa'yi ciftlesmesi için 2 3 günlüğüne biryere bıraktım. Bizimki kolay kolay başka kediye yanaşmaz, diğer kedi ragdoll cinsi. Bugün almaya gittiğimde koltuğun altına girmiş çıkmıyordu, epey üzüldüm zira adam iyi bakmamış. Eve geldiğinde uyumadığı yerlerde uyuyor, bitkin şekilde, sürekli temizleniyor ve aşırı miskin halde. Ciftlestiklerini düşünmüyorum ama tabi emin değiliz. Hamile kalmış olsa 1 veya 2 günden hal ve hareketleri değişimi acaba?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
slowfood slowfood

Üstadım birsey sormak istiyorum. Mischa'yi ciftlesmesi için 2 3 günlüğüne biryere bıraktım. Bizimki kolay kolay başka kediye yanaşmaz, diğer kedi ragdoll cinsi. Bugün almaya gittiğimde koltuğun altına girmiş çıkmıyordu, epey üzüldüm zira adam iyi bakmamış. Eve geldiğinde uyumadığı yerlerde uyuyor, bitkin şekilde, sürekli temizleniyor ve aşırı miskin halde. Ciftlestiklerini düşünmüyorum ama tabi emin değiliz. Hamile kalmış olsa 1 veya 2 günden hal ve hareketleri değişimi acaba?
Bu kadar kısa süredeki psikolojik değişimler hem yalnız kalma psikolojisi, hem de psikolojik baskı sonucu olabilir. Gebelik v.b. ile ilgili hiçbir belirti bu sürede görülmez.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
slowfood slowfood

Yavru kediyi ne yapacaksın ev kedi dolacak 4-5 tane garanti olur millet kısırlaştırıyor :kiskis

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Yavru kediyi ne yapacaksın ev kedi dolacak 4-5 tane garanti olur millet kısırlaştırıyor :kiskis
150 euro çiftleşme parası verdim, cinse göre 400 euroya kadar çıkıyor. Sokak kedisi yok burda 250 euro ile 1500 euro arası değişiyor yavru kediler. Doğmadan da zaten rezerve ediliyor genelde 😁ben bir defa yavrulamasini istiyorum sonra kısırlaştırma 🙃

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
150 euro çiftleşme parası verdim, cinse göre 400 euroya kadar çıkıyor. Sokak kedisi yok burda 250 euro ile 1500 euro arası değişiyor yavru kediler. Doğmadan da zaten rezerve ediliyor genelde 😁ben bir defa yavrulamasini istiyorum sonra kısırlaştırma 🙃
Alınganlık olmasın, sadece Orhan Veli' nin şiiri Müşfik Kenter' in sesinden kulağımda yankılandı;

Bedava yaşıyoruz bedava,
Hava bedava, bulut bedava,
Otomobillerin dışı, sinemaların kapısı...

Geri
Üst Alt