Her sabah uyandığımda Yataş markasına söverek kalkıyorum. Satın aldığımız yataktan 5 ayda çökme yapınca firmaya bedel ödedik (Konu çok daha uzun da sıkmaya gerekyok) üst modeli ile değiştirdik , ben bu kadar erken deforme olan bir yatak görmedim, bunda da durum aynı ne yazık ki. Eve kontrole gelen ekip yatak yerine evin parkesini bazayı vs kontrol ediyor. Çevresel etkenleri araştırmalarınıanlarım da kardeşim mantık sınırlarını da zorlamamak lazım, yatak'ın üretimi sıkıntılı işte belli. Öncekini de kabullenmemişlerdi ilk başlarda zaten.
Diyeceğim o ki bizler tüketiciyiz, 3 lira verip 5 liralık karşılık beklemiyoruz, verdiğimiz 3 liranın karşılığını almak istiyoruz haklı olarak. lamadığımızda ise haklı sitemlerimizi dile getiriyoruz. Yani sizin ürününüzden yaşadığınız sorunu dile getirmeniz kadar doğal bir durumyok, biz başka konuda orta yolu bulamadık sadece
Bu arada Xtreme serisinde 1-2 gündür (Gerçek kış kendisini hissettirmeye başlayınca ortaya çıktı) dikkatimi çeken bir konu var onu takip ediyorum şu an.
Sanki klimanın sensörel faaliyetleri yeterince hassas değil gibi. Klima 22 ye ayarlı olmasına rağmen dışarıdaki hava soğudukça içerideki değer de düşüyor.
Dış sıcaklık basıncının etkisi altına giriyor oda ama klimaya bakıyorum halen 31-34 derece dolaylarına üfleme yapıyor, oda sıcaklığı 19,5 dereceye kadar düşüyor.
Halbuki dışarıdan gelen baskı arttıkça kompresör de sensör verilerini yorumlayıp senkronize çalışması lazım. Dışarıdan gelen soğuk baskısına direnç göstermek için frekans yükseltmesi lazım ki içerideki sıcaklığı dengede tutabilsin. Bakıyorum bizim klimaya, dışarısı 20 derece, içerisi 22, üfleme 31. Gece bakıyorum dışarısı olmuş 8-9 derece, içerisi düşmüş 20 ye, üfleme halen 31. Denemek için dereceyi 24 yapıyorum kumandadan, hemen sıcaklığı ve üflemeyi arttırıyor.
Bunun böyle olmaması lazım, birkaç gün daha takip edip verileri firmaya yollayacağım yine.