Ahahahhaaa mantık basit hocam.
Aslına bakarsanız klima ile ısınmak normalde benim isteyeceğim bir durum değil zira malumunuz fizik kurallarına ters durum olması nedeniyle genelde YANLIŞ KULLANIM sonucu insanlar üşüdüklerini söyler.
Ben de üşürüm ama bizimkisi fakirlikten zira elektrik gitmesin diye, sıcağı çok sevmeme rağmen dereceyi limitlerde kullanırım, içerisi sıcak olsa da zemin hep soğuktur.
Konumuza dönecek olursak ÜFLEYEREK ısıtma konusu zaten oldum olası hep sıkıntılı durumdur zira soğutma modunda bir avantaj olan fanın çalışmaya devam etmesi mantığı ısıtma durumunda dezavantaj olur.
İçerideki havanın sıcaklık anlamında durumunu sürekli analiz edebilmek adına belli oranda bir hava döngüsü yapmak zorunda klima zira sensörler aksi takdirde ortam sıcaklığını okuyamaz. (İleride bir gün lazerli mazerli hava sıcaklığını okuyan sistem geliştirirlerse o ayrı konu) Burası öyle iki ucu pis değnek ki, Kardeşim ısıtmaya çalıştığın odada eğer termostata girdin ise veya minimal döngüye geçtin ise bu sefer çıkış ağzı ILIK olarak üfleme yapıyor ama oturan kişinin üstüne bu üfleme SOĞUK olarak gidiyor ve sanki kış günü evde vantilatör çalıştırıyormuş gibi oluyorsun.
İşte bu gibi durumlarda kullanıcının üstüne üflemesin diye klimalar ısıtma modundayken flapları mutlaka yukarı alırlar.
Mesela soğutma modunda ne flap yukarı alınır ne de fan devri düşürülür onlar kompresör kendisini kapatmış olsa dahi aynı modda çalışmaya devam eder zira içeride üflemenin etkisi ile de serinlik verildiği için bu durumu avantaj olarak değerlendirir sistem. Dış ünite açılsa da kapansa da flap ve fan tüketicinin ayarladığı konumdadır.
Isıtma modunda ise Flap yukarı, fan devri minimal döngüye alınır durum bu