Mevzular (Siyaset)

selodonanım Çevrimdışı

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
248
neye göre, kime göre? niye 70 yıl? neyse, madem 70 yılı nirengi noktası seçmişsiniz, ona göre yazayım: 70 yıldır ülkemizi sağ iktidarlar yönetmiştir. aşırı sağ, orta yolcu sağ, demokratik olmaya çalışan sağ, dinci sağ ve akp. akp apayrı bir sosyolojik olay. milli görüş gömleği falan diye geldiler, karun gibi oldular. :bye

Ha işte, peki neden hep sağ partiler hep iktidara gelmiş. Neden sol partiler iktidar olamamış. Biraz daha geniş düşün bakalım.

Dipnot: Bu yorumumdan sakın sağ partilerin daha başarılı olduğunu ima ettiğime dair kanaat getirme ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Daha mahallesindekileri, hadi azıcık genişleteyim, yaşadığı şehirde hangi kökten insanlar yaşar, kültürü, değer yargıları nelerdir, tanımayan bilmeyen bizlerin yapacağı yorumlar ne kadar geneli kapsayabilir? Biraz ileri gideyim dünyadaki coğrafyada yerini dilmediğimiz ülkelerin değer yargıları, öncelikleri nelerdir bilmeyen bizler. Biraz daha ileride hepimizin (dünyada) evine giren petrol türevi ürünleri üreten glabal şirketlerin amacları, politikalarını bilmeyen bizler. Daha yukarıda isimlerini dahi bilmediğimiz yeryüzünde yaşayan bizlere göre bututların üzerinde yaşayan bu şirketlerin sahipleri aileleri ve bunların amaçları ve ulaşmak için uyguladıkları politikaların farkında olamayan bizler.

Ama o kadar çok egolarımız varki yada o kadar küçük dünyamız varki, asla dışına çıkmak istemiyor, asla o dünyamıza beğenmediğimiz kimseyi almak istemiyoruz. Hayatın içinde para nedir? desem daha parayı tarif edemeyen (tam ve gerçek anlamını) insanlar paradan ahkam kesiyor. Kelimelerin anlamlarını karıştırılıp demogoji yapmaktan vazgeçilmiyor. Aslında insanlar konuşarak kendilerini ve seviyelerini anlatır. Ama anlatabildiği sadece ve sadece anlattığının anladığı kadardır.
Saygı duymam tahammul ederim diyen anca tahammulu hakediyorum demiş olur ki başlangıçta daha kaybetmiş olur, sonradan söyleyeceği sözlerin dinlenmesini engelleyeceğinden haklılığını bile yitirmiş olur.

Hz. Ali (R.A.) Derki,
Söyleyinceye kadar siz ona hükmedersiniz, söyledikten sonra o size hükmeder.

Not :Para olmayan (hayali) oluşturulmuş değerdir. Karşılığı olmayan birşeydir shirbazları ne derse o olur. İnsanlara olmayan para kredi adı altında bolca dağıtılıp borçlandırılır, faiz adı altında emeği elinden alınır. Bu döngü hayatı boyunca devam ettirilir üstelik algı yönetim ile. Bak falanca bunu almış çek krediyi sen de al, bak yeni modeli çıkmış çek krediyi değiştir sende al.... Ya bu paranın (global olan) sahibi kim. Kim bu sihirbazlar. Bu elimizdeki parayı versek bize karşılığında ne verebilecekler hayali olmayan. İşte konuşmaya çalıştığımız politikalara bile direkt etkisi çok büyük bu kavram...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bence (arfcı) arafta demir atmış gibi duruyorsun. Fazla takılma orada hayatta pause tuşu yoktur.

Not: Mesaj değiştirme barajı nedeniyle ayrı yazmış oldum.

Hocam o zaman Ebru ablamız benim için söylesin ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Şu Reza oğlana kadar çok severdim ben bu hatunu ama şimdi onu görünce öbür kobalak geliyor gözümün önüne canım sıkılıyor.

Bu da başka bir araf benim için.

Mesela Ahmet Kaya, Sanatçı kişiliği olarak samimiyetle yazıyorum ki çok sevdiğim birisidir lakin öte yandan malum bir türlü bizimle özdeşleştiremediğimiz durumları nedeniyle bu da yine bir araf durumdur.

Öte yandan bir Gülben Ergen, Demet Akalın, Yavuz Bingöl, Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit ve adı şimdi aklıma gelmeyen bir sürü gereksiz kişilik bizim evde ekran yasaklılar listesindedir.

Sesini duyduğum, İsmini gördüğüm yerde hemen ya kanal değişir ya komple kapatılır.

Yani diyeceğim o ki Ebru da sanatçı kişiliği ile çok sevdiğim, ancak Cumhuriyet değerlerine yapılan saldırı ve saygısızlığın bir parçası olarak gördüğüm için..

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
48
Bu da başka bir araf benim için.

Mesela Ahmet Kaya, Sanatçı kişiliği olarak samimiyetle yazıyorum ki çok sevdiğim birisidir lakin öte yandan malum bir türlü bizimle özdeşleştiremediğimiz durumları nedeniyle bu da yine bir araf durumdur.

Öte yandan bir Gülben Ergen, Demet Akalın, Yavuz Bingöl, Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit ve adı şimdi aklıma gelmeyen bir sürü gereksiz kişilik bizim evde ekran yasaklılar listesindedir.

Sesini duyduğum, İsmini gördüğüm yerde hemen ya kanal değişir ya komple kapatılır.

Yani diyeceğim o ki Ebru da sanatçı kişiliği ile çok sevdiğim, ancak Cumhuriyet değerlerine yapılan saldırı ve saygısızlığın bir parçası olarak gördüğüm için..
Ama çok iyi söylüyor valla laf yok sesine Ebrunun, Ahmet Kaya hikayesi bambaşka adam anadilinde şarkı söylemek, albüm yapmak istiyorum dedi, linç ettiler sonra devir değişti trt şeş diye kanal açıldı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Ama çok iyi söylüyor valla laf yok sesine Ebrunun, Ahmet Kaya hikayesi bambaşka adam anadilinde şarkı söylemek, albüm yapmak istiyorum dedi, linç ettiler sonra devir değişti trt şeş diye kanal açıldı
Şuraya bir Nazım Hikmet Ran diye yazsam, ne demek istediğimi anlarsın sanırım :)

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Ha işte, peki neden hep sağ partiler hep iktidara gelmiş. Neden sol partiler iktidar olamamış. Biraz daha geniş düşün bakalım.

Dipnot: Bu yorumumdan sakın sağ partilerin daha başarılı olduğunu ima ettiğime dair kanaat getirme ?
İşin içine maneviyatı katamamışlar, katanlar da bu maneviyatı kullanmış. :hmm

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Bizim "fıtratımız" Sağ dır yaw:hoba1
kimileri gülebilir ama aynen böyleyiz!

Bu arada sağcı-solcu farketmez,bir "adam" aranıyor hem de acilen???????
ehveni-şer denilip mevcut parti de bunun kaymağını yıllarca yedi!
"Medya" destekli tabi!

ama bu medya artık gelsin yenisi diyor da ortada böyle bir adam henüz yok,bulun
bu adamı anında adamı uçursunlar ve alın size yeni lider desinler,halk nasılsa
gelene ağam giden paşam diyor:kiskis
kaldıki bu işlerin içinde "HALK" da yok laf aramızda!

bakınız;siyasi partiler kanunu ve seçim sistemi

görünüşte Halk var ama nerede yaw???

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778

hocam birincisi, sağ partilerin memleketi getirdikleri hal ayan beyan ortadayken, sağ partileri başarılı bulmak akılla izah edilemez. ikincisi, abd ve benzerlerinin ülkemizi o zamanki demir perdeye karşı kalkan olarak kullanma niyetleri ve eylemleri nedeniyle ülkemiz 1940-50 lerden itibaren sömürge tipi yönetilmektedir maalesef. cia falan kol gezer, kontrgerilla falan kol gezer. faili meçhul cinayetler alışılmış hale gelmiştir. tam sömürge, muz cumhuriyeti halleri. böyle bir anti-demokratik ortamda solun iktidara gelebilmesi ağzıyla kuş tutabilme yeteneğine bağlıdır. "asgari ücreti arttıracaklarmışşş, cehape zihniyetiiii" nidaları meydanlarda asgari ücretliler tarafından yuhalanmıştır. daha ne anlatayım. kendisine bu kadar düşman bir halk yoktur. kendi yararını hiç bir zaman düşünmemiştir ülkemzi vatandaşları. halka hizmet etmesi amacıyla var olan "devlet" kutsal kabul edilmiştir . tam komedi de vatandaşı olduğumuzdan trajedi oluyor.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
şimdi bizi kurtaracak olan şu; Petrol fışkıracak ve Gaz da fışkıracak,geri çok kolay
ayrıca hükümetlere filan da ihtiyaç yok,Muhtar bile olsa ben razıyım:haha
şimdiki tipler gibi adamlar olacağına hiç olmasın yaw

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778

benim anladığım akp 'li olmayan avukat ve doktor kalmasın istiyorlar. bir gün herkes akpli olacak galiba, zorla da olsa. :saskin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"Bahçeli: Darbe sevdalıları, demokrasi katilleri her zaman karşılarında MHP ve Cumhur İttifakı'nı bulacaktır"

kurucusu, darbe yapmaktan yargılanan partinin lideri değil mi bu bahçeli? :haha1

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt