Mevzular (Siyaset)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
hayır anlıyamıyorum,neden böyle bir gereksinim duydunuz acaba?

ya da "siyaset nedir" bunumu bilmiyorsunuz yada bunu başka bir tanımda olan
bir şeymi sanıyorsunuz??

her neyse daha öncede sordum kimse cevap vermedi galiba

iki şeyin fiyatını ben görürsem ve de bunu sorarsam ki size değil tabi hükümete soracağım

örneğin Benzine zam geldi,Dolar da bu oldu... diye,ülen bunun cevabını verecek yer belli
yani adres belli ve bunu soran adam siyasetmi yapmış oluyor şimdi??? üstelik soran adamın da
çok fena girişmesi de gerekiyorsa:hihi

insan tek başına ıssız bir yerde yaşar dünyaylada ilişkisi filan olmaz,amenna
ama burada iki insan olsa,onlara 2 şey lazımdır birisi Hukuk diğeri de Siyaset!
ama bu dünya da "tek başına" kalırsan bu ikisi o zaman sana gerekmez!

stone Çevrimdışı

stone

Aktif Üye
14 Eki 2019
269
benim de anlamadigim tavsiyeforum gibi bir Teknik Konular üzeri 1 Numara olan Forum da bunu sorgulamasi.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
hayır anlıyamıyorum,neden böyle bir gereksinim duydunuz acaba?

ya da "siyaset nedir" bunumu bilmiyorsunuz yada bunu başka bir tanımda olan
bir şeymi sanıyorsunuz??

her neyse daha öncede sordum kimse cevap vermedi galiba

iki şeyin fiyatını ben görürsem ve de bunu sorarsam ki size değil tabi hükümete soracağım

örneğin Benzine zam geldi,Dolar da bu oldu... diye,ülen bunun cevabını verecek yer belli
yani adres belli ve bunu soran adam siyasetmi yapmış oluyor şimdi??? üstelik soran adamın da
çok fena girişmesi de gerekiyorsa:hihi

insan tek başına ıssız bir yerde yaşar dünyaylada ilişkisi filan olmaz,amenna
ama burada iki insan olsa,onlara 2 şey lazımdır birisi Hukuk diğeri de Siyaset!
ama bu dünya da "tek başına" kalırsan bu ikisi o zaman sana gerekmez!

Abi işin gerçeği bence şu;

Siyaset tabi ki konuşulmalı bunun nesinden kim neden çekinir veya çekinsin ki? neticede bu bir hayata bakış açısı. Siyasi motifler inanç dünyasına göre de değişik şekiller alır o nedenle şunu yapan şucudur, bunu yapan da bucudur gibi genellemeler de külliyen yanlıştır senin tabirin ile.

Yani ben seninle CHP nin ne boktan işler yaptığını konuşmaktan veya yazışmaktan neden çekineyim onu anlamıyorum neticede bok yiyen CHP, sonucuna katlanan da ben isem o zaman bundan olumsuz etkilenen kitle olarak negatif, Olumlu etkilenen taraf olarak pozitif yazmam kadar doğal bir durum var mı?

Bence yok. O halde Sorun ne?

Ben sorunun ne olduğunu yazayım sana sevgili Can abim.

Sorun tam anlamı ile Siyasal islamcıların her köşebaşını tutmuş, devletin her organının en ücra köşelerine kadar sinmiş olmasının verdiği güç ile ''Ararun 155 i haaa hayınnnnn'' diyen ..... lerin sayısının çokluğu ve ülkede oluşturulan korku imparatorluğudur.

Eskiden ülkenin başbakanına toplumsal tepki adı altında yazarkasa atılan bu ülkede artık bırak Başbakanı, bırak Cumhurbaşkanını, herhangi bir ilin herhangi bir ilçesinin herhangi bir Ak partili yetkilisine yönelik olumsuz TWİT attığında dahi ifadeye çağırılabiliyorsun.

Sana şöyle bir örnekleme yapsam mesela

CB İletişim Başkanı Fahrettin Altun, vakıf arazisini aylık 258TL ye kiralıyor. Araziye kaçak yapılaşma yapıyor.
Bellediye bunun yasadışı olması nedeniyle müdahale ediyor
Cumhuriyet gazetesi bu müdahale ve yasa dışı kaçak yapılaşmayı haber yapıyor
Bizim ülkemizde kaçak yapıyı yapan DEVLET görevlisi halen yerinde dururken, haber yapan gazete için Cumhuriyet Başsavcılığı terör soruşturması açıyor.

Kadın bir vatandaş, Sokakta başka bir kadın vatandaş ile tartışıyor. X vatandaaş, Y vatandaşa ''sizin görüşünüz bu ülkeyi bitirdi'' diyor. Vay senmisin bunu diyen diyerek Y vatandaş X vatandaşa ''Sen görürsün bak gör bu dünyayı sana dar edeceğim'' diyor ve 1,5 saat sonra misafirliğe gittiği arkadaşlarının evinden X vatandaşı Jandarma ve Polis karışık ortalama 30 memur tarafından gözaltına alınıyor hem de devlet düşmanlığı suçlaması ile. Sonra anlaşılıyor ki meğerse Y vatandaşın Ak parti ilçe teşkilatı ile bağlantısı varmış vs vs

Yaşadığım yer küçük bir yer, AKP li belediye. İlçe teşkilatında tanıdığı olan HERKES ama HERKESİN çocukları günlerdir sokaklarda fıldır fıldır dolanıyor. Arayıp karakola şikayet etsen bu sefer onlar da tanıdık olduğu için ''ihbarcı'' diye senin adını veriyorlar bu sefer sen uğraşıp duruyorsun.

Mesela forumlarda devletin (Hükumetin) hatalı politikalarına dair eleştiri yazısı yazıyorsun, işi gücü TROLLÜK olan kiralık onursuzlar sadece bir düğmeye basarak (SS alarak) seni ihbar ediyor ve hakkında teröre destek, üye olmamakla birlikte yardım etmek sureti ile desteklemek ebik gübük gibi soruşturma açılıyor siciline işleniyor. Taraflardan birisi vatan evladı, diğerinin ne evladı olduğuna siz karar verin artık.

Bunlar yıllar yıllar boyunca devam etmiş durumlar abi sen de biliyorsun.

Ben de bu doğrultuda diyorum ki bu forumda siyaset konuşulsun, ama şu ne evladı olduğuna sizin karar vereceğiniz tipler bu alanları görmesin. ben devletin resmi bir organının temsilcisiyim aynı zamanda. Bu koşullarda ben bu ne evladı olduğu belli olmayan tiplere neden koz vereyim ki? Bu nedenle bu alanlar yetkinliği olmayan kişiler tarafından da görülecekse de ben buralarda yazmayı kabul etmiyorum. SİYASİ AYIRIM ASLA OLMASIN, HER KESİMDEN KARDEŞİMİZ OLSUN AMA kardeşlerimiz OLSUN, YİNE KARŞIT GÖRÜŞLER OLARAK TARTIŞALIM.

Devlete veremeyecek hesabımız olmamakla birlikte, Bir ...evladının tek bir tuş ile 10 saniyede çaldığı karayı aklayabilmek için yıllarca uğraşılan bir ülkede kimse kusura bakmasın ben aylarca yıllarca mahkeme kapılarına gidip gidip gelemem.

Mevzu bu açıkçası. Yoksa kimsenin siyaset konuşmaktan çekindiği vs yok. Sadece şartlar eşit değil.

Benim adım soyadım evim yerim yurdum adresim bellİ
Senin adın soyadın evin yurdun adresin belli
Ahmetin adı soyadı evi yurdu barkı adresi belli

Peki bu ne evladı oldukları belli olmayanlar kim abi? Nerede yaşarlar? mesela delikanlı gibi burada kim olduğu belli halde yazıp da siyaset konuşurlar mı?

HAYIR

Bu görüşler bana ters, dorğu da olsa canımı sıkıyor o yüzden sizi şikayet ediyorum diyebilecek delikanlıktamı bu tipler?

HAYIR

O halde şartlar , koşullar eşit olmadan maça neden çıkalım? (Çıkayım)

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
o zaman olmasın daha iyi,zaten gördüğüm kadarıyla o bölüme yazılsa bile bu işin artık tadı kalmaz
zaten milletin büyük çoğunluğu hala 50 /60 sene öncesinde kalmış bu konularda! bulurlar bir şey
oradan çalışırlar diğeri de cevaben daha başka ve de saçma argümanlar sunar,işin sonu Karakol da
biter her daim!

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
o zaman olmasın daha iyi,zaten gördüğüm kadarıyla o bölüme yazılsa bile bu işin artık tadı kalmaz
zaten milletin büyük çoğunluğu hala 50 /60 sene öncesinde kalmış bu konularda! bulurlar bir şey
oradan çalışırlar diğeri de cevaben daha başka ve de saçma argümanlar sunar,işin sonu Karakol da
biter her daim!

Bak abi az önce tesadüfen gördüm şunu :kop

Adamların içine işlemiş trollük :kop

fake.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Minareden at beni in aşağı tut beni olmuş bu... :kas
Bu çakılmış yalnız, Vatandaş yakalamış hemen :kop

Ne gerek var arkadaş böyle şeylere anlamıyorum.

Bu arada rezilliğe konu olan haberdeki getirdikleri adam da zaten ülkeye gelmesine gerek olmayan biriymiş anlatılana göre. İşviçrede doktorlar zaten evde tedavisi sürebilir demişler. Adam hem İsveç Hem de Türk vatandaşı. Yani darda değil zorda değil ben anlamadım ki. Dünyanın birçok ülkesinde haftalardır seslerini duyurmaya çalışan ve kurtarılmayı bekleyen Öğrenci/İşçi kardeşlerimiz var.

Kaldı ki neden getirdiniz sorusundan ziyade ''bu şovun amacı ne'' diye sormak istiyor insan.

Hayırdır, PR araştırmaları korona günlerinde olumlu yükselişler mi gösterdi? :kas

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
yaw ben bahsettiğiniz veya arada bahsedilen kişileri hiç tanımıyorum:kiskis
hatta yukarıdaki olayı bile anlamakta zorluk çekiyorum!

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
yaw ben bahsettiğiniz veya arada bahsedilen kişileri hiç tanımıyorum:kiskis
hatta yukarıdaki olayı bile anlamakta zorluk çekiyorum!
Abi okumana, zihnini yormana gerek yok.

Korona günlerinin iyi prim yaptığını gören zihniyet olayı biraz daha şoa dökelim de oylar artsın mantığı ile vatandaşa 1tl lik maske dağıtamazken (Ben aldım çok şükür) devletin ambulans uçağını AKP sempatizanı veya militanı her ne ise bir atandaş için İsviçreye gönderiyor alıp geliyorlar olay bu.

Sorun şu ki adam orada zaten tedavi görüyormuş. Adam hastanede yatmak istememiş, doktoru da '' iyi o zaman evinde tedavi olabilirsin'' demiş, vatandaş kızını aramış ''gelin beni alın'' demiş, bu kızımız da tiwit de biraz ağlamış, merhametli devletimiz özel uçak ile babacığı almış vatanına getirmiş konu bu.

Bu arada adam çifte vatandaş, zaten detayları sevgili Özgür yukarıda paylaşmış.

Geri
Üst Alt